ADRIAN CHESNOIU: ''În privinţa ouălor, producem mai mult decât avem nevoie pentru consum''

G.U.
Miscellanea / 21 aprilie 2022

''În privinţa ouălor, producem mai mult decât avem nevoie pentru consum''

Nivelul de producţie al ouălor este de 102% în România, adică producem mai mult decât este nevoie pentru consum, a afirmat, astăzi, după şedinţa de Guvern, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, conform Agerpres.

"În mod natural, în România, în perioada aceasta apar ouăle din gospodăriile populaţiei, se asigură auto-consumul din producţia internă şi nu depindem foarte mult de partea de industrie din sectorul avicol de producţie a ouălor de consum. În general, în perioada verii, presiunea pe piaţă scade, pentru că ne asigurăm ouăle din necesarul de consum intern. Noi, în general, la ouă de consum, suntem la un nivel de producţie de 102%, adică producem mai mult decât avem nevoie pentru consum. În anumite faze de timp importăm sau exportăm, în funcţie de nivelul de producţie. Din punct de vedere al asigurării cu necesarul de ouă, acesta este din producţia internă", a declarat Chesnoiu.

Întrebat despre situaţia preţurilor la cereale, ministrul Agriculturii a menţionat că acestea se reglează la nivel internaţional, dar "cel mai important lucru este că fermierii români produc".

"Preţurile le cereale au fost afectate din cauza faptului că Rusia şi Ucraina sunt două state mari producătoare de cereale. Când vorbim de cereale, preţurile se reglează la nivel internaţional prin bursele de cereale. Sunt cele două burse mari, la Chicago şi în Franţa - bursa Euronext care reglează acest preţ în funcţie de cerere şi de ofertă. Evident că suprafaţa agricolă în România destinată culturilor de primăvară este deja pregătită, a început însămânţarea. Sper ca şi factorii climaterici să fie în sprijinul fermierilor români, astfel încât să avem un nivel de producţie bun. Dacă nivelul de producţie rămâne relativ constant şi nu apar perturbări mari sau diferenţe mari, atunci necesarul de consum intern este asigurat din ţară. N-am avut niciun an, în ultimii 20 de ani, în care să nu ne asigurăm necesarul de consum intern. Preţul cerealelor nu-l stabilim noi, la Ministerul Agriculturii. Acestea se reglează de piaţă şi, în general, de bursele specifice. Cel mai important lucru este că fermierii români produc. Avem producţie foarte bună la principalele tipuri de cereale sau de seminţe şi plante oleaginoase", a subliniat oficialul.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb