Acţionarii "Renault" au aprobat pachetul salarial de şapte milioane de euro pentru Carlos Ghosn

Andrei Stan
Companii #Auto / 18 iunie 2017

Carlos Ghosn (Sursa foto: Wikipedia)

Carlos Ghosn (Sursa foto: Wikipedia)

Acţionarii "Renault" au aprobat joi, în Adunarea Generală anuală, pachetul salarial pe 2016 al şefului producătorului auto francez, Carlos Ghosn, a cărui remuneraţie a fost o sursă de conflict în ultimii ani, transmit AFP şi Reuters.

În 2016, Carlos Ghosn a primit o remuneraţie de şapte milioane de euro (7,8 milioane de dolari) de la Renault, dintre care 1,23 milioane euro salariu fix iar restul, în numerar sau acţiuni, fiind calculat pe baza unor criterii de performanţă.

Actualul preşedinte francez Emmanuel Macron, pe vremea când era ministru al Economiei, critica în mod frecvent salariul şefului "Renault", cei doi având deseori divergenţe în privinţa rolului statului în grupul auto, scrie Agerpres. Statul francez este cel mai mare acţionar al "Renault", cu o participaţie de aproape 20%.

În plus, potrivit unor informaţii apărute recent în presă, alianţa "Renault"-"Nissan" analizează un sistem de ascundere a bonusurilor suplimentare pentru directorii săi, via o societatea special înfiinţată în acest scop în Olanda.

Dacă se ia în calcul şi salariul pe care i l-a plătit grupul auto japonez "Nissan", atunci remuneraţia de 15,4 milioane de euro acordată lui Carlos Ghosn în 2016 face din acesta cel mai bine plătit director al unei companii incluse în indicele bursier CAC 40, susţine firma de consultanţă "Proxinvest".

Joi, Ghosn a dat asigurări că alianţa "Renault"-"Nissan" nu va introduce o schemă de bonusuri suplimentare pentru directori.

Cu cele zece mărci ale sale, alianţa "Renault"-"Nissan" a vândut anul trecut aproape zece milioane de vehicule, ceea ce îi permite ca în acest an să se bată cu "Volkswagen" şi "Toyota" pentru titlul de cel mai mare producător auto mondial. În plus, "Renault" a încheiat anul 2016 cu un profit net record de 3,54 miliarde de euro.

Actualul mandat al lui Ghosn, 63 de ani, în postul de preşedinte director general al "Renault" expiră la adunarea generală din 2018.

Compania "Dacia" a fost preluată de "Renault" în anul 1999.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb