ADVANTAGE AUSTRIA: Austria are o cotă de peste 14% din investiţiile străine

Cristina Radu
Companii / 9 mai 2017

Austria are o cotă de peste 14% din investiţiile străine

Austria este un investitor constant şi unul dintre cei mai activi din ţara noastră, cu o valoare a investiţiilor directe de aproximativ 9 miliarde de euro în 2016, ceea ce înseamnă o cotă de peste 14% din totalul investiţiilor străine din România, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei oficiale de promovare a comerţului din Austria.

În acest moment, în ţara noastră sunt în jur de 1.500 de investitori austrieci activi şi peste 7.200 de companii cu capital austriac care contribuie la dezvoltarea economiei româneşti. Companiile sunt lideri de piaţă în sectoare precum sistemul bancar, de asigurări, transport sau imobiliare, asigurând astfel peste 100.000 de locuri de muncă în România, se arată în comunicatul organizaţiei Advantage Austria.

Gerd Bommer, consilierul comercial al Ambasadei Austriei, a declarat: "Investitorii austrieci văd România ca pe o destinaţie excelentă pentru investiţii şi cea mai mare piaţă din Sud-Estul Europei. În prezent, priorităţile noastre sunt dezvoltarea unui climat de afaceri sănătos şi a unui sistem educaţional cuprinzător. Pentru noi, România reprezintă o ţară cu un potenţial enorm, dominată de o forţă de muncă bine pregătită şi o naţiune care ştie să se facă auzită"

Ţara noastră se află în top 15 pieţe de exporturi şi top 19 pieţe de importuri pentru Austria. Exporturile Austriei către România reprezintă 2,08 miliarde, iar în 2015 şi 2016 numărul acestora a crescut cu 0,6%, respectiv cu 4,1%.

Advantage Austria a investit în sistemul educaţional din România, susţinând cooperarea dintre comunitatea de afaceri şi instituţiile educaţionale. Spre exemplu, Şcoala Comercială Austriacă a organizat împreună cu Colegiul Economic "Costin C. Kiriţescu" şi cu Liceul Tehnic "Aurel Vlaicu" cursuri pentru profesia de vânzător, oferind practică la companii recunoscute şi respectiv cursuri pentru sudori.

În momentul de faţă, Advantage Austria poartă discuţii cu autorităţile şi şcolile din România pentru a dezvolta programe pentru cei care doresc să devină specialişti în vânzări, mecanică, mecatronică, mecanică auto şi alte domenii conexe.

Secţia Comercială a Ambasadei Austriei la Bucureşti a celebrat, pe 6 mai, împreună cu comunitatea româno-austriacă Sărbătoarea de Mai a economiei austriece din ţara noastră, eveniment la care a fost prezent şi Gerd Bommer.

Advantage Austria este organizaţia oficială de promovare a comerţului din Austria. Aceasta promovează produsele şi serviciile afacerilor austriece şi oferă o gamă de servicii de informaţii şi dezvoltare a afacerilor, atât pentru companii austriece, cât şi pentru partenerii internaţionali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb