Acţiunile "Rompetrol" Bucureşti au fost cele mai lichide

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 februarie 2005

Valoarea transferurilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri de pe piaţa Rasdaq a fost de peste 23,01 miliarde de lei, din care suma de 1,05 miliarde de lei este aferentă ofertei publice de preluare a societăţii "Arta Culinară" (ARCU).

Cei trei indici bursieri au înregistrat scăderi, Rasdaq Compozit cu 1,01%, Raq II cu 1,79%, iar Raq-I cu 4,45%.

Cele mai lichide titluri de la prima categorie au fost cele ale companiei petroliere "Rompetrol" Bucureşti. Acestea au fost transferate în număr de peste 1,13 milioane, valoarea totală a transferurilor perfectate ieri cu titluri VEGA fiind de 895,7 milioane de lei. Cursul mediu de transfer al acestora a fost de 792 lei/acţiune, fiind cu 5,59% mai mic decît cotaţia medie aferentă şedinţei anterioare.

Titlurile operatorului portuar "Socep" Constanţa (SOCP) au fost tranzacţionate la un preţ mediu de 4.747 lei/titlu, în scădere cu 5% faţă de cotaţia medie aferentă şedinţei bursiere de luni.

În cadrul şedinţei de tranzacţionare de ieri, toate titlurile de la prima categorie au înregis-trat scăderi semnificative ale cotaţiilor. Brokerii pun aceste scăderi pe seama majorării impozitului pe cîştigurile din capital de la 1% la 10%.

La categoria a doua a Bursei Electronice Rasdaq, cele mai lichide au fost titlurile UNISEM Bucureşti, acestea fiind transferate în număr de 236.491, la un curs mediu de 798 lei/acţiune, acesta fiind cu 3% mai mic decît preţul mediu aferent sesiunii bursiere anterioare.

Titlurile "Romportment" Galaţi au înregistat ieri un volum de tranzacţionare de 10.650 acţiuni şi un preţ mediu de 43.012 lei/titlu, preţ cu 8,89% sub cel aferent ultimei şedinţe de tranzacţionare.

La categoria bază, printre preferatele investitorilor au fost acţiunile "Biofarm" Bucureşti.

Acestea au fost transferate în număr de peste 900.000, la un curs mediu de 5.593 lei/acţiune, cu 3,71% mai mare decît preţul mediu aferent şedinţei anterioare. Acţiunile "Biofarm" au făcut în ultima vreme obiectul mai multor tranzacţii speciale, în urma cărora două societăţi de investiţii, Oltenia şi Banat Crişana, au raportat achiziţii de circa 10% şi respectiv 2% din capitalul societăţii. Totodată, Robert William Ferran a raportat că deţine 32% din capitalul emitentului, confirmînd în acest fel bănuielile brokerilor care ziceau că el este marele vînzător din spatele respectivelor tranzacţii speciale.

Acţiunile societăţii "Compania Hotelieră Intercontinental România" au fost transferate în număr de 734.200, la un preţ mediu de 709 lei/titlu, în scădere cu 1,62% faţă de cel aferent şedinţei de tranzacţionare precedente.

Contrar trendului general al pieţei, titlurile "Neptun" Cîmpina au înregistrat ieri o creştere de 8,83% a preţului mediu de tranzacţionare, pe fondul, însă, al unei lichidităţi reduse. Au fost transferate 3.751 de acţiuni NEPT, în valoare totală de 1,2 miliarde de lei.

Titlurile "Fondului Oamenilor de Afaceri" au fost transferate ieri în număr de 2.136. Preţul de tranzacţionare mediu a fost de 55.391 lei/acţiune, comparativ cu nivelul aferent sesiunii bursiere anterioare fiind înregistrată o scădere de 7,68% a cotaţiei bursiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb