Acţionarii Nuclearelectrica au aprobat eliminarea chinezilor din proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

S.B.
Miscellanea / 12 iunie 2020

Acţionarii Nuclearelectrica au aprobat eliminarea chinezilor din proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

La solicitarea Ministerului Economiei, acţionarii Nuclearelectrica au aprobat în şedinţa AGA de azi încetarea negocierilor cu chinezii de la China General Nuclear Power Corporation pentru construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. Este concretizată, astfel, intenţia Guvernului de a renunţa la chinezi şi de a analiza alte opţiuni, potrivit Hotnews.

Ce au aprobat:

- Abrogarea Strategiei de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2014) precum şi a Strategiei revizuite de continuare a Proiectului Unităţile 3 şi 4 Cernavodă prin organizarea unei proceduri de selectare de investitori (2018).

- Mandatarea Consiliului de Administratie al SNN să iniţieze procedurile/demersurile/actiunile privind încetarea negocierilor cu CGN, precum şi încetarea efectelor juridice (prin acordul partilor, denuntare etc) a urmatoarelor documente: "Memorandumul de Intelegere privind dezvoltarea, construirea, operarea şi dezafectarea Unitatilor 3 şi 4 de la CNE Cernavoda (MoU), şi respectiv a (ii) Acordului Investitorilor în forma preliminară."

- Mandatarea Consiliului de Administratie al SNN de a iniţia demersurile necesare pentru analiza şi cristalizarea opţiunilor strategice privind constructia de noi capacităţi de producţie de energie electrica din surse nucleare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Lume!Lume!Lume! PNL vinde aurul tarii normal cu ajutorul PSD care in 2018 a modificat legea privind regimul ariilor naturale protejate, iar acum ministrul mediului Costel Alexe a pus proiectul de ordin pe site privind scoaterea de suprafete din arii naturale protejate in scopuri miniere. Pentru cine a facut acest ordin? Ma gandesc ca pentru firma care a obtinut licenta de la ANMR pe 20 de ani sa exploateze aurul de la Rovina judetul Hunedoara. Exploatarea se face cu cianuri. Si mai vorbiti de Green Deal, iar aia o sa distruga toata zona si o sa lase un munte cianuri care nu se vor duce nici in 2000 de ani de acum incolo.Si ce credeti vor angaja 200 de persoane pe salariul minim. Normal aurul va fi luat aproape pe gratis. PSD a dat licenta, PNL da drumul la exploatare. PSD=PNL aceeasi mizerie.

    La anul si la multi ani cu construirea reactoarelor..Cine sunt mai capabili decât chinezii?

    1. Firma Bechtel

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb