Acţionarii One United Properties au aprobat plata unui dividend în valoare de 75,9 milioane lei pentru anul 2023

F.D.
Piaţa de Capital / 25 aprilie

Acţionarii One United Properties au aprobat plata unui dividend în valoare de 75,9 milioane lei pentru anul 2023

One United Properties, investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, mixte şi de birouri din România, a organizat astăzi Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). În cadrul AGA, acţionarii au aprobat, printre alte puncte, distribuite celei de-a doua tranşe a dividendelor din profitul anului 2023, bugetul pentru anul 2024 şi au ales membrii Consiliului de Administraţie. Cvorumul AGA a fost de peste 80%, conform unui comunicat de presă al companiei.

"În numele Consiliului de Administraţie al One United Properties, le mulţumesc tuturor acţionarilor noştri pentru participarea activă la Adunarea Generală Anuală a Acţionarilor. Aprobarea punctelor cheie legat de finanţare şi guvernanţă subliniază încrederea şi angajamentul nostru comun faţă de viziunea managementului, aşa cum a fost prezentată în curând la evenimentul nostru dedicat pieţei de capital. Strategia ONE 2030 include o serie de obiective ambiţioase, precum extinderea noastră în piaţa rezidenţială din Bucureşti, consolidarea poziţiei în sectorul de birouri şi intrarea în ospitalitatea industrială. Pe măsură ce ne dezvoltăm, suntem la fel de dedicaţi menţinerii celor mai înalte standarde de guvernanţă corporativă, asigurând transparenţă şi integritate în toate activităţile noastre. Aceste elemente sunt vitale, deoarece vizează nu numai creşterea financiară, ci şi expansiunea sustenabilă a poziţiei liderului a One United Properties", a declarat Claudio Cisullo, Preşedintele Consiliului de Administraţie al One United Properties.

În urma aprobării de către acţionari în cadrul AGA, pentru anul 2024 One United Properties vizează venituri consolidate de 1,7 miliarde de lei, în creştere cu 15% faţă de rezultatul din 2023, şi un rezultat al activităţii operaţionale de 687,6 milioane de lei, o creştere cu 22% determinată de majorarea volumului de vânzări de proprietăţi rezidenţiale. Profitul brut consolidat vizat este de 617,5 milioane de lei, cu 16% mai mare decât rezultatul din 2023, în timp ce profitul net este estimat să ajungă la 525,2 milioane de lei în 2024, în creştere cu 17% faţă de 2023. , cu o marjă netă anticipată de 30%.

În 2023, One United Properties a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri consolidate cu 31%, ajungând la 1,5 miliarde de lei, un record pentru Grup. Aceasta a fost stimulată de o piaţă rezidenţială dinamică, cu vânzări care au crescut cu 47% faţă de anul precedent, ajungând la 1,1 miliarde de lei, şi o creştere de 63% a veniturilor din chirii, care s-au ridicat la 128,4 milioane de lei. Profitul brut a atins 531,7 milioane de lei în 2023, marcând o creştere de 11% la nivel normalizat, comparativ cu anul anterior. Indicatorul loan-to-value brut a fost de 28% la sfârşitul anului 2023, în timp ce datoria netă a fost de 12% din activele totale de 5 miliarde de lei.

Pentru anul 2023, One United Properties propune distribuirea unui dividend brut total de 75,9 milioane de lei. Prima tranşă a dividendelor brute de 37,9 milioane de lei a fost aprobată în AGA din octombrie 2023 şi a fost distribuită la 31 ianuarie 2024. Pentru AGA din aprilie 2024, Consiliul de Administraţie a propus aprobarea celei de-a doua tranşe de 37, 9 milioane de lei către acţionari. După aprobarea din cadrul AGA, dividendul brut de 0,01 de lei pentru acţiunea va fi plătit pe 15 iulie 2024. Politica de dividende a One United Properties include plata dividendelor de două ori pe an.

Începând cu 2022, mandatele acordate membrilor Consiliului de Administraţie au o durată a unui an, cu dreptul de anulare. Prin urmare, în AGA anuală, acţionarii au ales şi membrii Consiliului de Administraţie - au reale membrii actuali ai Consiliului, Claudio Cisullo, Victor Căpitanu, Andrei-Liviu Diaconescu, Dragoş Manda, Marius Diaconu, Augusta Dragic, precum şi un nou membru al Consiliului - Dirk Pahlke. Dirk Pahlke va contribui în cadrul Consiliului de Administraţie al One United Properties cu experienţa sa extinsă în finanţare corporativă şi fuziuni şi selectate la nivel european şi global, experienţă dobândită în aproape trei decenii la Rothschild & Co.

Propunerea de a elimina drepturile preferenţiale pentru o majorare a capitalului social până la 20% nu a fost aprobată din lipsa cvorumului necesar, deoarece Compania a propus acţionarilor un punct alternativ legat de o operaţiune de majorare a capitalului social cu drepturi de preferinţă, care va fi supusă votului în Adunarea Generală a Acţionarilor convocate pentru 28 mai 2024.

Prin urmare, planurile de dezvoltare ale companiilor, aşa cum au fost prezentate acţionarilor în Strategia ONE 2030, vor fi finanţate prin majorarea capitalului social, care va fi efectuată după ce va primi aprobarea în AGA în vara anului 2024. Compania propune să majoreze capitalul. social cu 350 de milioane de lei, prin emiterea a 1.750.000.000 de acţiuni noi. Acţiunile vor fi oferite, respectând dreptul de preferinţă, tuturor acţionarilor care deţin acţiuni ONE la data de 6 august 2024, la o valoare nominală de 0,2 lei. Data participării garantate, adică date limită până la care un acţionar trebuie să se acţioneze pentru a avea drept de participare la majorarea capitalului social la valoarea nominală, este 2 august 2024. Pentru a subscrie pentru o acţiune nouă, acţionarii trebuie să deţină 2,1879186 drepturi de preferinţă. Mai mult din jumătatea capitalului pe care compania intenţionează să-l atragă este deja de cei doi cofondatori şi membri executivi ai Consiliului de Administraţie, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, precum şi de Preşedintele Consiliului, Claudio Cisullo, şi membrul Consiliului, Marius Diaconu.

Acţionarii au aprobat şi o potenţială emisiune de obligaţii până la 300 de milioane de euro în următorii trei ani. Acest punct pe ordinea de zi a fost propus acţionarilor pentru a permite Companiei să optimizeze costurile de finanţare şi să refinanţeze datoriile existente cu obligaţiuni corporative emise la termeni mai favorabil. Compania nu are intenţia de a emite obligaţii corporative în viitorul apropiat, iar refinanţarea potenţială a datorilor prin obligaţiunilor corporative este inclusă de o scădere a ratelor dobânzilor.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Ia vedeti cati actionari minoritari au votat impotriva politicii de remunerare si a SOP de dmensiuni cosmice ca sa stiti cat credibilitate mai au majoritarii ONE si ce va urma cu actiunea

    imi place si fraza lor ca cei 3 o sa subscrie mai mult de jumatate din 1,75 miliarde actiuni x 0,2 adica undeva la 180 milioane lei 

    cat au luat,vandut actiuni SOP in ultimele luni si cat actiuni ABB in ultimele 10 zile?!Eeeeeexact! 

    Luam cu 2 maini,punem inapoi cu una si apoi o sa luam iar cu 3 maini ca asa ne-am aprobat singuri in AGA in pofida opozitiei masive a non-majoritarilor!

    A,sa nu uit,ce procent au cei 3 din nr.de actiuni de se lauda ca subscriu mai mult de jumatate?Pai au si mai mult de mai mult de jumatate :)) au luat gratis SOP,au vandut scump in ABB si acum isi pastreaza ponderea pe banii entuziastilor 

    1. Majoritarii isi dilueaza detinerile, raman cu cash ul si cu sop ul. Minoritarii cu dividende de 1-2%

      da mah, ar trebui sa iti dea tie firma pe gratis si ei sa manance paine cu ceapa. hai sa mai uitam un pic de comunism, firmele se listeaza in beneficiul actionarilor majoritari, iar minoritarii castiga doar daca firma merge bine pe urma. ONE merge bine indiferent de ce ar spune carcotasii. dar nu o sa ne umple carutele cu bani, o sa avem un castig in media sau poate, peste media pietei pe termen mediu-lung

      Persoanele fizice (minoritarii) detin 24,04% din ONE , mai decat persoanele juridice care detin 20,52%. Deci majoritarii ar trebui sa aiba mare grija de minoritarii , mai ales de persoanele fizice , daca se vor retrage din actionariatul companiei ONE , toata averea bursiera a majoritarilor se va duce in cap … LA PROPRIU!

      Ramai tu in firma sa iei 1,% dividend. Altii au preferat sa cumpere altceva, care ofera 10%. De gustibus! Succes! Si nu comentam deloc daca nu era vorba de SOP. Adica de privilegii!

      Pe termen lung suntem cu totii morti- keynes.

      Majoritarii nu ar manca paine cu ceapa. Vad ca mananca SOP pe paine

      maestre, ai votat la aga? ai fost pe faza la votul pe SOP? am sesizat ca au fost cam multi 'comunisti' care au crezut ca painea e cam de aur si presarata cu ceapa Diamant daca stii soiul..... si au comparat cu praful pe toba cu care sunt serviti

      Maestre, consider ca Sop ar trebui acordat numai in conditii legate de cotatia actiunii. S a dublat cotatia, ai sop de xxx. Vad ca one au vandut 93 de apartamente fata de 220 anul trecut, dar ne votam sop. Adica ne premiem pt rezultate mai slabe. Succes cu astfel de majoritari! Chiar aveti nevoie!

    Cum se scrie corect:

    isi dau actiuni SIE-si 

    sau

    -isi dau actiuni lor?  

    1. Concret: isi dau actiuni pentru ei.

      excelent! :))))

    Ce persoane fizice mai pun bani în ONE?

    Habarnistii! 

    1. nimeni!

      doar ca mai sunt cei vechi care nu au citit despre conceptul sunk cost fallacy ;)

      SPQR 

    Eu sunt un simplu investitor care a investit in ONE sperand la un randament mai mare decat la un depozit bancar. Fara cunostinte in domeniu, am crezut ca actiunile ONE isi vor mentine valoarea fata de inflatie si macar banii investiti isi vor mentine puterea de cumparare. Dar dupa al doilea an m-am simtit "pacalit" de conducere. In timp ce eu imi risc bani seconomisiti cu greu, renuntand la multe chestii, conducerea se premieaza regeste si mie imi da 1-2% si aia ipozitati. Bine ca am iesit si am realizat un castig de 6%. Din pacate sunt multi oameni needucati, la inceput de drum care cad in capcana stirilor din presa, ca ONE este pe crestere, dar nerealizand ca cresterea aia se reintoarce in buzunarele celor din conducere. ONE este o firma serioasa care construieste cladiri bune, cu locatii premium, dar din pacate cand vine vorba la impartit profitul din punctul meu de vedere este foarte "conservator" ca sa nu folosesc alt cuvant.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb