Adrian Oros anunţă că va rămâne în Guvern

G.B
Politică / 15 octombrie 2021

Adrian Oros

Adrian Oros

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, va reveni asupra demisiei pe care a depus-o în data de 28 septembrie pentru a nu provoca disfuncţionalităţi în sistem şi activitatea din domeniu să continue fără şocuri inutile, potrivit Agerpres.

"Cred că îmi voi retrage demisia. Este vorba de o perioada scurtă, sper, şi nu vreau să provoc disfuncţionalităţi în sistem. Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva, iar activitatea va continua fără şocuri inutile", a declarat Adrian Oros.

Acesta a precizat că a fost sunat joi seara de premierul interimar Florin Cîţu pentru a reveni asupra demisiei până la formarea unui nou Guvern, pentru că nu există posibilitatea de a numi pe altcineva, Ministerul Agriculturii având nevoie de un titular care să gestioneze elaborarea Planului Naţional Strategic în perspectiva viitoarei Politici Agricole Comune.

Adrian Oros a anunţat pe 28 septembrie că îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi".

"Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi, ca atare: 1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR", a scris pe reţeaua de socializare, Facebook, Adrian Oros.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Normal dle Oros, penibil ca orice clujean care se respectă: Rareș Bogdan,Boc, Dancu etc

    La d-voastra nici așteptările nu erau mari ! Ați fost cel mai slab ministru din guvern( dumneata si Turcan) si normal e bine să rămâneți! Reprezentați PNL! 

    1. Mare om, mare caracter! PNL rulez!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb