Acţionarii SIF Banat-Crişana au aprobat schimbarea denumirii societăţii în Lion Capital

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 23 februarie 2023

Acţionarii SIF Banat-Crişana au aprobat schimbarea denumirii societăţii în Lion Capital

Acţionarii SIF Banat-Crişana (SIF1) au aprobat, în adunarea de astăzi, schimbarea denumirii societăţii în Lion Capital, conform unui raport al fondului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Noua denumire va fi utilizată în toate actele, facturile, anunţurile, publicaţiile şi alte asemenea acte emanând de la societate doar începând cu data autorizării/aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a noii denumiri", se arată în document.

În ultima perioadă, alte două SIF-uri şi-au schimbat denumirea. Fosta SIF Moldova a devenit Evergent Investments (EVER) iar SIF Transilvania poartă acum numele de Transilvania Investments (TRANSI).

Conducerile SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia - fond ce este administrat de SAI Muntenia Invest, societate controlată de SIF1 - sunt acuzate de investitori că utilizează banii SIF-urilor pentru cumpărarea şi folosirea prin interpuşi a acţiunilor proprii. Practic, SIF-urile au achiziţionat unităţi de fond emise de nişte SAI-uri care, cu banii primiţi chiar de la SIF-uri au cumpărat acţiuni SIF1 şi SIF4. Iar administratorii acestor SAI-uri, ce primesc comisioane, vin la adunările generale şi votează dorinţele conducerii SIF1 şi SIF4. După presiuni mediatice şi acţiuni în instanţă, o parte din aceste pachete de acţiuni a fost transferată către SIF Oltenia, societate ce a fost preluată printr-o schemă asemănătoare - SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia finanţau diferite fonduri care cumpărau acţiuni SIF5. Astfel, se ajunsese ca SIF1, SIF4 şi fondurile pe care le finanţau în diferite proporţii să aibă direct şi indirect peste 30% din SIF Oltenia, când încă exista un prag de deţinere de 5%. Dar, Autoritatea de Supraveghere Financiară a susţinut într-una că nu există concertare deoarece administratorii fondurilor sunt independenţi de cei care-i finanţează.

Acţiunile SIF1 se tranzacţionează în prezent la un discount faţă de Valoarea Unitară a Activului Net de circa 60%.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Se vede clar ca lumina zilei ca e concertare dupa votul de azi si prezenta de 37,88% din numărul total de drepturi de vot.

    Raportul curent cu procesul verbal aferent sedintei AGEA nu respecta legea si regulamentul ASF in vigoare in felul prezentat pe saitul bvb. 

    1. Fonduri de investitii care trebuiau sa ruleze banii si actiunile cetatenilor romani. Parca asta a fost scopul lor. Dupa o gramada de manarii si excrocherii neanchetate de nimeni acum a venit momentul sa le schimbe denumirea si sa li se piarda urma si scopul.

    unde putem vedea inregistrarea sedintei AGEA de la Sif 1?

    Singura " realizare " a Sifurilor, sa-si schimbe numele! Culmea e că sunt și urâte: ce-i aia Evergent, Transi, Lion??

    1. De fapt erau Detergent, Tranzit si Lyon dar la militieni se ia gradul pe pile, nu pe scoala(asta se puncteaza negativ la ei).

      trebuia sa se numeasca Steel All Capital de la toti actionarii Sifon Number One,ca asta face batlanu cu innaripatii lui din consiliile lor de administratie,fura si sifoneaza toti banii actionarilor

    Dau sifoanele dividende anul acesta? Asta e singura intrebare cu raspunsul interesant. Restul e vrajeala.

    1. corect, acolo se masoara performanta prin remunerarea cat mai bine a actionarilor dupa ce ai tot reportat profitul din 2014 si nici programele de rascumparare aprobate in AGEA nu le-ai dus la finalizare.

      schimbarea denumirii nu sterge urmele pe care le-ati facut in trecut.

    firmele conduse de securistii vechi isi schimba numele....nu mai gasesc prosti sa le vinda minciuni, cu numele vechi de sif-uri.

    LION ADICA ,,LEU" (ANIMALUL)? HM!

    Vezi schimbarea denumirii Broker Cluj in BRK. Caz concret de inselaciune.

    Credeti ca nu dau tepe in continuare daca si-au schimbat denumirea? 

    Cand lasati urme asa adanci in piata de capital sa nu credeti ca prin schibarea numelui o sa treceti neobservati pentru neregulile facute de voi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb