Acomodarea cu răul

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 29 mai 2020

Cornel Codiţă

"Binevoitorii", de care lumea politică colcăie, mai nou şi cîţiva rătăciţi de prin breasla medicilor şi biologilor, tot felul de băgători de seamă şi comentaci profesionişti, repetă apăsat, mecanic, obsesiv, pe toate tonurile, sintagma devenită meme: "trebuie să ne obişnuim să trăim cu acest virus". Mă rog, poate şi cu altele, chiar mai dăunătoare sănătăţii. Evident, nu despre virus este vorba.

Ideea care ne este bătută în cap, ca un piron, cu barosul celei mai rudimentare forme de propagandă, repetiţia obsesivă a mesajului, este aceea că trebuie să ne obişnuim cu Răul! Acum şi pe moment, cu răul produs de un virus. Mai încolo, cu toate celelalte, care vor urma. Cu răul produs de măsurile impuse de autorităţi, alandala şi în bună măsură abuzive, nu din perspectiva particulară a cuiva, ci din cea a legilor în vigoare şi a Constituţiei ţării, pentru motivul care unora li se pare că are puterea de raţiune suficientă, faptul că au unele efecte protective. Cu botniţa la gură, ca să ne apărăm cu ţesături care au ochiuri de nivel milimetric de nişte viruşi cu dimensiuni de un milion de ori mai mici (nanometrice), ţesături care, în doar cîteva minute de respiraţie continuă umedă, se pot îmbiba cu pelicule bioactive care devin adevărate năvoade de cules particule din mediul extern, inclusiv bacterii, viruşi, reziduri nocive, care pot fi introduse apoi, prin inhalaţie, în sistemul biologic al purtătorului de mască etc. Cu răul traiului greu care se prăvale peste noi datorită reducerii drastice a activităţilor economice, cum sunt cele din construcţii, transporturi, turism şi activităţi de recreere, ori cele din sectoare tradiţionale de producţie, industria auto şi lanţul care o susţine, de la extracţie şi prelucrarea materiilor prime şi a materialelor, pînă la comerţ, ca exemplu evident; cu cohortele de oameni în puterea vîrstei fără loc de muncă, la coadă la supa săracilor, acolo unde poate fi oferită; milioane de oameni cu veniturile masiv reduse, sau fără venituri şi mijloace de întreţinere, bătrîni şi copii rămaşi pe drumuri; intoleranţă, rasism şi răbufniri tot mai frecvente de xenofobie; violenţă crescută pînă la exacerbare în relaţiile sociale de toate felurile, de la cele intra-familiale, la cele politice etc. Toată paleta de întrupare a Răului, semnificativ extinsă şi colorată în toate nuanţele ei sociale! Cu toate acestea, ar trebui, conform sfaturilor "binevoitoare", să începem cît mai repede şi mai temeinic să ne obişnuim. Nu de alta, dar, ne spune clar mesajul implicit, nu există mijloc, cale, să scăpăm din ghearele "Fiarei". Cine se poate pune cu perversitatea şi setea de a omorî oameni sănătoşi, a viruşilor!!!

Partea proastă a acestei părţi a povestirii este că oamenii sunt foarte bine dotaţi şi, mai ales, condiţionaţi psihologic şi psihosocial să se obişnuiască cu răul. Să se adapteze... cum se spune. Nu ne-au învăţat Darwin şi adepţii lui într-ale politicilor sociale, că legea fundamentală a succesului în viaţă, oricare formă de viaţă, de la cea unicelulară, la cea socială, este capacitatea de adaptare?!! Cine este mai bine adaptat, mai ales răului, adversităţii mediului, acela supravieţuieşte şi acela trasează linia de continuitate, de evoluţie, pentru generaţiile viitoare. Iată cum, adaptîndu-ne răului facem nu doar un gest de consecvenţă cu una dintre legile fundamentale ale lumii din care facem parte ci, mult mai mult, contribuim la progresul generaţiilor viitoare. Amin!

Necazul cu abordarea de inspiraţie darwinistă este acela că omul nu este doar o colecţie funcţională de sub-sisteme biologice legate în structuri de reţea. Omul este "un construct" cu dimensiuni care transcend şi deschid orizonturi mult dincolo de condiţionările sale biologice. Unele sunt sociale, altele morale, altele spirituale. Ce se întîmplă cu Omul complet şi complex, nu cu biologia lui, cînd începe să se adapteze, să se obişnuiască cu Răul, necondiţionat şi necritic, ca şi cînd ar fi parte din normalitea vieţii? Ne-a spus-o, atît de clar şi expresiv artistic, Eugen Ionescu, în "Rinocerii" sau, dacă doriţi o referinţă literar-cinematografică mai recentă, Alan Pacula în "Sophie's choice". Ne-a detaliat-o la nivelul teoriei sociale Hanna Arendt în Banalitatea Răului. Preţul inevitabil al acceptării Răului, al adaptării la rău, este degradarea definitivă a umanităţii care ne defineşte. In-umanizarea, rinocerizarea, sau în cazul Sofiei, construirea în interior, psihologic, şi în exterior, social, a unei disfuncţionale, ireversibile, tragic marcată patologic bipolarităţi. Arta şi filosofia, de la antici pînă astăzi, miturile fondatoare ale civilizaţiilor pe care le cunoaştem, toate au explorat extensiv universul acestei răspîntii definitorii pentru condiţia umană: întîlnirea cu Răul. De fiecare dată cînd încearcă o formulă sau alta de "negociere" cu Răul, de adaptare, Omul este pierdut, fără scăpare!!! De la Shakespeare şi Goethe, pînă la picturile lui Bosch şi Picasso, de la filmele lui Chaplin, pînă la cele ale lui Pasolini sau Mel Gibson (Apocalypto), toţi iubitorii, fondatorii şi refondatorii umanismului modern au transmis acelaşi mesaj: nu există strategie cîştigătoare de negociere, de acomodare, cu Răul, capabilă să ne păstreze nealterată umanitatea. De aceea, nu există decît o singură soluţie eficientă şi acceptabilă, din perspectivă morală: combaterea Răului! Lupta cu răul, chiar şi atunci cînd pare sau chiar este, pe moment, fără speranţă. Pierdută, din capul locului, pentru cei din linia întîi!

Soluţia magistrală a depăşirii actualei şi a oricărei alte crize viitoare, produsă de agenţi biologici sau de orice alt fel de adversităţi, oricare ar fi ele, nu este acomodarea cu răul, ci dezvoltarea rapidă a mijloacelor cu care îi putem face inofensivă, ori prea puţin dăunătoare, acţiunea asupra oamenilor şi a comunităţilor, societăţilor umane. Este nu doar un fapt regretabil, ci o adevărată palmă pe obrazul civilizaţiei ştiinţific-tehnologice de la care ne reclamăm superioritatea, pe care am hrănit-o şi de la care ne hrănim în ultimii două sute de ani, să nu avem mijloacele minime de protecţie a sănătăţii individuale şi publice în faţa nu a unui virus oarecare, ci a oricărui agent cu potenţial patologic. Stadiul de înapoiere ştiinţifică şi tehnologică din biologie, ştiinţe medicale etc. nu mai vorbesc despre cele sociale, contrastează masiv cu mult trîmbiţata "revoluţie continuă a ştiinţei". În realitate, pentru majoritatea domeniilor care acoperă Omul şi acţiunea sa în lume, această revoluţie încă îşi aşteaptă resursele financiare, exploratorii, geniile, oamenii străpungerilor masive în cunoaştere şi ai construcţiilor conceptuale etalon, laboratoarele din care să ia startul. Sigur, în ultimele trei-patru decenii, s-au făcut progrese absolut remarcabile în cunoaşterea şi capacitatea de manipulare a diferitelor componente biologice, dar faţă de ariile rămase descoperite, acestea sunt doar insule pierdute în imensitatea unui vast ocean planetar de ignoranţă şi pre-ştiinţă.

Aceste lucruri ar trebui să-i preocupe pe cei care, în politică, finanţe, ştiinţă şi conducerea treburilor publice ne vor, cu atîta ardoare, binele, iar nu soluţiile de acomodare cu Răul.

P.S. În ansamblu şi prin oricare dintre aserţiunile sale, acest text nu îndeamnă pe cineva la ignorarea, evitarea sau împotrivirea faţă de măsurile preconizate şi impuse de autorităţile publice din România, în contextul actualei crize de coronavirus. Sensul şi obiectivul demersului publicistic de faţă este să evidenţieze, în spirit critic, parţialitatea şi eficienţa inevitabil redusă ale oricărei abordări bazată pe acomodare în detrimentul imperativului combaterii active şi radicale a Răului, la rădăcină. Acesta nu este nici pe departe un deficit specific, particular al societăţii româneşti, ci unul macro civilizaţional, al socio-universului global din care suntem parte.

Opinia Cititorului ( 81 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

  1. Cea mai proasta solutie posibila este acomodarea cu Raul.Aceeasi senzatie am avut-o intreaga zi si eu M-am intrebat cum sa scapam de RAUL care ne inconjoara din toate partile. Raul este unui sistemic asa cum si efectul acestui virus este unul sistemic iar unii medici l-au tratat fragmentat, simptomatic, pe ghicite.

    Lupta cu RAUL trebuie sa fie una sistemica. RAUL trebuie taiat de la radacina. Sa cautam toate radacinile RAULUI si instrumentele teoretice si practice ca sa le putem taia in... 

    1. Eliminarea cauzelor tuturor bolilor, inclusiv a celor sociale.

      Iată care au fost concluziile unei note informative a UNIVERSITATII Johns Hopkins 

      * Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ARN ) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi), care, atunci când este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, își schimbă codul genetic, (mutație) și acestea se transformă în celule agresor și multiplicator. 

      *... 

      EXISTA SOLUTII SPIRITUALE pentru orice problema perceputa.

      Fericirea, bucuria sunt fundamente ale sufletului nostru. 

      Exista 7 nivele de raspuns la orice tip de probleme. 

      1. Amenintare - fugi de amenintare, creeaza cele mai multe probleme, terorism, probleme ecologice 

      2. Raspunsul EGO- poate fi foarte frunos si manipulativ, poate fi agresiv si manipulativ sau raspunsul victimei. MInte-corp

      3.Trecerea de la raspunsul EGO la introspectie, meditatie, reflectie - transcende gandul si sursa... 

      Fericirea, bucuria taie raul de la radacina!

      Dopamina, seretonina ajuta autovindecarea, legat de hormonii glandei pituitare.De aceea dupa meditatie suntem fericiti, ne simtim ca noi nascuti.

      Aseara aveam dureri de spate, dupa o meditatie ghidata, nu am mai avut absolut nimic. 

      DE la HOMO SAPIENS LA METAHUMAN, la omul spiritual.

      Empatie, compasiune si iubire creaza legaturi, conexiuni, intre indivizi de la homo sapiens la metahuman, expresie a creierului limbic diferit de cel reptilian cel care creeaza frica, atunci cand fugim cand apare o amenintare. In plus Neocortexul gaseste solutii flexibile, nu esti reactiv in raspuns, faci o alegere constienta. Exista o disconexiune intre cele trei tipuri de creier, cel reptilian, cel limbic si cel al neocortexului.Asta a... 

      Solutia este detasarea de viata, prin linistirea mintii. Cu cat lupti mai mult cu atat intaresti mai mult dusmanul.

      Sufletul este unul in toti, e comun. daca facem rau altuia ne facem noua insine. Daca facem bine ceuillat, ne facem implicit si noua.

      Mai putin EGO este solutia.EGO-ul duce la razboi, conflicte zilnice. Orgoliul este de vina. 

      Stai sa te prinda durerile de cap; nu o să mai scapi de ele!.

      Daca te ataca cineva nu raspunzi. Raul este EGO-ul nostru. Daca avem in noi RAU, agresisvitate o chemam pe cea dinafara, RAUL din exeterior. Eu nu sunt eu, suntem noi. Sufletul suntem NOI. EGO-ul se construieste separat. Identificarile trebuie facute cu divinul nu cu Eu-ul.

      Trebuie sa fim mereu prezenti sa nu ne fuga mintea spre trecut sau viitor. Asa ne putem crea Portaluri spre fericire, spre soarele plin de raze de iubire, care ne hranesc, SURSA .  

      Detasarea te scoate din RAU.Nu te mai deranjeaza daca cineva te ataca si nu raspunzi raului cu rau.Nu ai voie sa te aperi, astfel intri in manie. Ce inseamna Dumnezeu, este cedarea ta. Cand cedezi, renunti ai intrat in divin.

      Nu exista solutii violente, agresive!AHIMSA e principiul de baza.

      Oamenii creatori nu pierd vremea cu discutii sterile. Ei cauta oportunitatea pentru a implementa solutii creatoare pentru o lume mai buna, o lume pacifica.

      Sufletul fiinteaza, nu Ego-ul. Niciodata gandul tau sa nu fie critic.Uitam ca suntem o fiinta comuna. Cand spunem ceva bun despre cineva spunem despre noi. Cand spunem ceva rau despre cineva, la fel.De cate ori apreciem suntem fiinta comuna, nu seprata, deschidem poarta cerului si vine energie subtila.Daca am fi numai iubire nimeni nu ne-ar putea face niciun rau.Cand vine o rautate spre noi, noi am procedat astfel inainte. Inainte ai gandit tu rau ca sa te poata atace. Ti se pune in fata o...

      alo DEMENTA de serviciu , mai lasa-ne!!!!!

    Nu trebuie sa dam voie RAULUI sa patrunda in sufletul nostru, sa il cucereasca, sa se hraneasca cu el. El cucereste intai partea spirituala a OMULUI si apoi patrunde si in FIZICALITATEA FLUCTUANA. Sufletul plin de BUNATATE. ARMONIE, ECHILIBRU, FRUMUSETE luate de la SURSA. acesta va fi un SCUT protector infinit, etern. fara forma si marime. Intoarcerea la acest adevar va inlatura FRICA, cea care paralizeaza orice actiune in directia taierii RAULUI de la radacina.

    1. FIZICALITATEA FLUCTUANTA da doar iluzia materialitatii.

      Este moartea sfârşitul existenţei, intrarea în eternitate sau o pauză între mai multe vieţi pe pământ? Dintotdeauna oamenii s-au întrebat ce se petrece cu sufletul după părăsirea planului fizic.Unii dintre noi suntem convinși că reîncarnarea este ceva irațional. Pentru hinduși, tibetani, acest lucru este o certitudine. Reîncarnarea este un fenomen acceptat. Fiecare individ, după...

      Caz interesant s-a produs în anul 1936, când cel de al treisprezecelea Buddha a murit. Un grup de preoți s-a deplasat în Tibet, acolo unde un copil de doi ani era cu totul special.

      Copilul se numea Texyn Gyatso și, spre uimirea preoților tibetani, cunoștea viața defunctului Buddha. El a fost cel de-al paisprezecelea Buddha. Tibetanii au fost convinși că acest copil este reîncarnarea defunctului. 

      Moartea nu e sfarsitul vietii, e doar o pauza intre vieti. Nu trebuie sa ne fie frica de moarte.Fiecare individ, după moarte, revine într-o formă sau alta, în funcție de nivelul spiritual al defunctului.Locuim din vesnicie in vesnicie. Acolo retraim raul pe care l-am facut celuilat amplificat, pentru a simti suferinta, a invata lectiile necesare evolutiei spirituale.

      Când ne gândim la ființă umana ar fi bine sa ne imaginam un univers în miniatura. Complexitatea acestei ființe rămâne și astăzi un mister pentru noi și un obiect de cercetare pentru oamenii de știință. Însă dacă am înțelege ca omul este concomitent materie, spirit, energie, adică trup, suflet și minte, am încerca să îl tratam în acest mod complex....

      Complexitatea omului de azi nu înseamnă ceea ce am putea crede că înseamnă, adică : distinctie în înteles de superioritate, complexitate în înteles de adâncime şi frumusete interioară. Complexitatea aceasta care era şi o sete de a se îmbogăti, a pus omul sub povara unor elemente secundare, din afara fiintei noastre morale, din afara nevoilor acestei fiinte, l-au încărcat şi l-au...

      Fapta buna nu trebuie sa astepte ceva in loc. Daca doresti acumulare iti pierzi sufletul. Nu ai voie sa vrei mai mult decat iti trebuie.Bunastrarea mai mult decat are nevoie ii ia sufletul.Nu trebuie sa uitam sa daruim.Nu trebuie sa luam mai mult decat dam.Secretul este sa te multumesti cu putin.

      Gravitatia, adica iubirea Totalitatii este cea care genereaza informatia si complexitatea. Nu ar exista complexitate fara gravitatie. Ea este intrinseca materiei dar si extrinseca universului, fiind forta care preseaza universul nostru venind din alte universuri paralele.Universul nostru este unul electromagnetic la care se adauga gravitatia ca forta sau interactiune externa.Acolo unde interactiunea cu gravitatia este una intensa apar gaurile negre. Acolo interactiunea dintre Universul nostru...

      După descrierea gravitației de către Newton ca forță, relativitatea generală

      consideră că gravitația este o consecință a curburii spațiu-timpului datorită distribuției 

      maselor. Conform teoriei actuale principale, gravitația a apărut odată cu nașterea 

      Universului, în perioada epocii Planck (la 10?43 secunde după Big Bang). În prezent, se

      încearcă... 

      Dumnezeu, Sursa este liniste iar noi traducem linistea Sa prin constructe, precum corp, planete, galaxii care sunt de fapt activitai ale constiintei..Totul se intampla intr-un etern prezent.

    Nobil .... jură să lupte împotriva rinocerilor. Bérenger strigă cu vitejie „ Nu capitulez!”

    1. Unitatea este solutia, nu lupta impotriva RAULUI.Tot ce gandim si tot ce facem trebuie sa fie indreptat numai spre Bine. Iubeste-i pe toti, nu-i jigni pe cei suferinzi nici cu fapta, nici cu cuvantul, nici cu gandul. Tine minte ca forta ta se obtine prin activitate spirituala launtrica, printr-o viata fara de prihana. Din pacate cei care conduc lumea traiesc in epoca de piatra. Nu stiu ce e informatia si nici savantii nu stiu, sunt la acelasi nivel, studiaza doar ce e material, desi asta...

      Cabala va deveni un eficient birocrat/organizator al asasinatului in masa, este direct legat de efectele disparitiei criteriilor traditionale de diferentiere intre bine si rau. Ideologia va juca si a jucat in aceasta privinta un rol pe cit de puternic, pe atit de nefast. A fost un mijloc de auto-hipnotizare, de atrofiere pina la disparitie a constiintei morale. Fascismul, ca si comunismul, a reprezentat, cu cuvintele poetului polonez Aleksander Wat, extinctia omului interior, cauterizarea...

      Asadar Nu te lauda cu puterea ta, nu promite nimic, nu plati raul cu rau, nu face rau dusmanilor, vorbeste despre ei de bine, fara a face deosebire intre ei si tine. Va deosebiti de ceilalti numai prin bunatate si rabdare nelimitata.

      Intelectualii nu se pot sustrage lumii in care le este dat sa traiasca. Volens nolens, trebuie sa ne pronuntam, sa luam pozitie, sa decidem unde ne situam in lupta cu fortele Raului.

      Gratie ei, intelegem astazi diferit chestiunea stalinismului, deci a comunismului incarnat in istorie, ca univers al minciunii absolute, precum si pe aceea a nazismului ca delir rasist,

      De ce se urăsc oamenii ? E atât necunoscut şi atâta suferintă legată de soarta noastră încât legea de toate zilele ar trebui să fie numai dragostea şi mângâierea.

      De ce se chinuesc oamenii unii pe altii ? Nu au loc sub soare ?  

      E multă frumusete în lume dar oamenii orbi nu o văd. Inclinarea spre a face răul e atât de puternică!

      Sunt oameni sinceri şi sunt oameni... 

    Un fenomen plat, bazat pe o prostie crasă, uluitor de larg acceptată: asta a condus la succesul ideologiilor criminale, la organizarea crimei în masă.Ma refer la holocaust dar si la razboiul electromagnetic, cibernetic si electric care vor veni in timpul pandemiei fara sfarsit.

    1. Fenomenul totalitar, se ştie, implică în aceeaşi măsură masificarea victimelor şi masificarea călăilor. Urmăreşte masificarea/anularea gîndirii prin stereotipie ideologică şi birocratică.

      Poșta, telegrafele și cabinele guvernamentale vor fi pline de cozi precum cele de rații și la bănci. Căderea rețelelor electronice și de telefonie va pune guvernul în mișcare pentru liniile publice sigure în Poștă și companiile de telefonie mobilă în camioane militare autonome și de la companii de telefonie în acest scop. Scrisorile din căsuța poștală ca în trecut vor...

      Pai n-au vanat mai americanii teroristi pana mai ieri? Parca asta era dusmanu comun - Iranu care nu ne lasa sa traim.. Rusia care ne sufla in ceafa.. Coreea de Nord care construieste de una singura arma nucleara cu care ne va da in cap la toti.. Unde sunt toti acesti dusmani ???

      În ce constă, pentru H.A., prostia totalitară, „banalitatea răului“? În interviuri, ea menţionează mai ales două trăsături. Una e neputinţa conducătorului/adeptului de a lua seama la alt punct de vedere decît cel propriu; e, pe urmele lui Kant, incapacitatea de „a te pune în locul celuilalt“. Te socoteşti pe tine (şi grupul tău) singurul îndreptăţit să ordoneze...

    Virusul este o pseudo forma de viata. A-i da valoare in dualitatea rau-bine este o fortare. In rest, in opinia mea, superb articolul.

    1. Virusul este doar un pretext pentru a scoate in evidenta invitatia binevoitorilor care ne indeamna sa ne obisnuim cu RAUL. Autorul precizeaza"Evident, nu despre virus este vorba." sunt si alte lucruri care ne fac mai mult rau.

      Nu putea autorul sa detalieze - si sa concretizeze -" imperativul combaterii active si radicale a Raului ", a Raului concret ,reprezentat de virusul insidios ,nu a Raului general ,aburos ,filozofic

      si pretabil la orice intrupare ? Existenta P.S -ului este o semirecunostera a unei decolari cumva exagerate . 

      Evident....Nu uita ca vor urma si alte rele dupa criza aceasta sanitara. La asta se refera. Cel mai rau e scenariul razboaielor cu orice pret care implica confiscarea economiilor populatiei si crearea NOM de catre marea finanta.

      PS.,,,Combaterii active şi radicale a Răului, la rădăcină la nivel civilizational, nu doar in cazul virusului sau ale consecintelor acestuia. Apare si cuvantul social care trimite direct la modelul civilizational existent care nu ne permite sa inlaturam RAUL, din radacina..

      Prin acest nou model civilizational al pacii structurale se propun 12 Legi Spiritual-Informaţionale, care sunt Veritabile Valori ale Vieţii Civilizate, însufleţite de duhul strămoşilor. Aceste legi permit eliminarea tuturor fenomenelor negative din viaţă ce determină apariţia bolilor, a îmbătrânirii premature, a degradării personalităţii. Aceste fenomene negative sub formă de războaie,...

      Războaiele nu se luptă împotriva răului.

      In orice război, ambele părți pretind că luptă pentru bine împotriva răului. În timp ce o parte ar putea spune adevărul, ambele părți într-un război nu pot fi pe partea de bunătate curată împotriva răului absolut.Soldații nu fac așa ceva oamenilor. Ei o fac fiarelor rele.

      De fapt, dușmanii în război nu... 

      Companiile de armament, ale căror unic posibil client în această țară este un guvern care nu ne ascultă niciodată pe noi oamenii, facem publicitate pe scară largă ca și societățile de asigurări de bere sau de automobile. Prin această infiltrare a fiecărui colț al lumii, războiul se face să pară normal, sănătos, sigur și durabil. Ne imaginăm că...

      Generalul Rich ard Barrons anticipează între linii ceea ce va fi următoarea închidere a rețelelor sociale și a internetului în stil chinezesc, probabil în 2021. Carantina electronică.. Guvernul va fi responsabil de represiunea celei mai mari a comunicațiilor cu scuza Securității Naționale în fața unui eveniment de origine electronică neanunțat încă.

      Expert militar în noul... 

      În luna ianuarie a acestui an, cercetătorii indieni au concluzionat că COVID-19 nu ar avea origine ”naturală” din cauza asemănărilor sale neobișnuite cu HIV și Ebola. Acum cercetătorii din Tianjin, China raportează constatări similare, iar dovezile sunt tot mai mari împotriva celor care susțin că Covid-19 își are originea pe o piață de fructe de mare.

      Daca este virus artificial, vom ramane cu el deoarece un vaccin este foarte greu de obtinut daca nu chiar imposibil.

      Cred ca asa e corect sa il numim.

    In primul rand, daca e vorba de planul FIAREI, mesajul nu poate fi decat ala din Star Trek:

    "Nu incercati sa rezistati, veti fi asimilati!" E vorba cam despre acelasi lucru.  

    Cand un astfel de mesaj ca nu va fi niciodata bine si ca trebuie sa ne impacam cu ideea vine de la sefi de stat, e clar ca a avut loc o lovitura de stat a valorilor democratice si a valorilor morale acelea cate mai ramasesera.

    Din pacate se prefigureaza o dictatura cu suport tehlologic, cu drone care vaneaza... 

    1. Așadar, aceste exagerări ale autorităților și implicarea masivă a presei în susținerea lor și stimularea fricii, la nivel global, nu sunt cumva expresii ale unui experiment social realizat la scară globală, sub pretextul Pandemiei, pentru a se testa reacția populației la restrângerea drepturilor civile? Iar dacă este așa, ce viitor ne pregătesc păpușarii globali?

      Ce sa ne pregateasca... ? Am scris mai sus.. un tzarc electronic in care vom fi cu totii solidari in saracie dar supravegheati si paziti pana in dinti.. chiar si de noi insine...

      Noul concept de societate arata ca un lagar in care fiintele umane sunt tolerate, nu au drepturi fundamentale ci mai degraba o lista lunga de datorii si interdictii. Se va umbla la Constitutie in mod brutal..  

      Se vede ca presedinta Comsiiei este medic si femeie grijulie..Dacă înainte de criză programul de Sănătate al UE avea în jur de 437 de milioane de euro, pentru următorii 7 ani, anunțul de acum duce către un program de 9,4 miliarde de euro, o creștere de 18 ori și cu obiective mult mai ambițioase. Sunt două mari direcții de acțiune. Una dintre ele este pregătirea Uniunii Europene pentru o eventuală...

    Partea cea mai cinica este ca am un feeling (care nu ma inseala niciodata) este ca scenariul de lucru pentru acest experiment militar totalitar pe care il traim la nivel planetar, a fost dat prin simulare cu ajutorul inteligentei artificiale deci un calculator si un soft dupa ce au analizat niste date de intrare despe psihologia populatiei globului, au indicat solutia optima de abordarii maselor prin frica, violenta, infometare, distrugerea valorilor fundamentale, carpa pe figura,...

    1. Bursa, incetati sa ma mai banati. Este cel putin nepoliticos. Nu cred ca am incalcat vreodata regulile acestui forum si cu siguranta nu pe cele de buna cuviinta. Nu ma puteti acuza de limbaj mahalagesc, obscen, invective etc., altminteri lucruri tolerate cu suficienta ingaduinta altor comentatori. Nici macar de repetitia obsesiva a aceluiasi mesaj - cam ca domnul caruia incerc sa-i raspund nu ma puteti acuza. Inchid paranteza.

      D-le Cristian, am fost tentat in prima clipa sa va intreb - ce... 

      Te pierzi in amanunte ca omul simplu in fatza blidului de orez.. te preocupa toate kkturile tocmai ca sa ai o scuza sa nu deschizi ochii.. iar cei care te stiu cu ochii inchisi iti vor baga un morcov in fund ca sa te trezesti. Iar cand te vei trezi o sa belesti ochii si o sa vezi asta:

      - Constitutia democratica modificata in zona de drepturi si libertati, organele statului, cine are dreptul sa dea legi, atributiile presedintelui, puterile in stat, etc.. adica fix in zonele care conteaza.... 

      Într-un stat nordic, compania de cai ferate a introdus biletele de tren sub forma de microcip implantat sub piele.Pentru început, compania suedeză le testează doar angajaților săi. Se speră că microcipurile vor avea succes la navetiști.

      .. evitati un raspuns direct, clar, la intrebari simple.

      Probabil sunt prea simple pentru dvs., ocupat cum sunteti de chestiuni globale. 

      Altfel, puzderie de profeti ai apocalipsei pe Internet. Imi amintesc cu duiosie cum, cam de pe la Millennium Bug incoace, lumea se tot termina cel putin o data la doi ani.

      Altfel, va dau dreptate intr-un fel - la urma urmelor nu faceti niciun rau nimanui. Dati-i inainte, daca asta va face sa va simtiti mai bine. Promit sa nu va mai necajesc. 

      După cum de fapt mulți dintre noi știau, nu există niciun virus letal. Dacă ar fi existat, primii oameni ai statului ar fi purtat costume de scafandri -ca să parafrazez un medic celebru. Președintele, miniștrii, parlamentarii, toți ar fi fost modele de prevenție, modele de autoprotejare cu costume de astronauți și măști apocaliptice ca să nu își riște viața – o dată pentru ei și...

    In general nu fac comentarii, doar citesc articolele si comentariile publicate , dar ce avalansa de enormitati am citit aici la Opinia Cititorului, nu am regasit in ultima zi pe internet , la toate publicatiile vizitate .

    Daca doriti ca oamenii normali sa mai viziteze site-ul dvs. permiteti sa va dau un sfat: 

    Stergeti deseurile abracadabrante care nu onoreaza , evident autorii, dar in special Bursa, o publicatie indragita de mine si de multi altii.

    Asemenea elucubratii patologice nu... 

    1. De ce te miri? i-a prins virusul pe toți, inclusiv Make & comp.

      Nu face _COViduț 19 & 2o-2o_ așa ceva!!! Nu e domnia sa de vina, ; ci domnii directori de la Sapoca și Bălăceanca că au aprobat plecarea - tuturor! - paznicilor la sparanghel. Câțiva ,,musafiri", mai intelectuali, au sărit gardul, și duși au fost ; unul, e una cu 24 limbi și opt căței în dormitor, altul e cel care l-a făcut KO pe 'prostu-n-sat' (cel laș). Și-au făcut...

    Scopul este de a contracara „furtuna de citokine”, o reacție inflamatorie necontrolată implicată în forme severe de pneumonie Covid-19, care duce la sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS). O situație în care plămânii nu furnizează suficient oxigen organelor vitale, ceea ce necesită asistența ventilației artificiale cu utilizarea unui aparat.

    Mai precis, anakinra blochează una dintre... 

    1. Intotdeauna cel care ataca va fi invins!

      Colonel medic dr. Florea Costea, medic primar Medicină de urgenţă, Comandantul Spitalului Militar ROL 2 din nordul Capitalei, crede că bătălia finală cu noul coronavirus va fi dată în secțiile de terapie intensivă, dar pentru a ieși din acest război este nevoie de aportul populației în respectarea normelor de prevenție.

      Asistentul medical militar Agnes Ciucă, detașată la unul dintre cele trei spitale de campanie instalate și operaționalizate de Ministerul Apărării Naționale în starea de urgență, respectiv spitalul de tip ROL 2, la Institutul de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”, de la Otopeni, explică diferența dintre munca ei pe câmpul de luptă din teatrele de operații față de cel cu inamicul...

      Robert Dennis a învins coronavirusul în câteva săptămâni petrecute în spital, însă costul plătit pentru că a rămas în viață e incredibil. Profesorul de liceu a primit acasă o factură a costurilor de spitalizare de 840.386.94 de dolari, o sumă pe care nu ar putea să o plătească în 100 de vieți.

      // pe factură nu este trecut prețul pe care soția bărbatului ar trebui să îl plătască pentru spitalizare. Femeia a fost la rândul ei infectată cu Covid-19 și susține că, împreună cu bărbatul ei, ar avea de plătit 1.5 milioane de dolari, taxe de spitalizare.

      „E înspăimântător. Nici nu contează cât de mult te ajută asigurarea medicală. E... 

      Așadar, chinezii nu ar fi creat virusul, însă l-au prelucrat și studiat. Rămâne, în aceste condiții, problema originii virusului. Atât timp cât animalul zero nu va fi identificat, istoria se poate repeta cu consecințe mult mai nefaste, cred experții.

      În acest sens este prezentat cazul Ebola, un virus pornit de la lilieci. Boala a apărut în 1976, când a făcut mai puțin de 300 de victime,... 

      Aceste medicamente tratează o varietate de cauze.

      1.Heparina: Un medicament care subțiază sângele, folosit în spitale. Acesta va fi administrat pacienților de COVID-19 începând din iunie. În mai multe studii s-a demonstrat că poate avea un efect prin care să împidice inflamațiile în plămâni. Testele cu Heparina sunt foarte așteptate, deoarece este deja folosit pe scară largă. El... 

      Deși reducerea infecției de COVID-19 este obiectivul tuturor, paradoxal, scăderea numărului de pacienți reprezintă o problemă pentru oamenii de știință care caută tratamentele și vaccinurile împotriva noului coronavirus.Acesta este motivul pentru care este important să aducem fiecare pacient în parte la un proces. Dacă un subiect este eligibil pentru fiecare dintre studii, fie că este vorba despre...

      Au fost studiați 455 de oameni sănătoși, care au fost expuși unor infectați asimptomatici.Nici măcar un pacient din cei 455 nu s-a infectat cu Covid-19.Multe luni, până în prezent, specialiștii erau convinși că persoanele asimptomatice sunt „bombe cu ceas” pentru că au boala, nu știu acest lucru, dar o pot transmite mai departe.

      Chinezii dau peste cap toate calculele cu acest studiu, demonstrând... 

      Cuprul este o suprafaţă foarte bună pentru a fi folosită şi este utilizată de omenire de trei milenii.Grecii din antichitate foloseau cupru pentru gătit şi pentru uz medical.Deşi nu ar fi posibilă acoperirea suprafeţelor cu cupru, Larrouy-Maumus consideră că folosirea metalului în aliaje, pentru mânere ale uşilor şi a altor suprafeţe atinse frecvent, ar putea duce la reducerea...

      Michael Ryan. avertiza că ”va trebui să trăim, probabil, cu acest virus”, la fel cum se întâmplă și cu alte maladii.

      Noul coronavirus nu mai există clinic și terorizarea țării este ceva pentru care cineva trebuie să-și asume responsabilitatea, avertizează dr. Alberto Zangrillo, directorul secției de Terapie Intensivă de la Spitalul "San Raffaele" din Milano. Acesta susține că SARS-CoV 2 a pierdut o mare parte din virulența sa.

      Experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi o serie de alţi oameni de ştiinţă au declarat că nu există dovezi care să susţină afirmaţia medicului italian care a spus că noul coronavirus şi-a pierdut din putere 

    Modul cum vom folosi tehologia in directia binelui sau in directia raului va face diferenta in viitor. daca ne indreptam spre o lume spirituala sau nu. Cheia este la cel care controleaza tehnologia. Daca el nu e un om spiirtual ci unul care are stiinta fara constiinta, fara Dumnezeu atunci va folosi tehnologia 5 G si 6 G dar 7G si 8G, care e o arma, va folosi tehnologia sa ne cipeze, sa ne controleze, sa creeze in creier ceea ce creeaza drogurile.Isi vor aroga rolul lui Dumnezeu, ne va face...

    1. Acest cip va extrage constiinta din om, va anula centrul fricii, asa cum a fost creat pentru soldati. SE introduc modificari de constiinta. Nu va mai fi vreo diferenta intre om si Android.Va deveni un releu telepatic. sa speram ca nu vor implementa aceasta tehnologie fara acceptul nostru.Exista frecvente care te fac sa nu mai faci diferenta intre BINE si RAU , acest razboi este unul psihotronic.Ca sa rezisti trebuie sa fii foarte puternic spiirtual, sa te poti identifica cu aceasta...

      Introducerea legilor belagine in constitutie/ constitutii. Asa taiem rauk de la radacina , prin lege.

      Valoarea înseamnă ”ce vreau de la tine” sau ”ce aștept de la tine”. Ce aștept de la tine e însă ce trebuie la rându-mi să fac pentru tine. Ce nu aștept de la tine nu trebuie să-ți fac nici eu ție. Mult mai simplu: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb