"Acquis Information Day" - un nou eveniment menit să sprijine firmele din domeniul IT&C

Monica Tănăsache
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 iunie 2004

Conferinţa internaţională "Acquis Information Day", desfăşurată ieri în incinta Palatului Parlamentului, s-a constituit într-un incitant schimb de informaţii privind oportunităţile şi provocările generate de procesul de integrare europeană precum şi contribuţia pe care tehnologiile avansate o pot avea în accelerarea demersurilor României.

Evenimentul, organizat de ARIES sub patronajul Camerei Deputaţilor - Comisia pentru Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor - reprezintă evenimentul central al proiectului de integrare europeană a domeniului IT&C - "Electranet".

La conferinţă au participat reprezentanţi ai asociaţiilor de IT&C din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Bulgaria, precum şi reprezentanţi ai Federaţiei Europene EICTA. Participanţii au identificat, împreună cu factorii de decizie din România, cele mai bune căi de acţiune pentru crearea unui mediu de afaceri compatibil cu cerinţele impuse de procesul de aderare dar şi contribuţia specialiştilor şi expertizei din aceste ţări în crearea unei pieţe unice performante. Principalele subiecte de dezbatere abordate în cadrul "Acquis Information Day" au fost legate de strategiile de finanţare a proiectelor europene de IT&C, de avantajele şi dezavantajele unei politici naţionale de neutralitate privind tehnologiile şi stimularea cercetării-dezvoltării la nivel european.

Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software (ARIES) a fost înfiinţată în 1993 şi are în prezent peste 290 de companii membre şi legături cu alte 3.000 de firme IT de pe piaţa românească. ARIES organizează anual cel mai important eveniment dedicat producţiei interne de electronică şi sofware, "Binary", şi este partenerul Federaţiei Europene de IT&C (EICTA) în cadrul proiectului "Electranet". Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, în cadrul programului "Business Support Program". Scopul principal al proiectului "Electranet" este de a sprijini firmele şi instituţiile din domeniu pentru a asimila legislaţia şi practicile europene astfel încît, în momentul aderării, să poată răspunde cu succes provocărilor impuse de competiţia pe o piaţă unică. ARIES derulează, de asemenea, împreună cu partenerii săi externi şi interni proiecte de creştere a exportului românesc de IT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb