Acţiunile Arobs intră în indicii FTSE Russell din 18 martie

F.D.
Piaţa de Capital / 19 februarie

Voicu Oprean, fondator şi CEO al Arobs

Voicu Oprean, fondator şi CEO al Arobs

Acţiunile AROBS Transilvania Software (AROBS), firmă românească de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, vor fi incluse din 18 martie 2024 în indicii FTSE Russell dedicaţi Pieţelor Emergente. Acţiunile AROBS vor intra în structura indicilor FTSE Micro Cap, includerea fiind anunţată de furnizorul global de indici pe 16 februarie, în urma revizuirii trimestriale, conform unui raport al companiei publicat pe site-ul BVB.

Potrivit sursei citate, România va avea din 18 martie un număr de 14 companii incluse în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente (şapte în indicii în indicii FTSE Global All Cap şi şapte în indicii FTSE Global Micro Cap).

"Piaţa de capital din România primeşte o reconfirmare internaţională importantă cu privire la potenţialul de dezvoltare prin cea mai recentă decizie a FTSE Russell de a include o nouă companie în indicii bursieri dedicaţi pieţelor emergente. Observăm că numărul companiilor româneşti prezente în indicii FTSE Russell continuă să crească, ceea ce reprezintă un semnal pozitiv pentru investitorii de retail şi instituţionali şi companiile listate sau care se pregătesc de listare. Odată cu includerea AROBS, de la 18 martie 2024, România va fi reprezentată în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente de 14 companii care activează în sectoare reprezentative pentru economia ţării", a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

"Creşterea numărului de companii listate la Bursa de Valori Bucureşti în indicii FTSE Russell reflectă dezvoltarea pieţei de capital din România printr-un nivel crescut de interes şi încredere din partea investitorilor internaţionali în companiile româneşti, mediul antreprenorial local şi economia ţării în ansamblu. Continuăm proiectele de dezvoltare a pieţei de capital, precum implementarea Contrapărţii Centrale, programul destinat Market Maker-ului Emitentului, creşterea numărului de rapoarte de analiză publicate pe platforma BVBResearch.ro, atragerea de noi emitenţi şi investitori, şi am convingerea că alături de cele 14 companii prezente din martie în indicii FTSE vom stimula şi mai mult interesul investitorilor", a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

"Suntem încântaţi că, odată cu includerea AROBS în FTSE Russell, expunerea companiilor antreprenoriale româneşti către investitorii globali continuă să crească. Anunţul de astăzi respectă promisiunea pe care am făcut-o investitorilor la momentul transferului pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, privind includerea acţiunilor AROBS în indicii de referinţă globali. De asemenea, această includere deschide noi oportunităţi în legătură cu dezvoltarea şi vizibilitatea companiei pe pieţele globale, şi prin urmare, creşterea lichidităţii şi diversificarea acţionariatului AROBS. Următorul obiectiv este includerea acţiunilor AROBS în universul indicilor locali, BET, obiectiv la care lucrăm intens în prezent", a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Compania s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti la finalul anului 2021, ca urmare a celui mai mare plasament privat de acţiuni realizat pe piaţa AeRO, în urma căruia a atras 74,2 milioane de lei (14,8 mil. euro) de la investitori. AROBS este prezentă pe piaţa principală a BVB din septembrie 2023.

România este reprezentată de acţiunile a şapte companii în indicii FTSE Global All Cap, respectiv Banca Transilvania (TLV), Hidroelectrica (H2O), MedLife (M), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP), One United Properties (ONE) si Teraplast (TRP).

De asemenea, în indicii FTSE Global Micro mai sunt incluse acţiunile a şase companii româneşti: Aquila (AQ), Bittnet Systems (BNET), Bursa de Valori Bucuresti (BVB), Conpet (COTE), Purcari Wineries (WINE) si Sphera Franchise Group (SFG).

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Tzeapa still Bittnet... SOP-uri de dimensiunea muntelui Himalaya, achizitii de companii tot ale lor la preturi care nu se justifica, lipsa rezultate. Hanga si Tanase dorm.

    1. au cumpărat firme sa le integreze, mie mi se pare ca eu luat ce trebuie, afacerea a crescut cobsiderabil

    cea mai mare teapa din istoria bvb.

    o sa umple fondurile pilon Ii cu actiuni arobs ca doar ei mai cumpara din banii deponentilor si nu trebuie sa dea socoteala nimanui pentru achizitiile proaste facute de managerii fondurilor pilon II.

    asta inseamna sa fi smecher de smecher. 

    1. Nu, cea mai mare țeapă la bvb sunt fostele sif-ri.

      și Atb a fost teapa pana a crescut de 4 ori într-un an

      la ATB este o companie preluata de cooperativa se numeste SIF 5 si ea face jocurile cu actiunea ATB pe modelul SIFI.

      trebuie cumva scos VUAN-ul la SIF 5 si au gasit ATB. 

    una din cele mai bune companii de la BVB, eu am cumpărat acțiuni Arobs, nunle vând sub 2 lei

    1. dar cea mai buna ramana CHRD

      Posibil peste 5-10ani,dacă inflația rămăne la nivel ridicat

      O să te liniștești cu timpul! Nu vezi că toți cei care au trecut prin America de la Lion, Bittnet, Arrobs au apucături ciudate! Cred că nu au făcut mulți purici nici pe acolo!

      în maxim 2 ani ma aștept sa treacă de 2 lei

    sa vedeți creștere dacă intra pilonul 2 și cred ca ar cam pregătește după ce Arobs face parte din indicii internaționali, e justificat sa cumpere fondurile de pensii cel puțin 20% din cea mai mare companie românească de IT listata la bvb

    1. cum aflam ce fonduri de pensii cumpără?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb