Acţionarii Chromosome Dynamics au fost convocaţi pentru demiterea preşedintelui companiei din funcţia de administrator

A.I.
Piaţa de Capital / 20 septembrie

Acţionarii Chromosome Dynamics au fost convocaţi pentru demiterea preşedintelui companiei din funcţia de administrator

Actualizare - Chromosome Dynamics: "Revocarea domnului Ionel Mugurel Gabriel din funcţia de membru al Consiliului se înscrie în strategia societăţii de restructurare şi optimizare a costurilor"

Ionel Mugurel Gabriel propune să reintre în board-ul Chromosome Dynamics printr-o altă societate, unde este acţionar unic şi administrator

Revocarea domnului Ionel Mugurel Gabriel din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Chromosome Dynamics se înscrie în strategia societăţii de restructurare şi optimizare a costurilor, se arată într-un raport al companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform documentului, Ionel Mugurel Gabriel, din calitatea de preşedinte al board-ului, propune să reintre în Consiliul de Administraţie prin intermediul unui contract de mandat cu societatea comercială YESOD SRL, unde este acţionar unic şi administrator. "Această abordare va permite societăţii să optimizeze costurile legate de taxe şi impozite salariale, estimând o reducere anuală de aproximativ 86.400 lei", potrivit raportului.

În document se mai menţionează că societatea a trecut printr-un amplu proces de optimizare, care a inclus:

Restructurarea şi optimizarea resurselor umane, respectiv revizuirea structurilor interne pentru a spori eficienţa şi productivitatea;

Renegocierea contractelor de servicii esenţiale, ceea ce include - Raportări la Agenţia Naţională pentru Mediu, Servicii juridice, Servicii de protecţia muncii şi medicina muncii, Asistenţă juridică în relaţia cu Agenţia de Mediu;

Renegocierea contractelor de închiriere, respectiv obţinerea unor condiţii mai avantajoase pentru birouri şi fabrică.

"Prin implementarea acestor măsuri, se estimează o reducere totală a costurilor de aproximativ un milion de lei în intervalul 01 octombrie 2024 - 01 octombrie 2025. Această economie substanţială va contribui la consolidarea poziţiei financiare a companiei şi la creşterea profitabilităţii", se menţionează în raport. "Am luat în considerare optimizarea proceselor şi a resurselor umane astfel încât activitatea companiei nu doar să fie menţinută, ci şi îmbunătăţită".

---

Preşedintele Mugurel-Gabriel Ionel este fondatorul şi acţionarul majoritar al Chromosome Dynamics

Consiliul de Administraţie al Chromosome Dynamics a convocat adunarea acţionarilor, pentru data de 21 octombrie, cu o serie de puncte pe ordinea de zi între care demiterea din funcţia de administrator a preşedintelui Mugurel-Gabriel Ionel, conform unui raport al societăţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mugurel-Gabriel Ionel este fondatorul Chromosome Dynamics şi acţionarul majoritar, cu o deţinere de 58% din societatea la jumătatea anului, potrivit informaţiilor de pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital. Doar că, fiind un aspect care-l priveşte în mod direct, Mugurel-Gabriel Ionel ar trebui să se abţină de la vot în adunarea din 21 octombrie, după cum reiese din prevederile legii societăţilor comerciale (Legea 31/1990).

Astfel, la articolul 127 al legii se menţionează că, acţionarul care, într-o anumită operaţiune, are, fie personal, fie ca mandatar al unei alte persoane, un interes contrar aceluia al societăţii, va trebui să se abţină de la deliberările privind acea operaţiune.

Alte puncte de pe ordinea de zi a adunărilor ordinare şi extraordinare a acţionarilor Chromosome Dynamics din data de 21 octombrie sunt aprobarea schimbării sediului societăţii şi analiza oportunităţii societăţii de a accesa proiecte cu finanţare europeană.

Chromosome Dynamics a fost listată în Piaţa AeRO în luna mai a anului 2022, fiind o companie ce activează în domeniul agribusiness. Evaluarea anticipată a societăţii înainte de listare era de 18,4 milioane de lei, care s-a diminuat în prezent la opt milioane lei.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Cum adica cel care este cel mai implicat datorita procentelor detinute este inlaturat de la companie? O doreste el: cine pleaca de la bine? O vor ceilalti doi administatori: inseamna ca au descoprit ceva, dar chiar asa o sanctiune?

    Unde este o explicatie din partea companiei adica asa ceva trebuie insotit de o motivare si un plan. Totusi ceilalti doi administratori nu cred ca au experienta cu productia de inputuri, fabrici, retele sociale, jocuri etc.  

    1. Eu zic ca el nu mai sta in CA dar ramane director general, adica tot conduce firma. Probabil face loc pentru un actionar mai mare. Prea bine nu suna.

      Nu cred ca asa se interpreteaza Legea 31/1990. Interesul contrar trebuie demonstrat. Poate interesul contrar al societății este demiterea din Consiliul de Administrație a acționarului majoritar și preluarea administrării societății de un grup obscur de interese.

      Ce doresti sa spui ca nu am inteles. Dezvolta te rog

      e doar o telenovela,urmeaza rezultate cu totul si cu totul altfel decat prognozele.Pentru asta se sanctioneaza cu vot de blam tovarasul 3 Prenume-n loc de nume.

      se da aparenta de societate puternica,consiliu independent,bineinteles tot el conduce  

      poate tine scena si mai aduce unul bani ca e nevoie ca de aer 

      cortina se da un colt la o parte la rezultatele semestriale si cade de tot la cele anuale

      Bună ziua, tuturor!

      Nu există o înlăturare propriu zisă. 

      Am luat acesta decizie deoarece voi face în continuare parte din Consiliul de Administrație, iar mandatul va fi preluat de o societate unde sunt Administrator și acționar unic, pentru optimizare de costuri (taxe și impozite). Doar prin această decizie vom scuti peste 80.000 lei anual. Compania a trecut în ultimele luni printr-un proces de repoziționare și optimizare a resurselor umane și a activelor (respectiv a direcției), notiv pentru care vom avea costuri mai mici cu aproximativ 1.000.000 lei / an (am renunțat la anumite servicii pe care le putem gestiona intern, ce-i drept cu eforturi mai mari), am optimizat resursele umane, am renunțat la ce nu este absolut necesar pentru desfășurarea directă a activității și am luat decizii care pe termen lung ne vor ajuta. Anul acesta a fost un an greu pentru industria agro, indiferent de entuziasmul cu care a fost anunțata revenirea domeniului. Au intrat în insolvență mii de fermieri, iar companiile distribuitoare au restructurat masiv personal și au tăiat costuri ca niciodată. Pe lângă raportul care urmează să fie disponibil în data de 30.09 vom veni în fața acționarilor noștri cu explicații raționale cu privire la modul în care s-au întâmplat și se întâmplă lucrurile și bineînțeles cu privire la planurile noastre de viitor. 

      Rezultatele bineînțeles ca sunt importante, însă nu de fiecare dată arată potențialul unei companii. Contextul de piață, economia națională, legislația mai nou, dar și alți factori pot influența major ce se întâmplă cu o companie.

      Mă bucur a să văd ca exista interes față de compania noastră, chiar dacă nu există de fiecare dată nume și prenume, iar comentariile sunt deseori elaborate cu mult simț al umorului. 

      tot degeaba daca nu dati si un citat din Buffett...

      Bittnet a stat prea putin in CHRD si nu a avut timp sa invete

      Lasa ca a avut timp sa invete cum se face o bugetare stil BNET .

    Fondatorul a adus totusi o firma repede la bursa si e inovatoare. La cate proiecte are probabil trebuie sa se concentreze pe operational. Stim toti ca in agricultura este o perioada foarte dificila. Eu cred ca reuseste, nu are cum sa plece de tot.

    din convocator eu nu am inteles cine a convocat, actionarul majoritar sau alti actionari care impreuna detin 5%?

    inel inel de aur

    ah cu piatra la mijloc 

    eu te-am iubit copila

    dar n-am avut noroc 

    1. o petard adusa de Goldring, acum unul din Consiliu e broker Goldring, il cheama Sandu Gabriel PINTEA, mare combinator pe la Cluj

      A tunat si i-a adunat!Unde apar astia se parjoleste totul.Tot Goldring a pussemnatura pe memorandumul penibil prin care au amorsat petarda.Apoi tot ei au pacalit clientii sa subscrie la dublu faya de acum cand e tot suoraevaluata.

      goldring a adus adiss, claim, vifrana, ce te mira?

      Macar cele care le ati mentionat sunt pe linia de plutire, e adevarat promiteau multe dar realizari minime

      Sa amintim atunci de BRK care a listat Fyrebite, Star Residence care s au devalizat enorm si alta Gocab un sac fara fund in care Directorul de operatiuni Chis Grigore a investit bani cu nemiluita. De fapt specimenul asta, conduce din umbra BRK avind un CEO de fatada

      Acum trebuie sa intelegem ca si fondatorii acestor companii la listare au dat informatii cosmetizate de un PR priceput, iar ASF alta institutie nefolositoare 

    ce naste din norofert,pierderi mari aduce actionarilor

    1. NRF are randament de peste 100% de la listare

      ai vrut sa zici peste 300%, vezi graficul pe 5 ani

      300% e randamentul Norofert de la listare. Minim parca a fost 1.1lei si acum e spre 4 lei cotatia

      La listare erau 100 de actionari,acum zice CEO ca-s 3500.Pe grafic ajustat cu volumul ce reiese,ca sunt in castig sau pierdere imensa majoritatea covarsitoare a actionarilor?

      Nici pompele nu mai au finete la NRF,huruie a spart.  

      Noroc ca ai venit tu sa ne zici asta cu 100 de actionari. Voi ganditi inainte sa postati. Volumele in primele luni erau destul de mari, multi bani s-au facut. Pompele IFF nu prea merg daia sunt suparati Nedelcu si toti finflencerii astia finutzi. Daca se respandesc atatea informatii false si manipulari. Nu ma mira daca esti si tu unu dintre ei. Mai opriti diseminarea de informatii false ca deja va si faceti de rusine.

    S a intimplat si la case foarte mari. Steve Jobs la Iphone si Altman la Chapt. Actionarii nu te iarta si nu i intereseaza criza din agricultura. problema la Chromosome sunt datoriile foarte mari de 120% mai mari ca si capitalul propriu deci nu mai este bancabila, iar din profit nu si poate reduce datoriile

    Cum putem caracteriza un startup care pentru a atrage finantare la listare,promite in Memorandum ca urmatorul an,2023,face 13,9 milioane lei profit?!?!Si nu face atat nici venit si profit nici 2% din cat a promis.Anul asta bineinteles tragedie,bine ca nu era prins in Memorandum ca aveau 30 milioane profit.

    Nu stia ca va activa in agricultura unde ai 1 an bun si 2-3 slabi?Toti competitorii cu istoric nu visau la asemenea profituri dar veneau unii priceputi sa rastoarne masa.

    1. stai ca mai luara 3.300.000 acum un an la 18 lei actiunea

      tot ca sa implineasca promisiunile 

      domeniul o ducea tot praf insa ei nu auzisera 

      daca n-ar fi obligati sa dea rezultate de doua ori pe an....... 

      domeniul lor ar duce-o fantastic,poate mai pica pleasca o majorare

      agricultura lor merge fantastic cand cer bani si dezastru cand trebuie sa explice rezultatele 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb