Acţiunile Digi Communications vor fi incluse în indicii MSCI

F.D.
Piaţa de Capital / 17 mai

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications

Morgan Stanley Capital International a anunţat că acţiunile Digi Communications NV vor fi incluse în indicii de referinţă dedicaţi pieţelor de frontieră (Frontier Markets). Acţiunile Digi Communications, care se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul DIGI, vor fi incluse în indicii MSCI Frontier şi MSCI România. În cadrul acestor indici sunt incluse companiile mari şi medii. Includerea acţiunilor DIGI în aceşti indici va intra în vigoare la 31 mai 2024, la închiderea pieţei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Indicele MSCI Frontier include companii din 28 de ţări din categoria Frontier Markets, inclusiv România, în timp ce indicele MSCI România acoperă companiile medii şi mari listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications, a declarat: "Suntem încântaţi de decizia MSCI de a include acţiunile DIGI în indici. Această etapă evidenţiază angajamentul nostru de a furniza performanţe financiare solide, de a menţine o guvernanţă puternică şi de a îmbunătăţi lichiditatea şi relaţia cu investitorii. Totodată, această includere subliniază prezenţa internaţională în creştere a pieţei de capital româneşti, în special în indicii MSCI, care sunt monitorizaţi îndeaproape de numeroşi investitori instituţionali globali. Suntem încrezători că acest lucru va aduce beneficii substanţiale tuturor acţionarilor noştri."

Includerea în indici globali, precum MSCI Frontier şi MSCI România, este semnificativă deoarece sporeşte vizibilitatea şi credibilitatea companiei în rândul investitorilor internaţionali, ceea ce poate duce la creşterea cererii pentru acţiunile sale. Există un grup esenţial de investitori instituţionali, inclusiv fonduri mutuale şi ETF-uri, care folosesc adesea astfel de indici ca repere pentru investiţiile lor, ceea ce poate duce la intrări de capital mai mari. Prin urmare, prezenţa în indicii locali şi globali poate îmbunătăţi lichiditatea acţiunilor companiei, făcându-le mai atractive pentru un spectru mai larg de investitori şi conducând la o potenţială estimare mai exactă a valorii de piaţă a companiei.

La nivel local, acţiunile DIGI sunt incluse în BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti, care urmăreşte performanţa celor mai lichide companii, precum şi în indicii BET-TR, BET-TRN, BET-XT, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, BET-BK, BET Plus şi ROTX.

În 2024, acţiunile Digi Communications s-au apreciat cu 34%, depăşind indicele de referinţă local BET, care a crescut cu 11,5%. De la începutul anului, investitorii au tranzacţionat aproape 2,5 milioane de acţiuni DIGI, valoarea totală depăşind 127 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb