Acţiunile Tesla au scăzut ieri cu aproape 7%

G.D.
Piaţa de Capital / 4 aprilie 2023

Acţiunile Tesla au scăzut ieri cu aproape 7%

Acţiunile Tesla au scăzut ieri cu aproape 7%, trase în jos de îngrijorările tot mai mari cu privire la marjele de profit ale producătorului de vehicule electrice, după ce reducerile agresive de preţ au dus doar la o creştere modestă a livrărilor trimestriale, transmite Reuters, conform News.ro.

După ce a redus preţurile vehiculelor sale cu până la 20%, în ianuarie, Tesla a înregistrat livrări record de 422.875 de vehicule în primul trimestru, dar aceasta a fost cu doar 4% mai mari decât în trimestrul anterior.

Mai mulţi analişti au spus că cifrele au ridicat semne de întrebare dacă vor fi necesare mai multe reduceri de preţ în acest an pentru a atinge obiectivul CEO-ului Elon Musk de 2 milioane de livrări pentru 2023.

"Reducerile de preţuri ale Tesla au în mod clar efectul dorit deocamdată, dar există o limită de câte ori pot fi reduse preţurile. Întrucât obiectivele de livrări anuale par uşor de atins, ar putea exista încă presiuni asupra evaluării grupului", a declarat Sophie Lund-Yates, analist de acţiuni la Hargreaves Lansdown.

Acţiunile Tesla au fost tranzacţionate ieri la 195 de dolari pe unitate, după ce au câştigat 9% săptămâna trecută, în perioada premergătoare raportului privind livrările.

Problemele legate de lanţul de aprovizionare şi logistică continuă pentru producătorul de vehicule electrice, au observat analiştii.

"Orice este posibil cu problemele lanţului de aprovizionare", a spus analistul Roth Capital Craig Irwin.

Majoritatea producătorilor auto de top la nivel mondial au raportat o creştere a vânzărilor în primul trimestru în SUA, în ceea ce priveşte îmbunătăţirea livrărilor către dealeri, au arătat datele publicate luni.

General Motors şi-a crescut vanzarile cu 17,6%, in timp ce producătorii asiatici Mazda, Honda si Hyundai au raportat de asemenea o creştere.

Deşi războiul preţurilor declanşat de Tesla a exercitat presiuni asupra startupurilor de vehicule electrice care pierd bani, cum ar fi Rivian Automotive şi Lucid Motors, şi producători de automobile tradiţionali, inclusiv Ford Motor, a stârnit, de asemenea, temeri cu privire la marjele companiei care este lideră.

Analiştii Bernstein au spus că Tesla "va trebui să scadă în continuare preţurile în acest an şi/sau anul viitor, pentru a-şi atinge obiectivele de volum, presând progresiv marjele".

"Susţinem că scăderile de preţuri au subminat şi vor submina profitabilitatea industriei (inclusiv a Tesla), dar că operatorii tradiţionali au bani şi nu sunt susceptibili să dea înapoi", au adăugat ei.

Unii analişti, totuşi, au subliniat că scăderea preţurilor materialelor utilizate în vehiculele electrice, în special la bateriile cu litiu, ar putea contribui la scăderea costului de producţie şi la compensarea impactului reducerii preţurilor.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Deci, Tesla a vandut in Q1 422.875. Deci e de rahat. GM, pe de alta parte e laudata in articol ca a crescut vanzarile cu 17%. Buun, acum ia sa vedem ce a vandut GM in Q1:

    Total: 20,670 

    • Bolt EV: 19,700 

    • Lyriq: 968 

    • Hummer EV: 2 

    Deci ce intelegeti de aici? 

    1. Acțiunea Tesla este supraevaluată. De la 10$ vorbim despre revenirea la realitate.

      Sper ca pui si banii acolo unde iti este gura! Daca nu, esti doar bagator de seama.

      Am pus deja, când am spus pas la 400$.

      Ce a făcut Tesla de la 20 $ în 2020 la 400$ în 2021? Unii tâmpiței s-au născut... recent. 

      Comentariile te tradeaza. Nu ai vandut niciodata actiuni tesla la 400 pentru ca nu ai avut. Nu ai shortat (daca te iau la bani marunti despre detaliile tehnice ale unui short, habar nu ai) niciodata actiuni Tesla pentru ca nu ai bani. Iar daca ai avut,acum nu-i mai ai. Apropos, Tesla vinde acum intr-un trimestru cate masini vindea in 2020 intr-un an intreg. Investesc in tesla din 2018. Trebuie sa ma platesti ca sa te invat.

      N-am de ce să shortez Tesla, e ca și cum aș paria pe banii mei limita prostiei cumpărătorilor.

      Am spus pas. Dar sunt sigur că tu ai cumpărat și la 400 și ești și în profit pentru că manipularea proștilor e hobby-ul tău. :) 

      Investești din 2018, un detaliu care ar trebui să ne dea pe spate. :)) Recunoaște că mai ai jumătate din self-esteem. :D

      P/E la 50, dividend de 1%, politică de creștere a vânzărilor exemplificată de la 1 ianuarie 2023, scădere a prețurilor cu 20%, probleme constatate de clienți și asiguratori, casco de 3 ori mai scump, produse care ajung daună totală din cauza ridicole. 

      mda, nu intelegi nimic. Stai departe daca nu intelegi. E cel mai bun sfat. Sa ma anunti cand ajunge tesla la 10$. Uite, eu iti spun ca anul acesta va fi la 300$, pe putin.

      10$ e prețul la care acțiunile Tesla merită considerate pentru investiții.

      Hobby-ul tău de a juca la păcănele te privește pe tine. 

      Se termină perioada veseliei globale bazată pe subvenționarea electricelor, vine scăderea prețurilor, scăderea profitabilității, dar tu înțelegi mai bine chiar dacă prăbușirea de la 400 la 200$ te-a buimăcit. :)))) 

      la noapte lucrezi?

      Da, poate ajunge si 300 si 400 chiar, pentru ca sunt multi prosti care cumpara Tesla ca asa zic influencerii pe youtube si prin alte parti ... ei nu se uita la fundamente, ca are PER de 57, in timp ce alti producatori auto au PER intre 8-10 ... daca ajunge la 400 are PER de 100, cum a mai avut si anul trecut .... asta fac investitorii care se nu gandesc cu capul lor ... da, TESLA este supraevaluata enorm ... asa au facut desteptii si cu NIKOLA in 2020, au luat la 60-70 de dolari actiunea, ca e NOUA TESLA si ei nu vor sa rateze momentu ... acuma e 1,23 dolari deci minus 98 la suta fata de maximul din 2020 ... Rivian e 15 dolari minus 90 la suta fata de maximul de 175 parca ... alt producator, Lucid, e 7,7 dolari minus 85 la suta fata de maximul de 55, atins in 2021 ... asa ca nu te mai tine tu asa destept cu TESLA ta, si nu mai cere sa te plateasca altii ca sa ii inveti !!! Iar SHORTAREA ar trebui interzisa pentru ca vinzi actiuni pe care nu le ai (in cazul naked short) sau actiuni pe care ti le imprumuta brokeru si practic pariezi ca scade pretul si faci pagube ... recent , Medical Properties Trust a dat in judecata un fond de investitii care i-a shortat actiunile si a data rapoarte mincinoase, ceea ce a dus pretul de la 21 de dolari la 7 dolari si ceva in mai putin de un an !!!!

    io iau tesla a zis valentin dragu

    1. Ia-o, dar vezi ce faci cu ea, nu-ti da-n copii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb