Activele Volksbank România au stagnat la 5,3 miliarde de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 mai 2010

Activele Volksbank România au stagnat în primele trei luni ale anului la 5,3 miliarde de euro, faţă de decembrie, însă profitul operaţional al băncii, calculat înainte de costul ris­cului, a scăzut cu 4% raportat la primul trimestru din 2009, potrivit Mediafax.

În decembrie 2009, Volksbank România avea active de 5,25 miliarde de euro.

În primele trei luni, activele Volksbank Internaţional (VBI), instituţie de credit care controlează banca din România, au stagnat la 13,9 miliarde de euro, se arată în raportul financiar al grupului austriac Volksbank, acţionarul principal al VBI.

Activele din România au cea mai importantă pondere în portofoliul VBI, fiind urmate de Volksbank Cehia (1,9 miliarde de euro), Ungaria (1,7 miliarde de euro), Slovacia (1,3 miliarde de euro) şi Croaţia (1 miliard de euro).

Profitul operaţional, înainte de cos­tul riscului, al VBI a crescut cu 2,1%, la 51,7 milioane de euro, susţinut de o evoluţie pozitivă pe şapte din cele zece pieţe ale băncii. În Cehia, Ungaria şi România câştigul a scăzut cu 14,6%, 11%, respectiv 4%.

Grupul austriac Volksbank a raportat un profit de şapte milioane euro pentru primul trimestru din 2010, după o pierdere de 85,8 milioane euro în primele trei luni ale anului trecut. Volksbank a angajat banca Lazard pentru a găsi investitori interesaţi de preluarea unor active sau a întregului grup. Procesul de identificare a potenţialilor investitori continuă, a anunţat, vineri, Volksbank, fără să ofere detalii.

Volksbank România avea active 5,25 miliarde de euro în decembrie 2009, comparativ cu 5,3 miliarde de euro în aceeaşi lună a anului anterior, potrivit unui raport financiar al VBI.

Banca a raportat în România un rezultat înainte de taxe de 51,8 milioane de euro pentru anul 2009, în creştere cu 36,3%, comparativ cu 38 milioane de euro în anul anterior.

Veniturile nete din dobânzi ale Volksbank în România au crescut de aproape două ori anul trecut, la 155,4 milioane de euro, de la 81,6 milioane de euro, în timp ce taxele şi comisioa­nele au adus 14 milioane de euro, mai puţin cu 39% faţă de 23 de milioane de euro în 2008.

Cheltuielile generale administrative au coborât cu 10,2% anul trecut, la 47,6 milioane de euro, de la 53 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb