Adiss demararează un plasament privat de acţiuni, la finalul acestei saptamani

S.B.
Piaţa de Capital / 8 iunie 2021

Adiss demararează un plasament privat de acţiuni, la finalul acestei saptamani

Adiss va derula la finalul acestei săptămâni, un plasament privat de acţiuni cu sprijinul companiei de brokeraj Goldring. Plasamentul privat va fi urmat de listarea acţiunilor pe piaţa AeRO a BVB, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Cu o experienţă de peste 28 de ani în România, compania a proiectat şi executat peste 300 staţii de epurare, care deservesc aproximativ 700 de comunităţi ce reprezintă 2,5 milioane de oameni, însemnând 40 de milioane de litri de apă curăţaţi zilnic.

Adiss a încheiat anul 2020 cu o creştere de aproape 90% a cifrei de afaceri faţă de anul precedent, respectiv 8,3 milioane EUR faţă de 4,5 milioane EUR în 2019.

"Fondurile obţinute ca urmare a vânzării de acţiuni prin plasament privat vin să susţină dezvoltarea accelerată a companiei, a gamei de soluţii, produse şi servicii pe care Adiss le oferă în raport cu nevoile clienţilor din segmentele ţintă: companii de apă locale şi regionale, societăţi de construcţii, producători industriali, precum şi noi oportunităţi de business.

Piaţa infrastructurii apei în România îşi va continua trendul accelerat crescător în următorii 10 ani, iar Adiss îşi propune consolidarea unei poziţii dominante pe această piaţă. În prezent, suntem lideri pe piaţa epurării apei şi ne propunem să fim cea mai importantă companie şi pe piaţa tratării apei. Compania lucrează pentru un viitor sustenabil în care apa comunităţilor româneşti este pe mâini bune, tratată cu mult respect, precizie ştiinţifică şi responsabilitate faţă de oameni, sănătatea publică şi mediu. Pentru 2021, ţintim o creştere de peste 10% a cifrei de afaceri, faţă de 2020", spune Cristian Raţ, acţionar majoritar Adiss.

O nouă linie de business a companiei este proiectarea şi consultanţa tehnologică pentru lucrări de infrastructură apă cu accentul pe noi tehnologii orientate spre îmbunătăţirea calităţii apei şi reducerea amprentei de carbon, prin implementarea conceptului de HUB tehnologic între companiile tehnologice de top din lume în domeniul apei şi piaţa din Romania. Un astfel de parteneriat creează premisele unui impact pozitiv asupra mediului prin elaborarea unor procese de inginerie a apei destinate calităţii apei, a reutilizării ei şi a reducerii amprentei de carbon, asigurând premisele unei evoluţii viitoare favorabile a Adiss în condiţiile unor reglementări de mediu din ce în ce mai stricte impuse clienţilor de tipul municipalităţilor sau companiilor.

Cel mai recent raport al Comisiei Europene arată că România se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte colectarea şi tratarea apelor uzate. Doar în 2019, au fost evacuate 631 milioane metri cubi de ape uzate, fără o epurare prealabilă.

"Tratarea apelor uzate este una dintre cele mai mari probleme de mediu cu care se confruntă România, alături de managementul deşeurilor şi calitatea aerului. România face tratare secundară doar pentru 50% din apele pentru care ar trebui să o facă şi tratează terţiar doar 35% din apele colectate care necesită acest nivel riguros de tratare", declară Cristian Raţ.

Potrivit ultimului raport diagnostic privind apele din România, publicat de World Bank, România mai are un drum lung de parcurs pentru a se conforma cerinţelor Uniunii Europene, în ciuda investiţiilor masive şi a reformelor de susţinere.

Investiţiile realizate în România pentru infrastructura de apă uzată după aderarea României la UE (perioada ianuarie 2007- ianuarie 2019) se ridică la peste 6.000 milioane de euro (bugetul de stat + fonduri externe nerambursabile), din care 55% pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare şi 45% pentru reabilitarea şi construirea de noi staţii de epurare, conform datelor prezentate pe site-ul guvernului.

Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României pentru 2030 are în vedere dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare, şi urmăreşte, printre altele: conectarea gospodăriilor din oraşe, comune şi sate compacte la reţeaua de apă potabilă şi canalizare în proporţie de cel puţin 90%; extinderea reutilizării raţionale a apelor tratate şi reciclate în perspectiva atingerii obiectivelor economiei circulare; reducerea proporţiei apelor uzate netratate şi sporirea substanţială a reciclării şi reutilizării sigure a apelor.

"Atragerea de finanţare prin intermediul BVB vine în contextul în care Adiss are deja structuri de guvernanţă corporativă bine ancorate în administarea afacerii - structură distinctă de audit intern, comitet de audit, politică de mediu - şi un istoric în accesarea fondurilor europene printr-o colaborare cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD)", adaugă Cristian Raţ.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ULTIMUL LOC IN EUROPA ...... IN CIUDA INVESTITIILOR MASIVE DIN DOMENIU !!! INSEAMNA CE ??? CA BANII DE LA GUVERN , NU AJUNG UNDE TREBUIE , SI SE PIERD PE DRUM , IN ALTE PARTI !!! IN LOC SA FIE EPURATA SI CURATATA APA MURDARA , SE CONTRUIESC PROBABIL , VILE PRIVATE , CUMPARATE MASINI SCUMPE , etc , etc !!! CUI AI PASA , CE FEL DE APA BEA POPULATIA ??? CARE TRAIESTE , TRAIESTE , CARE NU ...... PE OMUL ACESTA , CRISTIAN , AL CRED DIN TOT SUFLETUL CE ZICE , REPREZINTA O COMPANIE PRIVATA , SE PARE CA SINGURA CAREIA AI PASA DE TARA ASTA , SI DE CALITATEA APEI DIN EA !!! O CONSIDER , O FLOARE FRUMOASA , APARUTA PRINTRE SMARCURI NOROIOASE !!! [ IN DOMENIUL ASTA !!! ] .

    1. Firma pwli. Aici sunt doar învârteli, ei nu plătesc salarii și vor listare pe bursa. Nu băgați banii în asa ceva. Poate da faliment oricând. Am membri din familie care au lucrat aici.

      Multumim pentru informatiile inside.

      Eu oricum nu dau doi bani pe povestile de dezvoltare ale nici unei nou venit pe AeRo daca nu a livrat macar 4-5 milioane Ron profit net. 

    Firma înainte de listare s-a divizat și toate halele au fost trecute pe o alta firma, clasic...

    1. DACA ASA ESTE , CUM SPUNETI , NU E BINE DELOC !!! ATUNCI , CE SE URMARESTE DE FAPT ???

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb