Acţionarii FP au aprobat reducerea capitalului social la 9,16 miliarde lei

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 aprilie 2016

Acţionarii FP au aprobat reducerea capitalului social la 9,16 miliarde lei

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au decis aprobarea reducerii capitalului social subscris al societăţii de la 9,32 miliarde lei la 9,168 miliarde, prin anularea unui număr de 179,59 milioane de acţiuni proprii, în urma desfăşurării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor care a avut loc astăzi, potrivit unui raport remis BVB.

"După reducerea capitalului social, capitalul social subscris al societăţii va avea valoarea de 9.168.314.116,70 RON, fiind împărţit în 10.786.251.902 acţiuni, având o valoare nominală de 0,85 RON / acţiune", se arată în raport.

Ca efect al reducerii de capital, numărul maxim de acţiuni proprii va fi calculat astfel încât toate acţiunile proprii (achiziţionate în cadrul programului de răscumpărare aprobat prin Hotărârea AGEA nr. 9/29.10.2015 şi/sau prin programe aprobate anterior) nu va depăşi 10% din capitalul social subscris, la momentul achiziţiilor de acţiuni proprii, precizează sursa citată.

Tot astăzi, acţionarii FP au decis aprobarea modificării actului constitutiv al Fondului în conformitate cu cerinţele prevăzute în Avizul nr. 25/28.01.2016 emis de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Astfel, a fost aprobată delegarea de către A.F.I.A. a anumitor activităţi. De asemenea, A.F.I.A. va numi o persoană fizică în calitate de reprezentant permanent al său.

Potrivit hotărârilor de astăzi, articolul 19 alineatul (3) se modifică şi va avea următorul conţinut: "(3) Mandatul A.F.I.A. este de 2 ani. A.F.I.A. va convoca Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor care va avea loc cu cel puţin 6 luni anterior expirării mandatului A.F.I.A. şi va asigura includerea pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor a punctelor ce vor acorda opţiunea de (i) aprobare a reînnoirii mandatului A.F.I.A. şi (ii) numirea unui nou A.F.I.A., în conformitate cu prevederile legale în vigoare, acţionarii având dreptul să propună candidaţi pentru poziţia respectivă; ordinea de zi va include şi prevederi pentru autorizarea negocierii şi semnării contractului aferent de administrare a investiţiilor şi îndeplinirea tuturor formalităţilor relevante pentru autorizarea şi finalizarea legală a respectivei numiri".

Termenul de "S.A.I." va fi înlocuit în tot cuprinsul actului constitutiv cu termenul "A.F.I.A." (abrevierea pentru Administrator de Fond de Investiţii Alternativ), iar expresia "Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare" sau orice abreviere a acesteia va fi înlocuită cu termenul de "Autoritatea de Supraveghere Financiară" sau "ASF", au mai decis acţionarii.

În cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor care s-a desfăşurat tot astăzi, au fost numiţi doi noi membri în Comitetul Reprezentanţilor FP ca urmare a expirării a două dintre mandate începând cu data de 30 septembrie 2016.

Astfel, au fost numiţi Sorin Mihai Mîndruţescu şi Mark Henry Gitenstein, pentru un mandat valabil pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată, a fost aprobat raportul anual de activitate al administratorului unic al FP pentru anul financiar 2015, inclusiv a situaţiilor financiare pentru anul încheiat la 31 decembrie 2015, întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară astfel cum au fost adoptate de Uniunea Europeană.

A mai fost aprobat şi raportul auditorului şi descărcarea de gestiune a Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti pentru administrarea aferentă anului financiar 2015. "Întrucât mandatul Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti a încetat în data de 31 martie 2016, acţionarii au hotărât, de asemenea, descărcarea de gestiune a acestuia pentru administrarea Fondul Proprietatea S.A. în perioada 1 ianuarie 2016 - 31 martie 2016", precizează raportul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Termenul de "S.A.I." va fi înlocuit în tot cuprinsul actului constitutiv cu termenul "A.F.I.A."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb