Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea braconajului piscicol

Andrei Stan
Miscellanea / 16 septembrie 2017

Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea braconajului piscicol

Aproape şaptesprezece tone de rapane, peste 200 de kilograme de peşte şi setci în lungime totală de peste un kilometru au fost indisponibilizate de poliţiştii Serviciului de Poliţie "Delta Dunării", în urma unei acţiuni de două zile, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Sursa citată precizează: "În perioada 13 - 15 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie «Delta Dunării» au acţionat în Delta Dunării şi pe Marea Neagră pentru protejarea fondului piscicol şi prevenirea braconajului.

În urma acţiunilor desfăşurate, echipele de control au constatat patru infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate douăsprezece persoane şi au aplicat şase sancţiuni contravenţionale".

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat şi confiscat 16.850 kilograme de rapane, 202,6 kilograme de peşte, trei beam-trawl (unealtă de pescuit marin), o setcă din plasă tip monofilament în lungime de 40 de metri, 26 de setci din plasă de fir textil în lungime de1040 metri, trei vintire de baltă şi trei nave de pescuit comercial maritim.

La acţiune au participat reprezentanţi ai Asociaţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Într-unul dintre cazuri, la data de 14 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie "Delta Dunării"au depistat patru persoane, din Constanţa, în timp ce se aflau la bordul unei nave de pescuit comercial şi desfăşurau activitate de pescuit comercial pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, fără a fi autorizaţi în acest sens.

În momentul constatării, la bordul navei de pescuit comercial a fost descoperită cantitatea de 4.750 kilograme de rapane ce au fost ridicate în vederea confiscării şi predate spre valorificare.

Nava şi unealta de pescuit au fost indisponibilizate, asupra acestora urmând a se dispune măsuri legale, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb