Acţionarii Poştei, convocaţi să schimbe conducerea

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 15 iunie 2015

Acţionarii Poştei, convocaţi să schimbe conducerea

Acţionarii Poştei Române au fost convocaţi, pe 15 iulie, să aprobe revocarea şi înlocuirea actualilor membri ai Consiliului de Administraţie, numiţi în iunie anul trecut.

Numirea noilor membri ai Consiliului de Administraţie se va face dintre persoanele selectate conform rezultatelor aplicării prevederilor ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, pentru evaluarea şi selecţia administratorilor neexecutivi ai CN Poşta Română, potrivit Mediafax.

Operatorul de servicii poştale, controlat de stat, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (25%), a publicat la sfârşitul lunii aprilie un anunţ de recrutare pentru poziţiile de membri în CA şi de director general al companiei.

"Pentru a se asigura că procesul de redresare continuă cu consecvenţă, Poşta Română intenţionează să identifice şi să selecteze pentru poziţiile de membri ai Consiliului de Administraţie şi director general profesionişti talentaţi, cu un istoric profesional de succes, care să îi ofere companiei viziunea necesară redresării economice şi să sprijine acţionarii în menţinerea companiei pe o poziţie puternică pe piaţă. Aceşti profesionişti vor fi consideraţi având în vedere o structura optimă şi complementară de expertiză profesională, astfel încât cei selectaţi să poată contribui la atingerea obiectivelor financiare, operaţionale şi sociale ale C.N. Poşta Română", se spunea în anunţul de recrutare.

Pentru Consiliul de Administraţie, acţionarii urmăresc consolidarea unei structuri de competenţe şi arii de expertiză profesională care vor include, însă nu se vor limita la, redresare economică, operaţiuni, strategie şi dezvoltare, juridic, financiar, logistică, IT&C, audit financiar şi servicii financiar-bancare şi de asigurări.

Vor fi preferaţi candidaţii care vor demonstra că beneficiază de un istoric profesional solid, cu experienţă în poziţii de management de top sau în consilii de administraţie ale unor companii naţionale/întreprinderi de stat sau societăţi comerciale relevante, cu un număr de peste 5.000 de angajaţi şi care să fi avut cunoştinţă sau conexiune cu provocările generate de transformările pieţei serviciilor poştale, financiar-bancare, logistice.

Aplicaţiile pentru aceste poziţii trebuiau depuse până la 28 mai, iar cei care nu primesc o invitaţie la interviu până pe 1 iulie sunt consideraţi respinşi.

Consiliul de Administraţie actual a fost ales provizoriu în iunie 2014, după ce MSI a revocat, în AGA, cinci din cei şase membri ai CA al Poştei, pentru că au aprobat un act adiţional la contractul colectiv de muncă prin care urmau să fie majorate salariile. La acel moment, acţionarii l-au revocat şi pe Ion Smeeianu din funcţia de director general al companiei şi l-au numit interimar pe Alexandru Petrescu, care ulterior a devenit permanent.

CA este condus în prezent de directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, şi-i are ca membri pe Alexandru Petrescu (fostul preşedinte al comisiei de privatizare a Poştei), Dante Stein (fost consilier onorific al premierului şi preşedinte CA Tarom), Rodica Bîzdoacă (fost manager la Oracle şi IBM), Benoit Pleska şi Adrian Cighi (reprezentantul Fondului Proprietatea).

Operatorul belgian de servicii poştale "bpost" trebuie să trimită oferta finală pentru privatizarea Poştei Române până la 28 septembrie 2015, în acest moment fiind derulată etapa de "due dilligence" financiar, fiscal, juridic, după cum ne-a spus domnul Alexandru Petrescu, într-un interviu recent.

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a acceptat, în februarie, oferta neangajantă depusă de "bpost" pentru achiziţionarea pachetului de 51% din acţiunile deţinute la Compania Naţională Poşta Română.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb