Accor şi Bureau Veritas anunţă lqnsarea unei etichete concepută să certifice că au fost atinse standardele de siguranţă şi protocoalele de igienă adecvate pentru a permite afacerilor să se redeschidă, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.
Franck GERVAIS, CEO AccorEurope, a declarat: "Primirea, ocrotirea şi îngrijirea altora reprezintăînsuşi ADN-ul Accor şi sunt în centrul a ceea ce facem. Astăzi, mai mult decât oricând, angajaţii, clienţii şi partenerii noştri trebuie să fie încrezătoriîn abilitatea noastră de a le oferi cea mai bună primire posibilă. Ca lider european în materie de ospitalitate, este datoria noastră să anticipăm nevoile şi să răspundem cerinţelor de sănătate şi securitate, respectând cele mai înalte standarde. Ne bucurăm să fim pionieri în acest demers, alături de Bureau Veritas şi săîl extindem către toate părţile interesate."
Jacques POMMERAUD, CEO Bureau Veritas Africa şi Franţa, a adăugat: "De aproape 200 de ani, misiunea Bureau Veritas a fost de a forma o lume de încredere. Astăzi, cu această etichetă, avem capacitatea de a răspunde noilor aşteptări ale societăţii noastre în ceea ce priveşte sănătatea şi siguranţa. Această etichetă va contribui la redeschiderea cu încredere a industriei ospitalităţii şi a restaurantelor. Suntem mândri să lucrăm cu Accor, la început în Franţa şi, ulterior, în toate ţările europene. Întreaga industrieva beneficia de această abordare, deoarece fiecare companie ar putea solicita să fie certificată de Bureau Veritas."
Potrivit sursei citate, eticheta va acoperi atât cazarea, cât şi cateringul şi va stabili standardele sanitare aplicabile tuturor hotelurilor Grupului, precum şi ale altor lanţuri şi hoteluri independente. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu medici şi epidemiologi şi a fost dezvoltat în colaborare cu proprietarii şi asociaţiile comerciale Accor, precum UMIH, GNC şi GNI.
Proiectul va fi prezentatîn zilele ce urmează în cadrul Alliance France Tourisme, precum şi către ministerele relevante (ministerele franceze ale turismului, sănătăţii şi muncii), astfel încât aceştia să se implice activ - şi să valideze - standardele recomandate. Propuneri concrete pentru uşurarea măsurilor de blocarevor fi transmise, în Franţa şi, ulterior, în Europa, diferitelor guverne, ministere şi comisii relevante.
Concret, rezultatul acestui efort va fi un ghid operaţional pus la dispoziţia tuturor părţilor interesate din industria ospitalităţii, care să le permită să aplice cu rigurozitate recomandările autorităţilor (OMS, Ministerul Sănătăţii etc.), atât în spaţiile de servicii pentru oaspeţi, cât şi în zona de birouri şi de catering. Înainte de a-şi rezerva următorul sejur,clienţii europeni vor putea verifica pe un site web dedicat al Bureau Veritas, dacă un anumit hotel sau restaurant a fost certificat sau nu de către Bureau Veritas.