ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI "Îmi doresc ca bursa să funcţioneze şi ca o piaţă de exit"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 septembrie 2019

Adrian Tănase

Adrian Tănase

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) trebuie să funcţioneze şi ca o platformă de ieşire din afaceri, nu doar ca o piaţă pentru finanţare, iar pentru asta este nevoie de o comunitate de investitori locali mult mai puternică, a spus ieri, Adrian Tănase, directorul general al BVB, în cadrul unei conferinţe organizată de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

Adrian Tănase a punctat: "Trebuie ca mult mai mulţi români să investească în acţiuni, în fonduri de investiţii, de pensii, să aibă o strategie privind planificarea financiară. În momentul în care vom avea această comunitate de investitori mult mai dezvoltată, probabil şi piaţa de capital va fi mult mai atractivă pentru exit-uri".

Directorul BVB a subliniat că orice companie care a vrut să se dezvolte folosind piaţa de capital a putut face acest lucru, dar din păcate au fost puţine companii care au folosit bursa aşa cum trebuie.

"Acum avem aceste listări cum sunt MedLife, Digi Communications, însă le trebuie mai mult timp ca să se transforme în poveşti de succes pentru o piaţă de capital. Aici poveştile de succes nu se nasc în niciun caz în doi ani, ci se nasc în zeci de ani, cum este cazul Băncii Transilvania. Din păcate, avem puţine poveşti de succes care au folosit bursa aşa cum trebuie. Dar sperăm să avem din ce în ce mai multe astfel de poveşti, pentru că sunt foarte importante pentru piaţă", a spus Adrian Tănase.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Domnule,Adrian Tanase! Visati la o piata de capital cu multi investitori.Totul bun pana aici!

    Dar dumneavoastra cum credeti ca tinerii din corporatii,carora se adreseaza piata de capital prin diverse eveniment, vor investi la BVB,cand la un profit din investitii de 12 salarii minime pe economie, rezultat din dividende si tranzactii trebuie sa platesti CAS si CASS? Sigur, si impozit pentru tranzactii! 

    Pentru pensionari,impozit pe tranzactii si CASS! 

    Banii proveniti din dividende, sunt impozitati cu 16+5 la suta la societatea care le distribuie.

    Nu mai visati la banii din conturile romanilor,cand piata de capital este atat de putin prietenoasa! 

    1. Tanase inca se umbla cu harti pe la posta si la curier ptr a face un cont la un broker ,trebe sa semnezi in 11 mii de locuri ,,,pe 11 de foi sa lasi urina si sange sa juri pe rosu sa ai in cont macar 10000 lei si asa mai departe

      nu avem contraparte la bursa ,piata Aero e dejaba lichiditate 0 , 90% din compani nu au tranzacti deloc  

      companile nu sunt transparente umbla cu tot felul de suste  

      SIF1,2,3,4 o adunatura de hoti se maninca intre ei ca hienele

      [...] 

      Eu nu vad o problema la impozitare. Tinand cont ca actiunile/Bursa lucreaza pentru mine, sunt de acord ca veniturile sa fie impozitate si taxate mai aspru decat salariul. Eu nu inteleg de ce exista limita celor 12 salarii minime. Teoretic ar trebui impozitat tot castigul, indiferent de suma. Chiar as accepta o marire a impozitului, daca as stii ca statul chiar face ceva cu banii aia.

      De ce ar trebui sa platesc CASS pentru fiecare sursa de venit? Cand ma duc la spital benefeciez de tratament special?

    Cel putin ciudat sa spui ca medlife si digi s-au finantat din piata de capital. Au fost spo-uri si nu oferte primare asa ca banii nu au mers la companii. Adica a fost o piata de exit. Mai mult, companiile au facut apoi rascumparari de actiuni. Adica au scos bani si au cumparat actiuni. Pare ca a fost exact contrariul finantarii. Oare este bine sa spoiesti realitatea?

    1. Citești undeva in articol că a zis Tănase că medlife și Digi s-au finanțat prin piata de capital? Chiar daca au fost mișcări de exit, totuși s-au listat, Pb e cum zice Tănase că mai e mult până că astea sa devina modele de companii pe bursă cum e tlv. Dar sunt foarte de acord cu tine că nu am văzut în aceste cazuri finanțare a firmelor prin bursă. Asta cuplată cu Nr redus de ipo arată exact ce piata mîrțoagă de capital avem și cum ne împăunăm singuri ce piata emergentă am fi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb