Trăim într-un timp al turbulenţelor din cauza lăcomiei dusă la extrem, a declarat, miercuri, Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), cu ocazia unei dezbateri axată pe noua carte a domniei sale, "Biletul de ieşire din criză".
Domnia sa precizat: "Nu există timp linear în lumea aceasta. Există timpul ciclic, adică cel raţional şi când l-ai sfidat, vrând-nevrând se ajunge la timpul turbulenţelor. Trăim într-o eră a turbulenţelor care este pedeapsa pentru lăcomia dusă la extrem. Am sfidat dezvoltarea ciclică şi acum se face dreptate: au sfidat unii şi plătesc toţi".
Domnia sa a menţionat că a tratat în noua carte subiectul crizei, pe urma căruia a pornit "nu ca un cercetător, ci ca un reporter".
"Marea diferenţă a fost să găsesc poveşti interesante, captivante pentru ideile mele", potrivit lui Adrian Vasilescu.
Ca să ilustreze producerea crizei, domnia sa a făcut o comparaţie între uraganul Katrina, care s-a produs ca urmare a supraîncălzirii Golfului Mexic şi economia, care după supraîncălzire era normal să se producă dezordinea în lume.
Adrian Vasilescu a menţionat că, în perioada de boom s-a ajuns atât de departe, încât suprafaţa de teren din Tokyo unde este situat Palatul Imperial ajunsese să fie evaluată la valoarea întregului teren din California.
Domnia sa a explicat: "Americanii nu au înţeles nimic, au mers mai departe cu speculaţiile şi au ajuns la acelaşi lucru. Ipoteca era un leit motiv în Statele Unite ale Americii".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.01.2012, 15:25)
Autorul este din tagma bancherilor; s-o fi gandit/ referit la "un bilet la ordin?
"?.