Lichidatorul Pricewater-house-Coopers a publicat ieri anunţul de organizare - în 24 februarie 2005 - a unei licitaţii publice deschise cu strigare pentru vînzarea activelor funcţionale ale SC "Energoreparaţii" SA Bucureşti, societate aflată în procedură de lichidare voluntară. Patrimoniul societăţii se oferă la vînzare în integralitatea sa, iar licitaţia se va desfăşura după regula licitaţiei competitive sau olandeze, respectiv la un preţ în urcare sau în scădere, în funcţie de raportul dintre cerere şi ofertă.
La SC "Energoreparaţii" SA Bucureşti a fost iniţiată procedura lichidării voluntare în ur-ma deciziei Colegiului de Conducere a AVAS (APAPS) din luna martie 2004, în baza OUG 88/1997, cu modificările şi com-pletările ulterioare, a Legii nr. 137/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi HG nr. 577/2002 privind normele de aplicare a acesteia.
PricewaterhouseCoopers Management Consultants SRL a fost desemnat lichidator al SC Energoreparaţii SA Bucureşti, în urma cîştigării licitaţiei organizate de AVAS în data de 28 mai 2004.
Lichidatorul desemnat îşi des-făşoară activitatea în baza unui contract de angajare, semnat cu AVAS, şi a prevederilor Legii 31/1990, republicată, Legea 137/2002, cu modificările şi completările ulterioare, OUG 88/1997, cu modificările şi completările ulterioare, şi HG 577/2002.
Procedura de lichidare voluntară este desfăşurată de lichidatorul selectat de către AVAS, al cărui mandat este de a vinde, de regulă, societăţile ca întreg sau pe module funcţionale, fapt care să determine în scurt timp regenerarea economică a aces-tora şi, în perspectivă, crearea de noi locuri de muncă.
În prezent, sînt 10 lichidatori agreaţi de AVAS, care au fost selectaţi în urma organizării unei licitaţii în conformitate cu hotărîrea Colegiului de Conducere a AVAS (APAPS) din 06.03.2004, care a aprobat "Nota privind modalitatea de selectare în vederea agreării lichidatorilor ce pot participa la licitaţiile de desemnare a lichidatorilor societăţilor comerciale din portofoliul APAPS la care statul deţine 50%+1 din capitalul social".
În anunţul publicitar se solicită ofertanţilor să prezinte documente care să ateste identitatea, bonitatea şi capabilitatea economico-financiară, tehnică şi juridică a firmei (certificat de înmatriculare, atestat de membru al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Reorganizare şi Lichidare din România, scrisoare de bonitate financiară, eliberată de o societate bancară, precum şi copii după ultima situaţie financiară şi balanţă de verificare, certificată de cenzori), precum şi date şi informaţii relevante necesare evaluării tehnice a ofertanţilor, care au constituit criterii de selecţie conforme cu grila aprobată:
La termenul prevăzut în anunţul publicitar, respectiv 26.03.2004, au fost înregistrate 26 de dosare de prezentare din partea firmelor interesate. Dintre acestea au fost selectate 10 societăţi, în conformitate cu grila de evaluare.
Obiectivele majore ale lichidatorului sînt: efectuarea inven-tarului, preluarea patrimoniului, vinderea bunurilor societăţii aflate în lichidare, recuperarea creanţelor societăţii faţă de terţi, îndestularea creditorilor societăţii şi radierea societăţii de la Oficiul Registrului Comerţului.