ZIARUL BURSA

08 februarie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Statul a pierdut 7 miliarde de lei, dar nu se găsesc vinovaţii

DIN NEACTUALIZAREA PREŢULUI DE REFERINŢĂ LA GAZELE NATURALE Statul a pierdut 7 miliarde de lei, dar nu se găsesc vinovaţii

ANCUŢA STANCIUCompanii / 8 februarie 2018

Dorinel Ursărescu, ANRM: "Bursa de gaze din România - complet imatură" 

Alexandru Maximescu, OMV Petrom: "Credem că este corect ca, în continuare, producătorii să plătească redevenţa la preţul realizat şi încasat de către aceştia"

Gabriela Călburean, Romgaz: "Susţinem raportarea preţului de referinţă la preţul de vânzare al producătorului"

Harald Kraft, ROPEPCA: "O abordare corectă ar fi plata redevenţelor la preţul de piaţă realizat de producător în România, nu din afară"

Statul român a pierdut, în ultimii zece ani, 7 miliarde de lei din neactualizarea preţului de referinţă la gazele naturale, potrivit rapoartelor Curţii de Conturi, însă, din păcate, Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM) nu a avut disponibilitatea să actualizeze acest preţ, care a rămas la nivelul lui 2008, a declarat, ieri, Dorinel Ursărescu, consilier la Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM), în cadrul dezbaterii publice privind proiectul de ordin privind aprobarea metodologiei de stabilire a preţului de referinţă pentru gazele naturale extrase în România.

SIF Transilvania deschide noi procese contra ASF

SIF Transilvania deschide noi procese contra ASF

A.A.Piaţa de Capital / 8 februarie 2018

SIF3 Transilvania a deschis noi procese contra Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), iar Mihai Fercală, preşedintele executiv al SIF3, a anunţat că va da în judecată instituţia, solicitând daune morale şi materiale, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Acţionarul majoritar al Patria Bank vizează conversia în acţiuni a unei datorii de 4,35 milioane de euro

AGA PENTRU MAJORAREA CAPITALULUI SOCIAL Acţionarul majoritar al Patria Bank vizează conversia în acţiuni a unei datorii de 4,35 milioane de euro

A.A.Bănci-Asigurări / 8 februarie 2018

Acţionarii Patria Bank (PBK) au fost convocaţi, pe 12 martie, să decidă majorarea capitalului social cu maxim 60,53 milioane de lei, la 287,66 milioane de lei, inclusiv prin conversia unui împrumut de 4,35 milioane de euro, acordat băncii de EEAF Financial Services, în 2016, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Creşterea economică a României va încetini la 4,5% în 2018 şi la 4% în 2019

COMISIA EUROPEANĂ AVERTIZEAZĂ: Creşterea economică a României va încetini la 4,5% în 2018 şi la 4% în 2019

Macroeconomie / 8 februarie 2018

Creşterea noastră economică va încetini la 4,5% în 2018 şi la 4% în 2019, estimează Comisia Europeană (CE). Avansul economiei româneşti are la bază în principal consumul şi reducerile fiscale, arată previziunile economice intermediare din iarna anului 2018. Sursa citată menţionează, conform Agerpres: "PIB-ul României a accelerat în 2017 la un nivel estimat la 6,7%, un record post-criză.

Operatorul Burger King din Turcia amână listarea sa la New York

Operatorul Burger King din Turcia amână listarea sa la New York

A.VInternaţional / 8 februarie 2018

Operatorul lanţului de restaurante fast-food "TFI Tab Food Investments" Inc. din Turcia a amânat, în această săptămână, oferta publică iniţială de 220 de milioane de dolari pe care urma să o lanseze la Bursa din New York (NYSE), din cauza volatilităţii recente a pieţelor de acţiuni.

Catedrala Naţională, gata la termen

CENTENARUL MARII UNIRI Catedrala Naţională, gata la termen

Octavian DanCultură / 8 februarie 2018

Lucrările la Catedrala Naţională au intrat în linie dreaptă, sfinţirea construcţiei fiind programată pentru sfârşitul lunii noiembrie a acestui an, în contextul sărbătoririi unui secol de la Marea Unire din 1918. În comparaţie cu alte lucrări de amploare desfăşurate în Capitală, aceasta nu a avut parte de clasicele întârzieri, care uneori sunt de ordinul anilor.

"Ministrul Muncii transmite informaţii distorsionate, trunchiate sau false"

BOGDAN HOSSU, PREŞEDINTELE CNS "CARTEL ALFA": "Ministrul Muncii transmite informaţii distorsionate, trunchiate sau false"

Ramona RaduCompanii / 8 februarie 2018

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, transmite public informaţii distorsionate, trunchiate sau de-a dreptul false, încercând să justifice, cu orice preţ, nişte măsuri pe care realitatea le dovedeşte ca fiind prost concepute şi ale căror consecinţe grave sunt resimţite, acum, de către cetăţeni, a afirmat, ieri, Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel ALFA", referindu-se la modificările Codului Fiscal, intrate în vigoare anul acesta.

Mihai Fercală (foto dreapta), preşedintele SIF Transilvania, companie care deţine, prin Hotelul Aro Palace, restaurantul Panoramic, spune că i-a propus lui Copos (foto stânga) un parteneriat: "Să facem o firmă mixtă, el vine cu telecabina, iar noi cu clădirea restaurantului, modernizată ca să nu mai facă alte investiţii ".

Copos a făcut o ofertă pentru Restaurantul Panoramic de pe Tâmpa

Ovidiu VRÂNCEANUPiaţa de Capital / 8 februarie 2018

Omul de afaceri George Copos a anunţat că este interesat de achiziţia Res­taurantului Panora­mic de pe Tâmpa şi că a făcut chiar o ofertă în acest sens. "Noi am modernizat anul trecut telecabina care face legătura cu vârful Tâmpa, în cadrul unui proiect în care am lucrat cu compania germană Siemens. Da, avem o ofertă pentru Restaurantul Panoramic, dar nu la preţul solicitat de cei de la SIF Transilvania, de un milion de euro, pentru că, din studiile noastre, mai avem de băgat aproximativ un 800.000 de euro în modernizarea acelei clădiri", a explicat George Copos, proprietarul grupului de firme ANA.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 8 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 8 februarie 2018

Internaţional / 8 februarie 2018

Comenzile industriale noi din Germania au crescut peste aşteptări în decembrie 2017, cu o rată lunară de 3,8%, după un declin de 0,1% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 7,2%, de la 9,1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo