Administratorul special al CEH şi-a dat demisia

J.P.
Miscellanea / 19 februarie 2021

Administratorul special al CEH şi-a dat demisia

Actualizare - Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a scris pe Facebook, după întâlnirea de azi cu reprezentanţii sindicatelor: "Astăzi am avut mai multe discuţii aplicate cu reprezentanţii sindicatului de la CEH, pentru că ne dorim să rezolvăm problemele minerilor. Totodată, la o rundă de discuţii a participat şi prim - ministrul Florin Cîţu pentru a afla care le sunt solicitările.

Nu ne derobăm de responsabilitate şi ne dorim ca sănătatea minerilor să nu fie pusă în pericol şi să iasă din subteran. Avem soluţii, care să rezolve problemele pe termen scurt.

Am adoptat deja ORDONANŢA DE URGENŢĂ pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale pentru a putea include şi companiile aflate în insolvenţă, cum este acum cazul celor de la CEH. În seara aceasta se publică în Monitorul Oficial. Facem asta pentru a putea asigura plata salariilor pentru următoarele 3 luni. În paralel, ministerul Muncii a elaborat deja normele metodologice de aplicare ale OUG, urmând să fie aprobate la începutul săptămânii viitoare.

Dincolo de soluţiile pe termen scurt, avem nevoie şi de un plan pe termen lung. Aşa cum am mai spus, am început deja să punem în aplicare o soluţie pentru a rezolva problemele de la CEH, dar rezultatele nu se vor vedea peste noapte. Suntem în discuţii cu cei de la Comisia Europeană pentru a continua planul de restructurare al CEH. Totodată, prin OUG nr. 200/18.11.2020 pentru modificarea OUG nr. 60/2019, au fost demarate deja discuţiile dintre experţi de la ministerul Energiei cu cei de la Consiliul Concurenţei, de la Fondul de Mediu, de la ANAF pentru a face reorganizarea CEH, pentru a repune CEH în circuitul economic.

Totodată, prin Fondul de Modernizare, vom putea face trecerea graduală, de la producţia pe cărbune la energie curată. Nu vom lăsa pe nimeni în urmă, pentru că nu ne dorim ca oamenii de acolo să rămână fără surse de venit".

---

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara a demisionat, vineri, din funcţie. Demisia lasă astfel un vid de conducere în cadrul producătorului hunedorean de energie, asta pentru că în lipsa lui nimeni nu poate semna actele necesare funcţionării societăţii, relatează gddhd.ro.

În cadrul discuţiilor purtate vineri la Ministerul Energiei cu ministrul Virgil Popescu, administratorul special al CEH, Cristian Roşu, şi-a înaintat demisia.

Roşu spune că a demisionat pentru că el este "vinovat" de neplata salariilor, dar şi de tot ceea ce se întâmplă la CEH.

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH. Atât a lui Cristian Roşu, numit administrator special după intrarea companiei în insolvenţă, cât şi a directorului general Samuel Dioane. Acesta din urmă e în funcţie încă din vara lui 2018, fiind numit director general cu susţinerea PSD. Odată cu schimbarea puterii, Dioane a trecut la PNL. A rămas astfel pe post.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb