17 clădiri Bank of Ireland, de vânzare pe 28,5 milioane de euro

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 februarie 2018

Sucursala Bank of Ireland din Mallow, evaluată la 3,22 milioane de euro.

Sucursala Bank of Ireland din Mallow, evaluată la 3,22 milioane de euro.

Compania imobiliară irlandeză "Layden Group" este pe punctul declanşării unei restructurări majore a portofoliului său de proprietăţi comerciale prin vânzarea a 17 sucursale Bank of Ireland din suburbiile Dublin-ului şi din provincii, anunţă irishtimes.com.

Societăţile de consultanţă "Murphy Mulhall" şi" Cushman & Wakefield" se ocupă de portofoliul în cauză, pe care îl estimează la 28,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă un randament net comun de 7,4% pentru proprietăţile menţionate.

Revizuirea strategiei companiei "Layden" a fost determinată de dorinţa de a înlocui majoritatea investiţiilor sale considerate "seci", precum sucursalele băncilor, cu proprietăţi comerciale care au potenţial de dezvoltare în continuare.

Cu doar câteva luni înainte de prăbuşirea pieţei imobiliare irlandeze, în 2007, "Layden" a achiziţionat 29 de sucursale bancare pentru 75 de milioane de euro. Ulterior, a vândut 12 dintre ele.

Cele 17 clădiri aflate acum la vânzare produc un venit combinat din închirieri de 2,29 milioane de euro. Deşi agenţii de vânzare vor să înstrăineze întreg portofoliul, aşa cum a fost achiziţionat, sunt dispuşi să îl împartă în mai multe loturi pentru a facilita vânzările.

Cea mai valoroasă proprietate imobiliară Bank of Ireland scoasă la vânzare se află în Mallow, Cork, aceasta fiind evaluată la 3,22 milioane de euro. Urmează sucursala din Ballina, Mayo, cu 2,49 milioane de euro. Clădirea Bank of Ireland din Ballyfermot, Dublin, este evaluată la 2,14 milioane de euro, iar cea din Loughrea, Galway, la 2,08 milioane.

Cea mai ieftină proprietate este sucursala Bank of Ireland din Edenderry, Offaly, care are un preţ de 754.466 euro. Şi sucursala din Athy, Kildare, este evaluată la mai puţin de un milion de euro, respectiv la 915.902 de euro.

Alte sucursale scoase la vânzare sunt cele din Ardee, Louth (1,395 milioane de euro); Arklow, Wicklow (1,762 milioane de euro); Raheny, Dublin (1,444 milioane de euro); Skerries, Dublin (1,087 milioane de euro); Fermoy, Cork (1,231 milioane de euro); Longford (1,642 milioane de euro); Roscommon (1,646 milioane de euro); Enniscorthy, Wexford (1,525 milioane de euro); Roscrea, Tipperary (1,236 milioane de euro).

"Layden Group" a investit peste 22 de milioane de euro de la momentul prăbuşirii pieţei imobiliare irlandeze în Dublin şi în împrejurimi. Compania urmăreşte să-şi reechilibreze portofoliul în continuare, în lunile viitoare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb