Adrian Năstase: Nu este o problemă să regîndim statutul PSD

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 13 mai 2005

Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Năstase, a apreciat, ieri, că nu este o problemă regîndirea statutului partidului pentru a se crea "o funcţie firească pentru cel care este preşedintele fondator al partidului" - Ion Iliescu.

"Nu cred că trebuie să rămînem cantonaţi într-o chestiune formală, trebuie să vedem însă conţinutul acestei relaţii pe viitor. Sigur, dincolo de nemulţumirile şi supărările de după congres, trebuie să găsim o soluţie prin care PSD să se definească ca un partid puternic de opoziţie, să strîngă toţi oamenii pe care-i are pentru a da mesajul de încurajare, sprijin pentru cei care au votat sau nu cu PSD-ul. Sunt convins că mîine (astăzi - n.r.), domnul preşedinte Iliescu ne va lămuri cum doreşte să fie în continuare relaţia sa cu partidul. Nu cred că este o problemă să regîndim statutul pentru a crea o funcţie firească pentru cel care este preşedintele fondator al partidului şi care sunt convins că va avea în continuare o contribuţie la viaţa partidului", a apreciat Adrian Năstase.

El a reiterat, în acest context, apelul pentru menţinerea spiritului de unitate al PSD, chiar dacă există şi vor continua să existe anumite nemulţumiri.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a exclus, ieri, introducerea unei funcţii de preşedinte onorific pentru Ion Iliescu, invocînd faptul că această funcţie nu a fost cuprinsă în statutul votat la congresul partidului din 21 aprilie a.c.

Miron Mitrea nu mai doreşte neînţelegeri în PSD

Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Miron Mitrea, a făcut un apel, ieri, către membrii formaţiunii ca, indiferent de speculaţiile din presă, să înceteze cu orice fel de neînţelegere, atît la nivel naţional, cît şi la nivel local.

"Am avut o perioadă destul de grea de alegeri locale, am făcut o pauză de vreo opt săptămîni, iar în rest ne-am cam ciondănit între noi şi am căutat cine sunt vinovaţii, de ce am pierdut anumite alegeri locale, cine sunt cei care n-au cîştigat alegerile prezidenţiale, de ce am pierdut puterea. După congres şi după şedinţa de mîine (n.r. Consiliul Naţional din 13 mai) ar trebui să încheiem definitiv această etapă şi ca o echipă unită să mergem mai departe", a apreciat Miron Mitrea.

În opinia liderului social democrat, congresul din luna aprilie este un exemplu că în interiorul PSD poate exista democraţie. În prezent, a adăugat el, nimeni nu mai iartă PSD dacă va dori să se îndepărteze de la democraţia stabilită. Mitrea a menţionat că proiectul de statut adoptat de congres va fi respectat cu exactitate, orice încercare de a adăuga sau scoate ceva fiind imposibilă.

Miron Mitrea a reamintit faptul că la şedinţa Consiliului Naţional de astăzi vor fi validate formulele de conducere ale Biroului Permanent Naţional şi Comitetului Executiv Naţional. De asemenea, vor fi adăugaţi celor aleşi în congres reprezentanţii diferitelor categorii administrative. Toate alegerile vor avea loc pe bază de vot secret.

Adrian Năstase: Nu putem vorbi despre scindare atunci cînd pleacă doar cîţiva oameni din PSD

Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Năstase, a apreciat că nu se poate vorbi despre scindarea formaţiunii atunci cînd pleacă cîţiva oameni din partid. El s-a referit la demisia senatorului Neculai Apostol şi la renunţarea la funcţiile deţinute în partid de senatorul Ioan Talpeş. "Deocamdată, sunt anumite nemulţumiri datorate anumitor lucruri care sunt şi de natură personală, poate ţin chiar de activităţi sau lucruri care se întîmplă în partid. Dar eu cred că noi avem datoria, ca echipă, să vedem greşelile comise, să reparăm aceste lucruri pe cît este posibil şi să convingem toţi oamenii noştri că nu nemulţumirile personale sunt importante, ci ale celor care ne-au votat", a declarat Adrian Năstase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb