ADRIAN CÂCIU: "Analizăm posibilităţile de relocare în ţară a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina şi ne dorim sprijin din partea Băncii Mondiale"

G.D.
Politică / 14 aprilie 2022

Adrian Câciu

Adrian Câciu

Ministrul Finanţelor,Adrian Câciu, a discutat astăzi, 14 aprilie 2022, la Palatul Victoria, împreună cu premierul României, dl Nicolae-Ionel Ciucă, cu delegaţia Grupului Băncii Mondiale în România, condusă de preşedintele David R. Malpass, despre necesitatea dezvoltării parteneriatului bilateral, în contextul provocărilor economice şi sociale generate de criza din Ucraina. Întrevederea a avut loc în marja vizitei efectuate de reprezentanţii prestigioasei instituţii bancare în ţara noastră între 13-15 aprilie, ocazie prin care sunt trecute în revistă rezultatele programelor de dezvoltare implementate de Banca Mondială în România în cei peste 30 de ani, conform unui comunicat de pe site-ul guvernului.

"Analizăm cu mare interes posibilităţile de relocare în România a unor companii din Federaţia Rusă, Belarus şi Ucraina şi ne dorim sprijin financiar şi logistic din partea Băncii Mondiale. Totodată, suntem hotărâţi să luăm toate măsurile necesare pentru implicarea activă a companiilor româneşti în reconstrucţia Ucrainei. Un rol important în acest context îi revine băncii, prin Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), în condiţiile în care situaţia geopolitică actuală presupune elaborarea unei strategii pentru reducerea impactului sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei asupra mediului de afaceri şi a nivelului de trai al cetăţenilor." , a subliniat Adrian Câciu.

Potrivit sursei citate, ministrul Finanţelor a lăudat calitatea şi importanţa asistenţei tehnice oferite de Banca Mondială în implementarea reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care oferă multe oportunităţi de dezvoltare şi creştere economică prin implementarea reformelor şi a proiectelor de investiţii. De asemenea, oficialul român a amintit faptul că în recent lansatul program guvernamental Sprijin pentru România sunt alocate pentru investiţii 60% dintr-un total de 17,3 miliarde lei. În cadrul discuţiei, a fost apreciată funcţionarea sistemului monetar şi stabilitatea monedei naţionale pe o piaţă regională volatilă, ca urmare a conflictului de la graniţa de nord a ţării.

Reprezentanţii Băncii Mondiale şi-au arătat disponibilitatea de sprijinire a ţării în demersul strategic de aderare la OCDE, un pas vital pentru consolidarea profilului său economic, cu efecte pozitive în generarea de noi locuri de muncă, în diversificarea oportunităţilor de dezvoltare şi într-un număr mai mare de investiţii majore în economie, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb