Acţionarul Euroins România se extinde în Bulgaria şi Ucraina

Valentin Busuioc
Bănci-Asigurări / 20 februarie 2015

Compania de asigurări Euroins Insurance Group, acţionarul unic al Euroins România, a anunţat astăzi achiziţia operaţiunilor din Bulgaria şi Ucraina ale Talanx International, asigurător din Germania, consolidate în companiile HDI Zastrahovane AD şi HDI Strakhuvannya, conform unui comunicat remis redacţiei.

În 2013, veniturile obţinute din primele brute de către cele două companii achiziţionate se ridica la 13 milioane euro pentru cea din Bulgaria, respectiv 16 milioane euro în cazul celei din Ucraina. Profitul operaţional (EBIT) cumulat al celor două firme a fost de aproximativ 1 milion euro în anul financiar 2013.

Tranzacţia se află în etapa de aprobare din partea autorităţilor de reglementare şi se aşteaptă să fie finalizată în al doilea trimestru din 2015.

Achiziţia societăţilor HDI Bulgaria şi Ucraina este în linie cu strategia de extindere a grupului Euroins. Tranzacţia este o continuare a achiziţiilor operaţiunilor Interamerican Bulgaria şi QBE din Bulgaria şi ţara noastră. Ca urmare a tranzacţiei, EIG va avea operaţiuni în 5 state şi va genera venituri din prime brute subscrise în valoare de peste 200 millioane euro, se mai arată în comunicat.

Ca parte a tranzacţiei, actualul director general al HDI Bulgaria, Peter Avramov, se va alătura Euroins Bulgaria, ca director general.

Euroins Insurance Group deţine o cotă de piaţă de aproximativ 7% în Bulgaria, România şi Macedonia, având 1.100 angajaţi. În 2014, compania s-a extins în Grecia. Euroins Insurance Group este o subsidiară a Eurohold Bulgaria, ce are operaţiuni în Balcani centrate pe servicii financiare non-bancare şi de gestionare a activelor.

Cu venituri din prime de 28,1 miliarde euro în 2013 şi peste 21.500 angajaţi, grupul Talanx, cu sediul în Hanovra, este prezent în aproximativ 150 ţări şi operează ca furnizor multi-brand cu accent pe asigurări B2B. Brandurile Grupului includ HDI, asigurătorul industrial global HDI-Gerling, Hannover Re (companie de reasigurări), Targo Versicherungen, PB Versicherungen şi Neue Leben (acestea din urmă fiind specializate în modele de asigurări bancare), precum şi furnizorul de servicii financiare Ampega.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb