Acţionarii ING vor să ştie dacă banca intenţionează să preia Commerzbank

Ziarul BURSA #Internaţional / 17 mai 2019

Acţionarii ING vor să ştie dacă banca intenţionează să preia Commerzbank

Asociaţia care apără interesele acţionarilor din Olanda (VEB) a cerut ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, să clarifice dacă este interesat de achiziţionarea rivalei germane Commerzbank, transmite Reuters.

Marţi, Reuters anunţa că UniCredit a angajat mai mulţi bancheri de inves­tiţii, inclusiv un fost înalt oficial german, care să o consilieze cu privire la o posibilă ofertă de preluare a Commerz­bank, în timp ce ING desfăşoară dis­cuţii neoficiale cu creditorul german. Reprezentanţii ING nu au comentat informaţia, potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare adresată băncii olandeze, VEB susţine că "ING nu poa­te întârzia" aducerea la cunoştinţă a intenţiilor sale.

"Deşi ING nu ar trebui să răspundă fiecărui zvon de pe piaţă, în opinia VEB banca trebuie să clarifice dacă este interesată de achiziţionarea Commerzbank, în interesul unei stabiliri corecte a preţului acţiunilor ING", se arată în comunicatul asociaţiei.

În ultimele zile, preţul acţiunilor ING a scăzut, probabil din cauza informaţiilor referitoare la discuţii cu creditorul german, iar UniCredit a dat publicităţii un comunicat, la solicitarea autorităţilor de reglementare din Italia, susţine VEB.

De la sfârşitul lunii aprilie, titlurile ING au pierdut aproximativ 16%.

După Olanda, Germania este a doua mare piaţă pentru ING unde activează sub marca ING-Diba. În prezent, ING are o capitalizare bursieră de 47 miliarde euro, de aproape cinci ori mai mare decât cea a Commerzbank (9,6 miliarde euro). Succesul unei eventuale preluări a Commerzbank depinde de Guvernul german, care deţine 15% din acţiunile Commerzbank, o moştenire a pachetului de salvare oferit de Berlin în perioada crizei financiare.

Conform legislaţiei olandeze, ING este obligată să-şi informeze acţionarii de orice măsuri concrete în procesul de preluare, a precizat VEB.

În aprilie, directorul ING Groep, Ralph Hamers, le-a spus acţionarilor că banca este gata să ia în considerare o achiziţie transfrontalieră, dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii. Declaraţia sa vine după ce revista germană Manager Magazin a publicat un articol conform căruia ING Groep a contactat grupul bancar german Commerzbank în vederea unei posibile fuziuni.

Pe plan global, ING are peste 52.000 de angajaţi şi oferă servicii bancare unui număr de aproape 37 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb