• Adunarea Generală de la SIF "Muntenia" urmează să se desfăşoare astăzi, având pe Ordinea de zi, printre altele, iniţierea demersurilor pentru listarea BCR
Adunarea Generală Ordinară de la SIF "Muntenia" nu s-a putut întruni, ieri, legal, întrucât la AGOA au participat acţionari deţinând doar 80,2 milioane de acţiuni SIF4, reprezentând 9,94% din capitalul social al societăţii, au informat, ieri, reprezentanţii SIF.
Actul Constitutiv al societăţii statuează, pentru prima convocare, necesitatea unei prezenţe a acţionarilor care deţin minim 50% din drepturile de vot. Oficialii SIF4 au precizat că AGOA urmează să se desfăşoare astăzi.
Acţionarii SIF4 au fost convocaţi ca să se pronunţe asupra propunerii iniţierii demersurilor de listare a BCR. Adunarea Generală a fost convocată la solicitarea unui grup de acţionari deţinând 5% din titlurile SIF4, printre care se numără fondurile administrate de Aviva, ING, Certinvest, BT Asset Management, Raiffeisen Asset Management, STK Financial şi SAI Carpatica, alături de "Firebird", "Broadhurst" şi societatea de intermediere "Broker" Cluj.
Conducerea SIF "Muntenia" (SIF4) a anunţat, luni, că a suspendat drepturile de vot aferente acţiunilor ce depăşesc limita de 1% din capitalul social ale acţionarilor prezumaţi că acţionează concertat cu Cătălin Chelu. Oficialii SIF4 au luat o decizie similară şi pentru acţionarii care au fost prezumaţi că acţionează concertat cu fondul de investiţii "Broadhurst Investments Limited", după ce au constatat că deţinerile cumulate ale acestora depăşesc limita de 1%.
Pe 14 septembrie, SIF4 a încheiat un Acord cu "Erste" ce conţine Condiţiile Generale cu privire la transferul pachetului de acţiuni deţinut de SIF la BCR.
Acordul prevede ca, pe parcurul anului 2011, o parte din acţiunile BCR să fie transferate în schimbul unor plăţi în numerar, iar o altă parte în schimbul unui pachet de acţiuni "Erste".
Acordul menţionat stipulează că SIF4 va renunţa la dreptul său faţă de Erste să solicite iniţierea listării BCR, dar şi la orice drept special la dividende aferente participaţiei sale la BCR în baza căruia ar fi putut să solicite distribuirea a cel puţin 40% din profitul net anual al BCR ca dividende. Aceste prevederi ar urma să se aplice dacă acţionarii SIF nu vor adopta vreo hotărâre împotriva tranzacţiei avute în vedere prin Condiţiile Generale ale Acordului, prin aprobarea iniţierii procedurilor de listare a BCR.
"Condiţiile Generale vor intra în vigoare numai după emiterea aprobărilor necesare de către organele corporative ale ambelor Părţi, res-pectiv SAI Muntenia Invest pe de o parte şi AGOA din 22 septembrie pentru SIF, respectiv Comitetul de Direcţie pentru Erste", au comunicat oficialii SIF, săptămâna trecută.
Şi alte SIF-uri au convocat Adunări Generale pe tema lichidizării participaţiei deţinute la BCR. AGOA de la SIF "Oltenia" a fost convocată pentru 22/23 septembrie, iar cea de la SIF "Moldova" pentru 23/24 septembrie. SIF Transilvania are programată AGOA pentru finele lunii octombrie-începutul lunii noiembrie. SIF "Banat-Crişana" nu a convocat AGA.
1. CURTEA
(mesaj trimis de Theraflu în data de 22.09.2011, 11:31)
Sa voteze Curtea Constitutionala ca stie sa optimizeze functionarea pietei de capital.