Adrian Simionescu, Vienna Investment Trust:/ BVB "Creşterea bursei, pe fondul aprecierilor din pieţele externe"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 februarie 2018

"Creşterea bursei, pe fondul aprecierilor din pieţele externe"

Majoritatea cotaţiilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au urcat în şedinţa de ieri, în contextul unui rulaj de 32,45 milioane de lei (6,68 milioane de euro), cu mult sub cel înregistrat în şedinţa anterioară, de aproape 84 de milioane de lei.

Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust, ne-a trasmis că revenirea de ieri a bursei locale a apărut ca urmare a creşterii avute de pieţele externe, care au recuperat din scăderea ultimei perioade.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul societăţii Tradeville, a detaliat evoluţia de ieri a pieţei: "Astăzi (n.r. ieri), majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie indecisă, pe fondul oscilaţiilor din pieţele vest-europene şi nord-americane. Indicele BET a câştigat 0,09% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,62% pentru BET-FI şi +0,53% pentru BET-BK.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Grupul Industrial Electrocontact (ECT) cu +12,5%, pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni aflat semnificativ peste media ultimului semestru. În acest timp, în cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Conpet (COTE) a avut cea mai bună evoluţie, +2,48%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Uztel (UZT) cu -5,00%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind sub media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile OMV Petrom (SNP), -1,69% pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media din ultimele şase luni pentru acest simbol".

Pe piaţa "regular", topul rulajelor de la BVB a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), volumul înregistrat fiind de 6,2 milioane de lei, ultima cotaţie a societăţii bancare situându-se la nivelul de 2,25 lei/unitate, în scădere cu 0,66%.

Pe locul al doilea în clasamentul lichidităţii se găsesc titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), preţul de închidere fiind de 12,9 lei/acţiune, în contextul unui rulaj de 5,51 milioane de lei, în urcare cu 0,94%.

Acţiunile Romgaz (SNG) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 33 de lei, pe fondul unui volum de 4,37 milioane de lei, în apreciere cu 0,61%.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), ultima cotaţie fiind de 0,894 de lei/unitate, pe fondul unei lichidităţi de 2,33 milioane de lei, în creştere cu 0,22%.

Pe piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele BET-Plus, al celor mai lichide titluri de la BVB a urcat cu 0,09%, iar indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei, a stagnat.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electrocontact" (ECT): +12,50%

2. "Mecanică Fină" (MECF): +10,00%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +7,36%

4. "Dafora" (DAFR): +4,60%

5. "Alro" (ALR): +4,19%

___________________________________________________________

Topul celor mai mari scăderi

1. "Uztel" (UZT): -5,00%

2. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -4,03%

3. "IAR" (IARV): -3,89%

4. "Ropharma" (RPH): -3,72%

5. "Aerostar" (ARS): -3,00%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa vedem ce va fi si azi pe Bvb!Dar tot in contextul pietelor internationale,zic si eu....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb