Acţiuni de control în forţă, pe Litoralul românesc

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 12 iulie 2017

Acţiuni de control în forţă, pe Litoralul românesc

Autorităţile de control au desfăşurat acţiuni în forţă, zilele trecute, pe Litoralul românesc. Mai multe unităţi de cazare şi masă au fost sancţionate, unele fiind chiar închise, după ce atât Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Constanţa, cât şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Ministerul Turismului au verificat o serie de hoteluri şi restaurante de la malul Mării Negre, identificând nereguli în cadrul activităţii acestora.

Zece unităţi de cazare de pe Litoral şi unul din Băile Herculane au fost amendate şi au rămas fără certificare

Zece unităţi de cazare de pe Litoral şi unul din Băile Herculane au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei şi cu retragerea certificatului de clasificare, în urma unor controale ale Direcţiei Control din cadrul Ministerului Turismului, potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei.

Unităţile de cazare verificate din judeţul Constanţa au fost hotelurile Naţional şi Unirea din Mamaia; hotelul Banat din Olimp şi hotelurile Clăbucet, Romanţa, Bălea, Terra, Caraiman, Craiova şi Slatina din staţiunea Neptun. În judeţul Caraş-Severin a fost sancţionat hotelul Cerna, Băile Herculane.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii Direcţiei Control au efectuat, în perioada 05 - 10 iulie, o serie de controale în urma cărora au constatat numeroase deficienţe, printre care: faţadă deteriorată, mobilier uzat fizic şi moral, instalaţii şi obiecte sanitare din băile aferente spaţiilor de cazare uzate şi pătate, mocheta holurilor de acces către spaţiile de cazare şi cea din spaţiile de cazare uzată şi deteriorată, saltele uzate, deteriorate şi pătate, tâmplăria, feroneria ferestrelor şi uşile spaţiilor de cazare, uzate.

Deficienţele menţionate au fost consemnate şi în procesele verbale întocmite în anii anteriori, măsurile dispuse iniţial în acestea nefiind respectate, conform sursei citate.

Potrivit legii în vigoare, împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii, reprezentanţii unităţilor de cazare pot întocmi plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal, mai arată comunicatul.

Hotelurile THR din Eforie Nord - închise temporar

OPC Constanţa a efectuat, ieri, controale la unităţile de cazare din Eforie Nord la hotelurile Diana, Minerva şi Venus, toate de două stele, potrivit presei constănţene.

Oamenii legii au descoperit camere de cazare mizerabile, saltele şi lenjerii infecte, băi insalubre, conform sursei citate, care arată că, în ciuda condiţiilor, camerele având tarife de închiriere de 100 de lei pe noapte. Instituţia de control a desfăşurat verificări şi la restaurantele celor trei hoteluri, unde au fost găsite, de asemenea, nereguli.

Unităţile de cazare Diana, Minerva şi Venus aparţin Grupului THR Marea Neagră SA. Hagi Dumitru, directorul THR Marea Neagră, s-a arătat foarte deranjat de controalele efectuate de OPC.

Presa din Constanţa menţionează că Hagi Dumitru l-a ameninţat pe directorul OPC care efectua controlul cu schimbarea din funcţie. "Politic ai fost numit, politic vei fi schimbat", ar fi spus şeful THR.

Inspectorii au acţionat în urma unei sesizări făcută de un client căruia i s-a cerut chirie pentru folosirea frigiderului din incinta unuia din hoteluri, conform sursei citate. Autoritatea a dispus oprirea temporară a funcţionării camerelor şi unităţilor de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor identificate.

ANSVSA a dat amenzi de aproape 100.000 de lei şi a retras de la comercializare circa 400 kilograme de alimente, în ultima săptămână

Tot ieri, peste 40 de unităţi de pe litoral au fost verificate de inspectorii sanitari veterinari, fiind date amenzi care depăşesc 14.000 de lei. De asemenea, au fost retrase de la comercializare 75 de kilograme de produse alimentare cu neconforme, conform News.ro.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 42 de unităţi de producere, prelucrare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare aflate în zonele de interes turistic de pe litoral, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii ANSVSA precizează: "În urma controalelor, inspectorii au constatat neconformităţi cu privire la etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.500 de lei".

De asemenea, echipele de control au retras de la comercializare 75 de kilograme de produse alimentare neconforme.

ANSVSA a mai desfăşurat, în săptămâna 3 - 9 iulie 2017, activităţi de control pe Litoralul românesc, în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. În urma acestora au fost verificate 235 de unităţi localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Conform sursei citate, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat, săptămâna trecută, amenzi în valoare totală de 77.600 de lei şi au retras de la comercializare 317 kilograme de alimente, în urma controalelor efectuate în unităţi localizate pe litoral, suspendând temporar şi activitatea unei pizzerii.

ANSVSA a transmis: "În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, neanunţarea de către operatorul economic a începerii activităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, depăşirea capacităţii de depozitare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 77.600 de lei. A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip pizzerie".

Conform sursei citate, ANSVSA a primit o sesizare, în urma căreia o unitate a fost sancţionată contravenţional cu o amendă în valoare de 4.000 de lei.

Nu în ultimul rând, la solicitarea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, o echipă de inspectori sanitari-veterinari s-a deplasat la două unităţi din Constanţa, iar în urma verificărilor au aplicat o sancţiune în valoare de 4.000 de lei, fiind retrase de la comercializare 269 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse ce au fost trimise către o unitate de neutralizare, mai arată agenţia citată.

Controalele inspectorilor veterinari s-au desfăşurat în 101 restaurante, 5 pizzerii, 22 de unităţi tip fast-food, 6 braserii, 10 unităţi tip bufet, 8 baruri, 7 cantine din tabere şcolare, 1 pensiune, 54 de magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 8 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 4 unităţi comercializare produse congelate, un depozit alimentar, o tonetă de îngheţată şi o autoutilitară.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa caute prin hoteluri de plosnite si de mucegai.

    Daca au as aceva le pot inchide pe teremen lung, fara drept de contestatie in istanta.

    Poate vreun judecator idiot ar putea da aminare si sa spuna ca mucegaiul e bun pentru sanatate 

    Pai daca le-a inchis , ce s-a intamplat cu clientii care erau cazati in hotel in momentul respectiv? Dar cu cei care platisera la agentie si urmau sa vina la hotel?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb