"AccorHotels" vrea o deţinere din "Air France-KLM"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 iunie 2018

"AccorHotels" vrea o deţinere din "Air France-KLM"

"AccorHotels" analizează posibilitatea achiziţiei unei participaţii la "Air France-KLM", compania aeriană franco-olandeză în care guvernul de la Paris are o participaţie de 14,3%, anunţă Reuters.

"AccorHotels" a informat, în ultimii ani, că a purtat discuţii cu "Air France-KLM" în vederea dezvoltării unor proiecte comune, inclusiv achiziţia unui pachet minoritar.

"AccorHotels confirmă că şi-a reluat analiza pe această temă, fiind în stadiu incipient de evaluare a fezabilităţii, a termenilor şi condiţiilor potenţiale care vor fi discutate cu Air France-KLM, în timp", a anunţat lanţul hotelier francez, menţionând, însă, că nu există vreo certitudine că aceste iniţiative vor conduce la un acord "sau la orice formă de implementare".

Duminică, ziarul Les Echos scria că guvernul de la Paris intenţionează să vândă deţinerea sa la compania "Air France", iar conducerea "AccorHotels" şi-a exprimat interesul în acest sens. "Air France" şi Ministerul francez de Finanţe au refuzat să comenteze pe marginea acestor informaţii, în timp ce directorul executiv al KLM, Pieter Elbers, a declarat, luni, că nu are de făcut vreun comentariu.

Sindicatele din Franţa au fost în grevă timp de 15 zile din februarie, cerând o majorare a salariilor după şase ani de îngheţare a veniturilor lor. În acest an, grevele au costat compania aeriană aproximativ 400 de milioane de euro (477 de milioane de dolari). Acţiunile sale au scăzut cu 50% de la începutul lui 2018, la 6,98 euro/titlu.

Potrivit Les Echos, guvernul analizează trei opţiuni pentru compania aeriană, prima fiind înstrăinarea întregului pachet către "AccorHotels". A doua ar fi o vânzare parţială, care va menţine influenţa statului în companie, iar a treia - un schimb de acţiuni "Air France" - "AccorHotels", în urma căruia statul ar obţine o deţinere la grupul hotelier.

Les Echos, citând surse anonime, a informat că guvernul va analiza în mod serios vânzarea deţinerii sale, dat fiind că managementul "AccorHotels" şi-a exprimat interesul pentru aceasta. Dar, publicaţia franceză menţionează că guvernul de la Paris nu a luat încă o decizie fermă privind deţinerea la compania aeriană.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb