Administratorul judiciar: "Salvarea Flamingo depinde de găsirea unui investitor"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 aprilie 2010

În prezent, "Flamingo International" este în insolvenţă, în faza de observaţie.

În prezent, "Flamingo International" este în insolvenţă, în faza de observaţie.

Avocat Simona Miloş: Odată ce un investitor va veni cu banii necesari, va avea exclusivitate

Salvarea companiei "Flamingo International", aflată în prezent în insolvenţă, depinde de găsirea unui investitor dispus să îşi plaseze banii în societate, afirmă avocatul Simona Miloş, reprezentant permanent al RVA Insolvency Specialists SPRL în dosarul de insolvenţă al retailerului de electrice şi electrocasnice.

Tribunalul Bucureşti a dispus des-chiderea procedurii de insolvenţă a companiei, la finele anului trecut, la cererea conducerii "Flamingo", după ce, anterior, subsidiara "Flanco" primise acordul pentru deschiderea aceleiaşi proceduri.

"Până la apariţia unui astfel de investitor, noi trebuie să ne asigurăm că debitoarea ia toate măsurile de reducere a costurilor pentru a stabiliza societatea, lucru pe care l-a şi făcut, odată cu renegocierea contractelor de închiriere, reducerea personalului şi a salariilor", a adăugat avocatul Simona Miloş.

Potrivit domniei sale, apariţia unui investitor dispus să investească în "Flamingo International" va elimina posibilitatea ca actualii acţionari să contribuie la salvarea societăţii. Din acţionariatul companiei fac parte Dragoş Cincă, cu o participaţie de 25,19%, Dan Adamescu, Alexandru Ion Ţiriac şi un SRL din Bucureşti.

"Dacă îşi vor exprima opţiunea să vină cu bani să salveze Flamingo, acţionarii sunt liberi să ia legătura cu noi. Deşi nu există un termen limită până la data la care pot face acest lucru, trebuie să ştie că, odată ce va veni un investitor interesat să contribuie cu bani, acela va avea exclusivitate", ne-a mai spus avocatul Simona Miloş.

În prezent, "Flamingo International" este în insolvenţă, în faza de observaţie. Aceasta este o perioadă de respiro la finalul căreia debitorul poa-te opta pentru reorganizare judiciară sau pentru faliment, potrivit doamnei Miloş. Aceasta a adăugat: "A fost finalizat un tabel preliminar al creanţelor companiei, însă au existat o serie de contestaţii la acesta, motiv pentru care aşteptăm rezolvarea lor în instanţă. "Flamingo" are la dispoziţie 30 de zile de la publicarea tabelului final al creanţelor ca să prezinte un plan de reorganizare. Estimăm că prin luna iunie va fi depus un astfel de plan, data depinzând însă foarte mult de momentul în care vor fi soluţionate contestaţiile la tabelul creanţelor."

Datoriile "Flamingo" se ridică la 53 milioane de euro, din care 33 de milioane reprezintă datorii către principalii creditori, respectiv Unicredit, ING si BRD, iar restul de 20 de milioane fiind datorii către furnizori sau alţi creditori nebancari.

"Flanco" valorează 7,5 milioane euro în cazul lichidării

Valoarea de lichidare în ipoteza falimentului "Flanco International" este de 7,5 milioane de euro, de trei ori mai redusă decât în varianta continuării activităţii, potrivit unui raport de evaluare, citat de Mediafax, în care se menţionează că retailerul IT&C are datorii de 309,8 milioane lei (circa 75 milioane euro).

"Întrucât pentru întocmirea planului de reorganizare este esenţial a se compara sumele ce vor fi propuse spre distribuire creditorilor cu cele pe care le-ar obţine în caz de faliment am procedat la organizarea unui concurs de oferte în urma căruia a fost contractat de către debitoare evaluatorul CS Invest Consulting. Evaluatorul a determinat: valoarea întreprinderii în ipoteza continuităţii activităţii - 23.773.521 euro; valoarea activelor societăţii - 19.606.283 euro; valoarea de lichidare în ipoteza încetării activităţii (faliment) - 7.511.880 euro", se arată într-un proces-verbal întocmit în urma unei şedinţe a creditorilor societăţii, desfăşurată la 30 martie.

Adunarea a avut loc în urma unei convocări a administratorului judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania.

Primii cinci mari creditori ai companiei sunt "Flamingo International" - 110,67 milioane de lei, ING Bank România - 77,27 milioane de lei, UniCredit Ţiriac Bank - 43,17 milioane de lei, BRD-Groupe Societe Generale - 25,33 milioane de lei şi Cetelem IFN - 13,36 milioane de lei.

"Flanco International" este unul dintre cei mai importanţi retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice şi electrocasnice.

Compania operează reţelele de retail Flanco şi Flanco World şi deţinea, la finele lunii februarie, o reţea de 70 de magazine.

Cu un capital social de 3,74 milione de lei, Flanco International este controlată integral de Flamingo International şi se află în procedură de insolvenţă din decembrie 2009, la fel ca şi asociatul unic.

La mijlocul lunii decembrie 2009, ING Bank România a declanşat procedura de executare silită asupra Flamingo International, Flamingo Computers, Flanco International şi Flamingo Distribution Center.

Decizia a venit în urma eşecului conducerii Flamingo de a respecta termenii înţelegerii încheiate în noiembrie 2009 privind restructurarea unei linii de credit de 17,5 milioane euro de la ING Bank. (F.A.)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5669
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2973
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.0590

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb