Administratorii fondurilor de pensii private vor trebui să publice trimestrial structura portofoliilor

A.I.
Piaţa de Capital / 17 decembrie 2020

Administratorii fondurilor de pensii private vor trebui să publice trimestrial structura portofoliilor

Administratorii fondurilor de pensii private vor trebui să publice trimestrial, şi nu semenstrial ca până acum, pe propria pagină de internet, structura portofoliilor de investiţii pentru fondurile gestionate, detaliată pentru fiecare instrument financiar şi pentru fiecare emitent, cu date referitoare la valoarea actualizată, în lei, şi ponderea deţinută în activul total al fondului de pensii administrat privat la data încheierii trimestrului.

Măsura a intrat în vigoare începând de ieri, în condiţiile în care, în Monitorul Oficial a fost publicată modificarea articolului din Norma Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind obligaţiile de raportare şi transparenţă în sistemul pensiilor administrate privat, cu intrare în vigoare de la data publicării.

Schimbarea frecvenţei de raportare a fondurilor de pensii private apare în contextul în care, fondul de pensii Pilon II administrat de NN avea la un moment dat în portofoliu acţiuni ale procesatorului de plăţi german Wirecard, companie intrată în faliment după ce şi-a falsificat datele contabile. De menţionat că, la data izbucnirii scandalului Wirecard, acţiunile procesatorului de plăţi nu se mai găseau în portofoliul fondului administrat de NN.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Mai nu cititi istoria economica?

    Fondurile sunt date sa pocneasca can bondurile se duc sub ala! 

    Fenomen intamplat in Romanica, in Germania Veche, Argentina, Venezuela... nu mai sustineti un mecanism corupt ce doar multiplica ratele de profitabilitate celor ce cheltuie / investesc banii in piata reala in timp ce cotizantul este mancat la pensie de inflatie si valori umflate fata de raportul corect corizare (daca noroc) daca are ghinion nimereste intr-hiperinflatie de toata frumusetea. 

    Avem obligatia sa educam populatia si nu sa o furam de drepturile si productivitatea generata de ea! 

    PS: vedeti ce se intampla in acest moment USA (si ce va urma sa se intample in 10-15 ani) cand intra actul in viguare pentru iesire in masa la pensionare! 

    Se va alege praful de toata expresia nominala si o vor da mai mult ca sigur in inflatie galopanta sau hiperinflatie (sunt multe exemple istorice a mai multor tari)! 

    Educati populatia sa nu mai fie atat de mult taxata din salariu si sa investeasca venitul in active generatoare sau conservatoare de valori pe axul timpului! 

    Ceea ce sustineti voi este un alt jaf la scara larga a natiei si a valorilor muncite exact ca pe cealalta forma ideologica-economica trecuta; unde populatia investise in diferite active financiare construite de conducatori iar dupa resetarea ciclului lung economic si politic, activele si valorile muncite au fost iar furate in alte portofolii in tim pe pensionarul a primit in nominal o valoare tarzie si pierdute. 

    Rusine! Rusine! Pentru aceasta perpetuare a furtului continu de valori muncite! 

    Astept de la Bursa articole care sa puna pe foaie negru pe alb istoria si evenimentele corect desfasurate (economic, politice, etc) fara alte impaturiri de fond! 

    Ma intristeaza acut asemenea articole! 

    1. Completare:

      “...... Banii lichizi (care nu sunt bani sunt nominale ce deriva dintr-o forma principala de IOUs Credit) erau inmanati membrilor familiei pentru ca ei sa poata cheltuii rapid (pentru a stinge creditarea trecuta generata in sistem financiar; acest ciclu are consecinte devastatoare in somaj ridicat si bonificatii masive salariale sustinute de stat - gen plata a 1-2 ani de salarii in bani lichizi duce la inflatie galopanta dar ajuta statul sa stinga cota parte de datorie datorata in trecut- si romania 90-99; si romania 1927-1945; si romania 1848-1866 plus ale perioade interciclice ce au fost mascate prin devalorizari, taieri de paritati, emiteri de ale monezi; dar concluzia e ca odata la un cuclu de viata al omului acest fenomen se repeta sub o forma sau alta; chiar daca se adopta alta moneda oamenii cu venit fix au pierdut din start paritatea puterii de cumparare), inainte ca preturile din magazine sa creasca mai mult. In absenta unei monede stabile, oamenii au apelat tot mai mult la troc, refuzand sa accepte bani (mai tine minte “vecine ai o ceapa”, “vecine ai o paine”, “vecine da si mie oala aia mare sa fac sarmale”, “vecine te cinstesc co o tuica facuta in casa”, vecine s-a ales praful de agoniseala noastra la pensionare) pentru lucrurile pe care aveau nevoie sa le vanda pentru a supravietui. 

      Pencionarii si cei ale caror venituri erau fixe si-au vazut puterea de cumparare evaporandu-se complet. 

      Clasa mijlocie a fost ruinata (da ..da... si perioada 90-98 ce a starbi marea migratie), de vreme ce economiile si instrumentele lor financiare au devenit lipsite de valoare. 

      “Saracii au devenit si mai saraci, iar in iarna anului 1923 multi dintre ei au trait in ger, arzand mobila pentru a obtine putina caldura. Cei foarte bogati au suferit cel mai putin, pentru ca ei aveau suficiente “resurse” (nu bani, nu fonduri, nu economii nominale statale!). 

      Norocul Romaniei in 90 si 27-45 e ca am permis in interior si alte schimburi valutare ca a diluat din soc. 

      Asta nu inseamna ca milioane de oameni nu au fost afectati de furt (al valorilor muncite) si de praburirea economica! 

      Semnat personajul cu cele mai “cretine” comenturi! 

      Dormi in pace institutiile financiare vegheaza pentru tine! 

      NU VEGHEAZA NIMENI PENTRU MODUL IN CARE ITI PROTEJEZI AVEREA PE CONTRAPARTIDA PRODUCTIVITATII. 

      Sarbatori fericite! 

      PS: mana pe educatie si nu doar pe nisa, pentru bursa ro unde observ ca nu se vorbeste corect economic! 

    Nu stiu daca sunteti familiarizati cu scopul intalnirii pe probleme monetare dintre Luther si Primarul Petersen, din 1923, in Hamburg. Petersen crease o moneda bazata pe aur in Hamburg, iar salariile cetatenilor din Hamburg erau platite in marci de aur. Luther a mers acolo ingrozit sa a incercat sa il intimideze pe Petersen; i-a pomenit chiar de inalta tradare, de mobilizarea trupelor Reich-ului, de o dispozitie de arestare a sa etc. Cu toate acestea, Luther nu-si alesese omul potrivit pe care sa-l hartuiasca.

    Petersen a anuntat ca ar accepta un razboi civil (acest om a aparat pur democratic valorile muncite de oameni si nu a permis un asmenea furt grosolan plin aplicare de inflatie fortata in nominale circulate). 

    Un oras cu un milion de oameni poate sa ridice la arme 100000 de aparatori (care pe deasupra erau platiti la o valoare stabila de piata in raport cu productivitatea; fata de inflatia nominala din tabara cealalta ce ar fi furat orice sacrificiu uman depus de oameni in apararea unei ideologi monetare bolnave; cam ce se intampla in vremurile noastre), i-a spus el, iar in ceea ce priveste cestiunea arestarii, Luther at trebui sa fie bucuros ca Petersen nu era inclinat sa-l aresteze pe loc cu ajutorul politiei sale din Hamburg. Nu parea ca glumeste si, de asemenea, nu era un barbat care sa lanseze cu usurinta amenintari. Luther a revenit la Berlin cu coada intre picioare, iar la scurta vreme dupa acest eveniment tiparnita de bani a Rech-ului a fost oprita. 

    Morala e ca LEGAL un conducator de popor / oameni trebuie sa discearna cand tre sa apere interesele investitorilor externi si cand pe cele interne. 

    Ambele forme de valori productive (productivitatea natiei - oamenilor) se tranzactioneaza, dar mentinerea acestui echilibru este mult mai importanta fata de natia / popurul respectiv. 

    Avem si noi guverne si banci ce calca in picioare valorile muncite interne, si permit furtul puterii productivitatii ca forma de plata yelduri externe. 

    Cum s-a pus capat inflatiei? 

    Luther a fost atacat ca fiind partial responsabil pentru criza din Germania. Insa criza se datoreaza unor imprejurari care nu fusesera create de Luther.  

    Acolo unde Luther a fost liber sa actioneze, el s-a dovedit a fi de mare folos, nu doar economiei germane, ci totodata economiei mondiale... 

    Cand in 1923, marca germana se devalorizase de un trilion de ori (exista o exponentialitate ciclica a fiecarei valute inca din ziua emisa si dobanda aferenta lipita=> curba ascendenta accelerata pe final de viata a valutei respective; ex: 1 milion lei varsati cu o dobanda la bonduri de 18% faceti un calcul financiar si o sa va dea arcul exponential undeva pe axul timpului in grafic; asta stiu toate guvernele si bancile centrale in timp ce omul de rand nu este educat) cand ordinea sociala si politica era pe punctul de a se dizolva, Luther, Care era pe atunci Ministru al Finantelor, a introdus marca Rentenmark, ce a salvat Germania (in realitate la o alta paritate, cum a facut si Romania imediat in comunism; aceasta paritate a linistit spiritele dar inegalitatea formata se pastrase) si prin urmare a inlaturat complicatii serioase pentru Europa si pentru lume. 

    Marca Rentenmark ofera un exemplu al unei monede fara aur care e infiintats in cateva zile. In consecinta, ea merita sa fie examinata retrospectiv. 

    Va recomand sa studiati Actul Marcii Germane Rentenmark.., 

    Asta nu inseamna ca pana la emiterea de alta moneda nu au permis si stiut de jaful pe care il faceau in piata. 

    Ba da! Stiau! 

    Dar au permis jaful pana au reusit sa regleze balantele comerciale interne si externe pe furtul real al populatiei!

    Nu prin inovatie si crestere productivitate asa cum este corect. 

    1. Da, inflatia este forma suprema de furt, comunistii o stiu bine si asta incearca sa faca de ceva vreme, dar gruparea extremista comunista (progresista) nu mai are rabdare, vrea sa rezolve rapid prin "resetare" atat economica cat si sociala, OMUL NOU.

    au schimbat doar freventa raportarii, putin mai multa transparenta nu strica

    Doar autoritatea monetara poate cauza o inflatie si doar autoritatea monetara o poate opri.

    Consecintele trebuiesc platite; singura intrebare e: cine va fi facut sa plateasca?  

    Inflatia e o taxa ascunsa impusa prin mijloace ascunse. In termenii unei politici inflationare, pensionarii si cei care au creante fixe, precum conturi bancare si obligatiuni, sunt cei facuti sa plateasca aceasta “taxa ascunsa”. 

    Clasa mijlocie poarta cea mai mare povara, de vreme ce puterea de cumparare a economiilor ei se evapora.

    Fie prin monetizarea datoriei guvernamentale fie implementata direct de guvern sau indirect de catre o banca centrala privata, rezultatul e acelasi. 

    Fara sustinerea prin semnatura a validitatii raportului EY de catre setup consiliul de supraveghere , Would Matthias at fi fost posibila demascarea Inc din 2017. Actual se cere de catre judecatorul sindic in instanta anularea rapoartelor financiare din anii 2016 so 2017 in baza paragrafului 256 din Legea Actiunilor. Faptul de a investi intr o actiune promitatoare nu date reprobabil ci doar faptul can administratorii fondului NN Pension nu au citit rapoartele financiare.

    Foarte bine, poate asa știm și noi cum pierd banii. Ziceau ca investesc numai în active sigure iar acum în pandemie când aurul a crescut noi am pierdut toți banii virați anul acesta.

    Banii (care nu sunt bani in momentul de fata in piata) sunt invaluiti in mister si exista putini oameni care ii inteleg cu adevarat. Asta nu pentru ca ei ar fi atat de dificil de inteles, caci pentru ca sunt facuti sa para astfel de catre jurnalistii financiari, bancheri si economisti, care vorbesc intr-un limbaj obscur, se complac in speculatii superficiale despre piete si schimbari de politica si se comporta ca si cum “vrajitorii” de pe Wall Street ar detine o forma superioara de inteligenta.

    Acest lucru descurajeaza majoritatea oamenilor pana si de la a incerca sa inteleaga banii (care nu sunt bani in momentul de fata ci nominale circulate sau electronice ca paritate credit generat; nu rezerva aur / argint, etc valoare fixa detinuta).  

    Insa aceea ce nu stim ne poate rani, iar aceasta ignoranta generala e cauza principala a situatiei mondiale deplorabile din prezent.  

    Asa cum Jhon Adams, al doilea presedinte al Statelor Unite, s-a exprimat intr-o scrisoare catre Thomas Jefferson, “toate perplexitatile, confuziile si tulburarile din America apar nu din lacunele Constitutiei sau ale Confederatiei, nu din dorinta de onoare sau virtute, cat mai mai ales din ignoranta pura fata de natura MONEDEI, CREDITULUI si CIRCULATIEI” (si tine cont ca pe vremea aia era paritate pe argint si aur cand vorbeste de - circulatiei - valoare nominala circulata, iar moneda era valoarea fixa nediluata).  

    Aceasta afirmatie e probabil chiar mai adevarata in zilele noastre decat a fost la sfarsitul secolului al XVIII-lea.  

    eu cu comenturi “cretine”

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb