ADRIAN CÂCIU: "Legea din România va fi respectată de toate companiile care au profituri excepţionale"

G.D.
Politică / 9 februarie 2023

"Legea din România va fi respectată de toate companiile care au profituri excepţionale"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a transmis înainte de evenimentul Aderarea la OCDE, că toate companiile care au profituri excepţionale vor trebui să plătească taxa de solidariate.

"Aş vrea sa fac câteva remarci la ceea ce în ultimele zile s-a manifestat în spaţiul public de către politicieni. Resping categoric orice fel de afirmaţie manipulare, minciună legate de ingerinţe la nivelul Ministerului Finanţelor. Şi reiterez faptul că România a transpus un regulament negociat de către Consiliul de Miniştrii în septembrie 2022 şi a introdus o taxă de solidaritate datorată de companiile care lucrează în domeniile petrolului, rafinărie, extracţie de gaze şi a cărbunelui. Toate aceste luări de poziţii politice nu fac bine României.

Legea din România va fi respectată de toate companiile care intră în regulament şi toate companiile care au realizat profituri exccepţionale trebuie să redistribuie din aceste profituri către societate prin bugetul statelor membre, astfel încât ele să fie folosite pentru compensarea costurilor vieţii cetăţenilor, dar şi pentru realizarea de noi investiţii în capacităţi de producţie energetică pentru asigurarea unor obiective de independeţă. Comisia Europeană a spus că nu există probleme privind modul în care România a transpus acest regulament, limitările sunt în regulamentul european", a transmis Ministul Finanţelor, Adrian Câciu, înainte de evenimentul Aderarea la OCDE.

Ministrul Finanţelor a spus că statul prin intermediul companiei ANAF poate verifica dacă anumite companii se înscriu în regulament pentru a plăti taxa de solidaritate.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. DAA , FRUMOSII NOSTRII COMUNISTI , SI TOVARASE CACIU : DE CE NU FACETI SI VOI , 1 GEST FRUMOS SI MINUNAT ''''''' PENTRU ROMANIA !!!! ''''''', CA ASA VA PLACE VOUA , SA VA EXPRIMATI !!!!!!!!!!!! CICA ''''''' ROMANIA '''''' !!!!!!!!!!!!!!! DAR , STITI VOI , CE E AIA , ROMANIA ???????????? IN SFARSIT !!!!!!!!!!!!! DE CE NU VA ADUNATI CU TOTII , VOI SENATORII SI DEPUTATII , SI NU HOTARATI 1 DONATIE DE ''''''' SOLIDARITATE '''''', DIN SALARIILE VOASTRE ALEA SUPER - GRASE , DE VREO 25 % , LUNA DE LUNA , TIMP DE VREO 2 ANI DE ZILE ( NIMICA TOATA PENTRU VOI !!!!!!!!!!! ) , PENTRU '''''' TARA !!!!!!!! ADICA , PENTRU ROMANIA !!!!!!!!! ''''''' !!!!! CA , INTAI SI INTAI , VOI TREBUIE SA DATI EXEMPLU DE PATRIOTISM , INAINTE CA SA AVETI VRE-O PRETENTIE DE LA FIRMELE CAPITALISTE , MULT - TICALOASE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AUD ???????????? CEVA SUGESTII ?????????? INIMA DESCHISA , PENTRU ROMANIA ???????????? AIIII ???????????? PATRIOTI ???????????? DAR , NU PE BANII VOSTRII ???????????? PE BANII ALTORA , ORICINE OR FI EI ??????????????? EEEEEEEEEEEE ............ DE-AIA N-ARE URSUL , COADA .................. FIR-AR AL BOALI-II , DE PATRIOTISM !!!!!!!!!!!!!! SOLIDARITATE , DAR FARA NOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CARE NOI ?????????????? ADICA , VOI !!!!!!!!!!!!!!!! CARE VOI ???????????? ADICA TOT VOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CARE VOI ?????????????? DUCETI-VA BAI , DRACUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CA DEJA , M-ATI ZAPACIT !!!!!!!!!!!!!!!!! SI , PE LANGA MINE , PE TOATA ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! CARE ROMANIE ????????????????? OOOOOOFFFF , MAMA ............. ADICA VOI !!!!!!!!!!!!!!!!! CA VOI , SI NU NOI , SANTETI ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!! CARE ROMANIA ??????????? BAI : SA VINA SALVAREA , SI SA NE IA PE TOTI ............... MAI PUTIN , PE NOI ................ CA PE VOI ................ NU VA MAI VINDECA NICI 1 SPITAL .............................. .. COMUNISTILOR ............... ADICA '''''' OAMENII NOI !!!!!! '''''''............. STIL CIOLACU ................ SI , SUTE DE MII CA EL .......................... LEGEA , DOM-LE , LEGEA ............... ZICE LEGEA ................... DEMONIZATI PROFITUL CAPITALISTILOR ............... LUATI 14 PIEI DE PE EI , NU 7 ................... CINE I-A PUS , SA VINA AICI ??????????????? CU CAPITALISMUL LOR ................. CE-AU CAUTAT , GASESC ............... DE CE AU PROFIT , ATAT DE MARE ??????????????? DE CE ???????? INSEAMNA , CA FURA ............ CA , JEFUIESC POPORUL ............. INCALCA LEGEA ............... NOI , SANTEM LEGEA .......................... PANA CAND ?????????????

    Exact asta spune si Petrom care nu refuza aplicarea legii. Petrom va aplica legea din Romania la litera. Iar litera ei spune ca nu se incadreaza pentru plata taxei de solidaritate.... putem acum sa inchidem acest subiect oarecum tampit?

    1. PUTIN SPUS TAMPIT , DOMNULE !!!!!!!!!!!!!! PREA PUTIN !!!!!!!!!! E 1 CUVANT ''''''' BLAND ''''''' !!!!!!!!!!!!!! SI : SUBIECTUL ASTA , NU SE V-A INCHEIA , CU UNA - CU DOUA !!!!!!!!!!!!! AI VREA , DUMNEATA !!!!!!!!!!!!! NU STII CU CINE AI DE-A FACE , IN PARLAMENTUL ALA ............... ''''''' LEGEA '''''', CUM SPUN EI , SE POATE MODIFICA , PESTE 2 ORE , PESTE NOAPTE , CA E UN SFETNIC BUN , MAINE , S-AU SAPTAMANA VIITOARE ................... TINE MINTE ............... CA , ''''''' EI , SANT LEGEA !!!!!!!!!!!! ''''''' ................. CINE ESTI DUMNEATA ???????? CINE SANT EU ???????????? NU CONTEAZA .................. CONTEAZA , ''''''' EI !!!!!!!!!!! '''''''' .......

    Un hot nenorocit Caciu asta. Sper sa dispara cat mai repede. Si impreuna cu seful lui direct sa mearga unde au fost Nastase si Dragnea.

    1. Să-l ia și pe iohanis,Orban catu,drula,Voiculescu,Mihăil? ? și mulți alții,

    Alina Popa director financiar OMV Petrom ''daca ANAF va ajunge la o alta concluzie, atunci compania va plati''.

    Cum asa? 

    Se pare ca un control ANRM coroborat cu unul ANAF face ca OMV Petrom sa ''schimbe macazul'', prefera sa plateasca la schimb cu ''batista pe tambal''.

    Atentie curba periculoasa! 

    1. Daca ANAF ul nu respecta litera legii si spun de la ei din burta ca Petrom trebuie sa plateasca, Petrom va plati, ca sa nu aiba penalizari sau executari silite.

      Un fel de MAFIE e statul roman acum. Isi trimite AL CAPONE batausii in cartier sa mai ia niste extra taxe ca vremurile sunt grele... 

      Ar fi bine sa ii taxeze, dar se pare ca tocmai dintr-o eroare slu.gile noastre i-au omis. Nu, pagubitii suntem noi si cu resursele laute pe gratis si taxati la pompa. Asta insemna ca sa te conduca cei din statul mafiot.

      Afara cu OMV din tara! Nationalizam Petrom!

    Lumineaza-ne prea sfinte Caciu, ca am pierdut calea...

    :)) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb