ADRIAN WIENER: ''În forma actuală a legii privind certificatul verde sunt incluşi şi parlamentarii''

G.U.
Politică / 15 noiembrie 2021

''În forma actuală a legii privind certificatul verde sunt incluşi şi parlamentarii''

Proiectul de lege privind introducerea certificatului verde COVID la locul de muncă, care se află la comisiile de specialitate, include şi parlamentarii, existând şi amendamente referitoare la posibila suspendare a contractului de muncă sau sancţiuni pentru angajatorii care primesc persoane fără acest document, a declarat, astăzi, deputatul USR Adrian Wiener, vicepreşedinte al Comisiei de sănătate, informează Agerpres.

"Sunt prevăzute (sancţiuni) de către iniţiator - iniţial, suspendarea pentru 30 de zile şi, ulterior, sigur, poate intra în discuţie şi încetarea contractului de muncă", a explicat Wiener.

Acesta a subliniat că şi angajatorii pot fi sancţionaţi dacă permit accesul la muncă al unor astfel de persoane: "Da, este o amendă sancţionatorie, pentru că vorbim de securizarea epidemiologică a fiecărui spaţiu închis, a fiecărui loc de muncă. Practic, asta e menirea legii. Încălcarea ei, practic, vulnerabilizează locul respectiv de muncă. În forma agreată acum, cea pe care o avem în comisie, există şi parlamentarii incluşi. Nu cred că ar trebui să aibă vreun privilegiu, din acest punct de vedere, nimeni", a afirmat deputatul USR.

Acoperirea cu testare COVID ca formă tranzitorie până la intrarea în vigoare a legii este foarte importantă, a evidenţiat reprezentantul USR. Potrivit acestuia, trebuie găsite soluţiile necesare pentru asigurarea fondurilor pentru testare, în jur de 100 de milioane pe lună, având în vedere importanţa legii. "Găsim de acolo de unde găsim pentru partidele politice sau pentru pensiile speciale", a menţionat Adrian Wiener.

El a adăugat că USR spera ca votul final pe acest proiect să fie marţi. "Noi speram ca mâine să fie la votul final, să vedem, până la urmă depinde totuşi de PNL acest lucru, pentru că este important ca să fie în zona decizională. (...) Nu cred că sunt la concurenţă cele două priorităţi (proiectul şi învestirea Guvernului - n.r.) sau n-ar trebui să fie şi sper să nu fie o monedă de negociere", a arătat deputatul USR.

Adrian Wiener a susţinut, în condiţiile în care liberalii au decis să se abţină de la vot pe legea privind certificatul verde COVID, că orice neasumare din partea unui partid politic reprezintă, practic, este o vulnerabilizare a actului normativ.

"Foarte important este şi mesajul politic pe care această instituţie, Parlamentul, îl transmite. Era mult mai bine să existe o legitimare a legii printr-un vot cât mai larg. Sper ca şi colegii de la PNL să se răzgândească şi să înţeleagă importanţa momentului pentru sănătatea publică", a argumentat deputatul USR.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. O sa va dea foc! La propriu! Cum ați dat voi foc la spitalele cu nevinovați!

    1. Da, da, de cateva luni USR-istii umbla cu torte sa dea foc la spitalele pe care in 30 de ani de democratie restul partidelor nu au reusit sa asigure intretinerea lor corecta.

    Im momentul in care Parlamentul Tradarii Nationale va impune acest certificat-crima impotriva populatiei Romaniei, in dispretul Constitutiei, el trebuie contestat imediat la CCR! Daca CCR ii sustine legitimitatea sau, din contra, il considera anticonstitutional, dar coalitia Iudelor de la putere nu tine cont de decizia CCR si il aproba, din acel moment, Colobia Romania devine de facto, o Dictatura securist-criminala fara nici o legitimiate, care va trebui destructurata prin orice mijloc: lovitura de stat, Revolutie generala, resistentza populara armata sau combinatii intre ele, altfel vom ajunge sclavii lor inchisi in Lagar, fara drepturi, libertati si proprietati, bestiile conducatoare avand dept de viata si de moarte asupra noastra!

    1. Cam complicata si fumigena schema, mai bine nu ii mai vota sau si mai bine fa un partid si vezi daca reusesti sa aduni destui in jurul ideilor tale.

    "Analiză Frames: Afacerile firmelor de pompe funebre au trecut de jumătate de miliard de lei în anul 2021 / Creșterea fără precedent a făcut ca acest sector să fie printre cele mai profitabile afaceri în pandemie"

    "Anul acesta, business-ul de profil va trece de 500 de milioane de lei, pe fondul creșterii numărului persoanelor decedate și urmare a scumpirii semnificative a serviciilor de pompe funebre.

    Potrivit datelor financiare, comunicate de companii la Ministerul Finanțelor, profitul business-ului de pompe funebre a crescut cu mai mult de o treime în pandemie, de la 54,7 milioane de lei în 2019, la 86,8 milioane de lei în 2020. În 2021, analiza Frames estimează un profit de 100 de milioane de lei, de peste 30 de ori mai mare decât în urmă cu 10 ani." 

    wiener, nu esti constient ca nu o sa mai ai de la cine sa cumperi mancare? ca nu o sa mai fie destui muncitori in centralele electrice, in centrala nucleara? bai, voi puneti in pericol siguranta Romaniei cu legea asta. Va fi the great resignation si la noi, nebunilor

    1. Sporul demografic negativ nu pune in pericol siguranta Romaniei?

    Adrian Wiener minte cu un calm de criminal.

    Minte cand asigura vaccinatii sa nu se imbolnavesc decat extrem de rar si mor la fel de rar.

    Asta nu este medic, ci un Goebbels al propagandei medicale si are pe constiinta mii de morti vaccinati care s-au crezut imuni. 

    1. Si puteti oferi cateva statistici in acest sens?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb