ADINA FLOREA, "PIONUL" DIN MÂNA COALIŢIEI PSD-ALDE Hărţuirea Laurei Codruţa Kovesi continuă

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 1 martie 2019

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Se pare că unii dintre procurorii Secţiei de Investigare a Magistraţilor, deşi susţin că sunt independenţi de puterea politică, acţionează tocmai în interesul coaliţiei de la guvernare, PSD-ALDE.

Ceea ce procurorul Adina Florea numea drept o simplă coincidenţă şi anume faptul că, în 15 februarie 2019, Laura Codruţa Kovesi a fost nevoită să îşi amâne plecarea la Bruxelles, din cauza citării în faţa Secţiei speciale de investigare, a devenit, în realitate, o obişnuinţă sau un mod de lucru al procurorilor aserviţi ministrului Tudorel Toader.

Imediat după ce Laura Codruţa Kovesi a câştigat votul comisiei CONT şi comisiei LIBE din Parlamentul European pentru a fi nominalizată pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, Adina Florea a citat-o din nou în dosarul penal întocmit în urma denunţului inculpatului Sebastian Ghiţă cu privire la extrădarea condamnatului penal Nicolae Popa.

Din citaţia întocmită pe numele fos-tului procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iese în evidenţă termenul pentru care este chemată în faţa procurorului Adina Florea: 7 martie 2019.

Exact data la care urmează a avea loc şedinţa consiliului preşedinţilor din Parlamentul European, adică întâlnirea preşedintelui Antonio Tajani cu liderii grupurilor politice din Legis-lativul Uniunii, eveniment în urma căruia se va stabili negociatorul care va dezbate cu Consiliul UE nominalizarea viitorului procuror-şef al Parchetului European.

Consiliul UE l-a votat în COREPER I pe Jean-Francois Bohnert, iar comisiile Parlamentului European au votat-o pe Laura Codruţa Kovesi.

Se poate afirma că, practic, prin chemarea în 7 martie la audieri a Laurei Codruţa Kovesi se doreşte crearea unei atmosfere neprielnice candidatului român şi ridicarea unor semne de întrebare la întâlnirea lui Tajani cu liderii grupurilor parlamentare, care să ducă la numirea unui negociator ce va înclina pentru propunerea Consiliului UE, Jean-Francois Bohnert.

Referitor la această nouă citare, Laura Codruţa Kovesi a spus:

"Am aflat prin intermediul presei că voi fi citată pentru audiere la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. După ce a apărut ştirea în presă, am primit şi o citaţie scrisă, pentru a mă prezenta în data de 7 martie 2019 la această secţie pentru audiere".

Fosta şefă a DNA a primit, miercuri, cele mai multe voturi în comisia LIBE, fiind favorită în obţinerea postului de procuror-şef european. Kovesi a fost votată de 26 de deputaţi europeni, Jean-Francois Bohnert de 22 de deputaţi, iar pentru Andres Ritter a votat un singur europarlamentar.

Cu o seară înainte, Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi (12) şi în Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European, după audierile pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Amintim că, înainte de a pleca la Bruxelles, în 15 februarie, unde urma să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi a fost citată de acelaşi procuror, Adina Florea, pentru dosarul penal instrumentat în urma denunţului formulat de inculpatul fugar Sebastian Ghiţă. Din acest motiv, fosta şefă a DNA a fost nevoită să îşi amâne plecarea, deşi îşi cumpărase bilet de avion. Citarea din 15 februarie a venit imediat după ce Kovesi a depus într-un dosar aflat pe rolul unei instanţe din Capitală, copie după biletul de avion, solicitând amânarea cauzei.

În urma audierilor din 15 februarie, Secţia de Investigare a Magistraţilor a emis un comunicat de presă în care arată că fosta şefă a DNA este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, mărturie mincinoasă, favorizarea făptuitorului şi fals în declaraţii. Toată această înşiruire este legată de extrădarea şi aducerea în ţară, în anul 2011, din Indonezia, a condamnatului penal Nicolae Popa.

Menţionăm că, în legătură cu suma vehiculată în acest dosar penal, de 268.689,36 lei, ce ar fi reprezentat plata închirierii unui avion pentru aducerea condamnatului penal Nicolae Popa, Inspectoratul General al Poliţiei Române a menţionat încă din luna decembrie 2018 că întreaga factură pentru extrădare a fost suportată din fondurile Ministerului de Interne.

Referitor la dosarul instrumentat de Secţia de Investigare a Magistraţilor, publicaţia Financial Times a publicat, ieri, un articol în care arată: "Eforturile lui Kovesi au inspirat milioane de compatrioţi, dar a fost recompensată cu adversitatea PSD, partid condus de Liviu Dragnea. Guvernul a manevrat astfel încât să o revoce de la şefia DNA. (...) Forţele anti-reformis-te din guvernul României şi din justiţie sunt atât de disperate să împiedice numirea ei ca procuror european încât a fost pusă sub acuzare pentru suspiciuni firave de abuz în serviciu. Această încercare neruşinată de a o discredita pe Kovesi a coincis cu un OUG ţintit să ştirbească independenţa DNA". Publicaţia solicită factorilor de decizie de la Bruxelles şi Strasbourg să nu se lase influenţaţi de campania anti-Kovesi derulată de puterea politică de la Bucureşti şi să o numeas-că pe fosta şefă a DNA în funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ce este cu văicăreala asta la voi lingăi lor, pupincuriști lor ați crezut ca nu mai vine timpul asta o data așteptat de o tara întreaga ca torționara, regina râului sa răspundă, sa plătească pentru relele care l ea înfăptuit cu buna știința,pentru ca să fie promovata și ținută acolo pe veci, pentru niște tinichele de medalii ca să i le puneți voi în sicriu cind va muri voi Slugilor, pentru niște hârtii diplome care o sa se șteargă la cur cu ele. Țineți minte locul ei este în pușcărie cit trăiește sa nu mai vadă soarele

    1. Pe cine vezi tu ca e lingau daca nu pe tine, la care se vede de la o posta ca te hranesti doar cu dejectiile lui Dragnea.Mizerabilule !

      Tu ce ai furat de eşti aşa supărat ?

    nu-si dau crezare ochilor cind vad cum Codruta le scapa printre degete. Ce spectacol dezolant ofera acesti nemernici!

    D-na Lovesi, sa nu clipiti in luneta zilele acestea. Mai este un pic si puteti apasa pe tragaci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb