ADTI şi SNTI nu se alătură protestului COTAR de mâine

Alexandru Costea
Companii / 9 decembrie 2015

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) şi Sindicatul Naţional al Taximetriştilor Independenţi (SNTI) atrag atenţia instituţiilor statului, primului ministru şi opiniei publice faptul că membri organizaţiilor nu vor participa la protestul programat de COTAR pentru mâine, arată un comunicat remis azi redacţiei.

"Considerăm că aceste organizaţii patronale ce vor ieşi joi în stradă sunt responsabile de cartelizarea serviciilor de transport public local de persoane în regim de taxi organizate pe raza Municipiului Bucureşti, evazionişti fiscali, autori şi inventatori ai preţurilor făcute «la colţ de stradă» a legilor făcute în restaurante şi «pe genunchi» a închirierilor făcute «şmechereşte» cu autorizaţiile de transport şi de taxi, a certificatelor de grefă şi a cesionărilor ilegale de pe piaţa taximetriei", transmite Asociaţia.

În sursa citată se mai arată:

"Aceştia sunt promotorii sclaviei moderne, a monopolului şi a taximetristului fără contract de muncă, fără pensie şi CAS, ori cu contract de colaborare sau parţial de două/patru ore fără taxe plătite la stat. Atunci când claxoanele COTAR-ului vor ajunge la urechile cetăţenilor, vă rugăm să vă gândiţi că datorită lor, prin Preşedintele Vasile Ştefănescu, mii de taximetrişti independenţi sunt în prezent în faliment alţi părăsind chiar această activitate. O altă parte a acestora au părăsit chiar şi ţara şi, că tot datorită lor transportul cu microbuzul executat între Bucureşti şi Ilfov costă de trei ori mai mult decât o călătorie obişnuită cu RATB-ul. Iar dacă Parchetul General, DNA, sau ANAF caută banii care ar fi trebuit să alimenteze bugetul anual al statului cu sume ce au în coadă multe zerouri, atât cât reprezintă evaziunea fiscală din taximetrie, or să le audă claxoanele şi bine ar fi să iasă afară să-i întrebe.

ADTI şi SNTI denunţă presiunea pe care patronatele membre COTAR o face asupra autorităţilor publice locale şi a funcţionarilor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Într-o activitate în care Consiliul Concurenţei a anchetat şi sancţionat monopolul cu circa 2.000.000 de lei, unele dintre firme fiind cele mai mari companii de taxi existente în Bucureşti şi toate membre ale organizaţiilor patronale ce ameninţă oraşul cu acest miting, şi în activitate cărora sclavia, evaziunea fiscală şi cartelul sunt la loc de cinste, ADTI şi SNTI se delimitează de această acţiune a patronatelor şi denunţă modul perfid şi manipulator prin care aceştia înţeleg să convingă funcţionarii publici din PMB să aplice legislaţia. Atragem atenţia opiniei publice şi a autorităţilor statului, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi Primarului General Interimar al Capitalei că urmează a fi martorii unei grave manipulări în ceea ce priveşte această acţiune de protest.

Totodată cerem tuturor taximetriştilor de bună credinţă să NU susţină evaziunea fiscală şi cartelul, să nu susţină continuarea închirierii autorizaţiilor taxi şi a fenomemului numit sclavia din taximetrie.

Cerem Primului Ministru să NU cedeze presiunilor cartelului şi să sesizeze Parchetul General, DNA şi ANAF cu privire la uriaşă evaziune fiscală existenţa în momentul de faţă în taximetrie. Să intervină şi să stopeze prompt traficul cu autorizaţiile taxi pe care o parte din aceşti patroni, sub umbrela şi cu sprijinul COTAR o fac fără niciun fel de ruşine. Să stopeze şi să elimine concurenţa UBER, Black Cab, WMS şi restul. Cerem autorităţilor statului să aplice prevederile Legii nr 38/2003 în litera şi spiritul său astfel cum a fost elaborată şi să îşi exercite atribuţiile de supraveghere şi control permanent al acestei activităţi în conformitate cu specificaţiile legislaţiei din domeniu în vigoare şi nu cu intenţii mafiote şi manipulatore strigate în stradă.

Reamintim opiniei publice, tuturor autorităţilor în drept şi colegilor taximetrişti, că datorită unora din patronatele din domeniu şi a unor dispecerate taxi, toate membre COTAR , că sub această umbrelă a intereselor «mafiote» care se întind până în Parlamentul României, asistăm la cel mai mare fenomen de evaziune fiscală din istoria taximetriei, la o situaţie fără precedent de spălare de bani, de sclavie, de cartelizare şi de monopolizare a acestei activităţi de către o mână de oameni care nu vor altceva decât înfometarea taximetristului şi a familiei acestuia, a continuării marasmului moral, financiar şi social în care se află taximetria de ani de zile. Putem susţine cu documente că prin «goarna» cu ajutorul căruia este anunţat acest protest nu se urmăreşte altceva decât o acţiune disperată a membrilor cartelulului ce încep să prevadă prăbuşirea monopolului existent în această activitate.

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI), şi Sindicatul Naţional al Taximetriştilor Independenţi (SNTI) în conformitate cu principiile statutare şi morale pentru care au fost constituite, poate pune la dispoziţia oricărei entităţi publice interesate documente şi probe care pot arată că interesele «mafiote» şi golănia financiară din această activitate este rămasă nesancţionată. Opinăm astfel că aceste proteste nu pot reprezenta altceva decât reprezintă cereri disperate venite din partea unui grup infracţional organizat fără corespondenţă în nevoile reale de care au nevoie în acest moment taximetriştii, şi că aceste patronate trebuie să înţeleagă odată şi pentru totdeauna să nu mai pună presiune pe funcţionarii publici, toţi salariaţi ai unor autorităţi însărcinate cu aplicarea legislaţiei în vigoare.

Dacă până acum, prin presiunile şi ameninţările pe care reprezentanţii acestora, Vasile Ştefănescu preşedinte COTAR, le făceau asupra funcţionarilor publici din ministere sau primarii, dacă până acum învârtelile financiare şi mecanismele mafiote au avut succes, patronatele membre COTAR trebuie să înţeleagă că: închirierea autorizaţiilor taxi, dispecerizarea taxiurilor fără autorizaţii, concurenţa neloială, planul impus taximetriştilor, taxele pentru servicii de dispecerizare abuzive şi ilegale, contracte de muncă cu două ore şi program de lucru de 12-14 ore/zi, cartelul, tarife de ruinare (distanţă/km impuse), sclavia şi monopolul existent trebuie să înceteze până nu este prea târziu. Toţi aceştia trebuie să înţeleagă faptul că această activitate nu este dedicată unora care văd în taximetrişti doar nişte sclavi, prin urmare toate aceste patronate trebuie să se alinieze legislaţiei actuale care reglementează acest domeniu de activitate.

Refuzăm să asistăm încă odată la «COTARIZAREA» acestei activităţi de către aceste grupuri rău intenţionate, însă bine organizate, şi cerem instituţiilor statului să NU se lase intimidate de aceste acţiuni ale acestora, acţiuni ce reprezintă altceva decât încă o palmă dată taximetriştilor cinstiţi şi familiilor acestora ce au înţeles să respecte legislaţia din domeniu.

Vom fi atenţi la soluţionarea problemelor taximetriştilor membri/nemembri şi nu ne vom lăsa antrenaţi în mişcări de stradă ce nu au nimic în comun cu interesele membrilor organizaţiilor noastre.

Considerăm că problemele cu care se confruntă operatorii de transport în regim de taxi şi de închiriere, sunt datorate tocmai acestor patronate şi nu numai, acestea putând fi soluţionate doar la masa dialogului la care să fie invitaţi, ca şi participanţi toţi partenerii socio-profesionali reali, mebri ai societăţii civile din România".

Comunicatul este semnat de Viorel Radu, preşedinte Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) şi de către Gabriel Stăvilaru, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Taximetriştilor Independenţi (SNTI).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb