Acţionarii Vrancart au aprobat majorarea capitalului companiei cu 31,9 milioane lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 26 ianuarie

Acţionarii Vrancart au aprobat majorarea capitalului companiei cu 31,9 milioane lei

Operaţiunea este programată să se desfăşoare în două etape

"Majorarea capitalului social are la bază nevoia de dezvoltare a societăţii, prin extinderea capacităţilor de producţie", conform raportului de la BVB

Vara trecută capitalul companiei a fost majorat cu 48,8 milioane de lei

Acţionarii producătorului de hârtie, carton şi ambalaje Vrancart Adjud (VNC) au aprobat, în adunarea de ieri, o majorare de capital cu 31,9 milioane de lei, conform unui raport al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea implică emiterea a cel mult 319,2 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei pe titlu, în două etape. În prima etapă subscrierile se vor face în baza drepturilor de preferinţă, la valoarea nominală. Numărul drepturilor de preferinţă va fi egal cu numărul acţiunilor Vrancart la data de 16 februarie, care este data de înregistrare - ce defineşte momentul în care investitorii trebuie să deţină acţiuni Vrancart pentru a putea participa la operaţiunea de piaţă. Rata de subscriere este de 0,1887403 lei, ceea ce înseamnă că la 10.000 de drepturi de preferinţă deţinute un acţionar va putea să subscrie 1.887 de titluri noi.

Perioada de subscriere urmează să fie anunţată în prospectul ce va depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru aprobare.

În etapa a doua, acţiunile rămase nesubscrise în prima fază vor fi oferite celor ce au subscris iniţial, proporţional cu numărul de titluri deţinute la data de înregistrare. Preţul de subscriere este de 0,11 lei pe acţiune. Acţiunile care vor rămâne nesubscrise la finalul etapei a doua a operaţiunii de majorare a capitalului social vor fi anulate prin decizia Consiliului de Administraţie, se arată în raportul companiei.

"Majorarea capitalului social are la bază nevoia de dezvoltare a societăţii, prin extinderea capacităţilor de producţie la fabricile de hârtie igienică, carton şi ambalaje, retehnologizarea acestora, cât şi angrenarea de noi proiecte relevante, în acord cu planul general de dezvoltare a Grupului", se menţionează în anunţul de la BVB.

Printr-o operaţiune similară, în vara trecută, Vrancart şi-a majorat capitalul cu 48,8 milioane de lei, banii strânşi fiind destinaţi, în principal, finanţării construirii la sediul companiei din Municipiul Adjund a două parcuri fotovoltaice, pentru acoperirea unei părţi relevante din nevoile energetice ale Grupului din surse de energie regenerabilă, conform planului de investiţii pentru perioada 2023 - 2024.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Vrancart Adjud a raportat un profit net de 8,88 milioane de lei, cu 2% sub cel din primele trei trimestre ale lui 2023, în vreme ce veniturile din exploatare s-au ridicat la 341,7 milioane de lei, în scădere cu 17% comparativ cu cele din intervalul ianuarie-septembrie 2022.

La data de 9 noiembrie, Lion Capital avea 76% din producătorului de hârtie, carton şi ambalaje din Adjud, în vreme ce Pavăl Holding deţinea 17,3% din Vrancart.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb