Acţionarii "Romtelecom" au discutat despre soarta Cosmorom

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 19 ianuarie 2004

Pe baza informaţiilor primite de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) cu privire la interesul exprimat pentru "Cosmorom" de potenţiali investitori, acţionarii Romtelecom au decis vineri, în cadrul AGA, să ceară Romtelecom să selecteze de îndată o bancă de investiţii care să evalueze posibilităţile în acest sens, informează MCTI.

Operatorul de telefonie mobilă Cosmorom a avut în primele şase luni ale anului 2003 venituri de 4,5 milioane dolari, înregistrînd însă pierderi operaţionale de 16,8 milioane dolari. OTE, acţionarul majoritar al Rom-telecom, a anunţat în luna iulie că va închide compania care avea la 30 iunie 2003 un număr de 83.724 de clienţi. În 2002 pierderile înregistrate de Cosmorom s-au cifrat la 76 milioane euro.

La sfîrşitul anului trecut, o echipă de experţi formată din reprezentanţii celor doi acţionari ai Romtelecom - operatorul grec de telecomunicaţii OTE şi statul român - precum şi din cei ai consultanţilor au discutat pe marginea unei rezoluţii care să cuprindă "soluţii clare şi consis-tente pentru dezvoltarea pe termen mediu a celor două companii - Romtelecom şi Cos-morom".

Ministrul comunicaţiilor, Dan Nica, declara anul trecut că dacă acţionarul majoritar OTE va lua decizia de a închide operatorul de telefonie mobilă, va înregistra o scădere cu cel puţin 40% a valorii de piaţă a Romtelecom, conform analizelor efectuate de experţi internaţionali referitoare la valoarea unei companii de telecomunicaţii.

Conform estimărilor făcute de ministrul comunicaţiilor, operatorul Cosmorom ar avea nevoie în prezent de investiţii cifrate la cel puţin 200 milioane de euro, din care 100-150 mili-oane euro să se îndrepte efectiv către dezvoltarea companiei, iar restul pentru plata unei părţi a datoriilor, cifrate la peste 100 milioane dolari.

O companie de telefonie mobilă trebuie să aibă o arie de acoperire de cel puţin 80 la sută pentru a fi competitivă, Cosmorom ocupînd în prezent din acest punct de vedere doar 53 la sută din teritoriul ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb