ADVERTORIAL Cum alegi maşina de gătit pentru o bucătărie profesională


Media-Advertising / 3 noiembrie 2021

Cum alegi maşina de gătit pentru o bucătărie profesională

Atunci când ai un restaurant, cu siguranţă cel mai important echipament profesional pe care trebuie să îl achiziţionezi pentru bucătărie este maşina de gătit.

Indiferent de specificul unităţii alimentare pe care o ai, fie că este un restaurant clasic, un bistro, un fast food sau o autoservire, bucătarii tăi pot pregăti mâncăruri savuroase pentru clienţi doar dacă au şi o maşină de gătit sau un aragaz, denumire pe care o ştim cu toţii din propriile noastre bucătării, eficientă şi care să facă faţă cu brio tuturor necesităţilor şi dinamicii din bucătărie.

Întrucât oferta pe piaţă este destul de bogată, pentru a fi sigur că alegi cele mai bune maşini de gătit profesionale şi pentru a face o investiţie care să se amortizeze cât mai repede, este nevoie să îţi faci bine temele şi să te informezi cât mai bine înainte de a face achiziţia.

Iată care sunt principalele aspecte de care este bine să ţii cont atunci când eşti pe punctul de a alege maşina de gătit pentru bucătăria restaurantului tău:

1. Dimensiunea maşinii de gătit

În funcţie de mărimea locaţiei tale sau de numărul de clienţi şi fluxul pe care îl preconizezi, este bine să iei în calcul şi dimensiunea maşinii de gătit. Dacă locaţia este mică şi volumul de preparate pe care le faci nu este foarte mare, te poţi îndrepta către o maşină de gătit de dimensiuni mai mici, care să nu ocupe foarte mult spaţiu. Bineînţeles că aceasta va avea şi mai puţine arzătoare, de exemplu două, iar felurile de mâncare pe care le poţi prepara în acelaşi timp vor fi mai puţine. De aceea, în caz contrar, dacă locaţia ta este una destul de mare şi ai un flux mare de clienţi, maşina de gătit trebuie să fie mai mare şi cu 5 sau 6 arzătoare pentru a eficienta procesul de gătire.

2. Numărul de ochiuri/arzătoare

Aşa cum spuneam şi mai sus cu cât volumul de mâncare trebuie să fie mai mare, cu atât maşina de gătit trebuie să aibă mai multe ochiuri pentru a putea pregăti mai rapid mai multe feluri de mâncare şi pentru a putea livra clienţilor în timp util ce au comandat.

3. Tipul de alimentare

În bucătăriile profesionale, în funcţie de tipul de alimentare există două tipuri de maşini de gătit: pe gaz şi electrice. Fiecare dintre ele vin la pachet cu avantaje şi dezavantaje, de aceea ar trebuie să alegi ceea ce crezi că îţi va satisface mai bine necesităţile.

Maşinile de gătit pe gaz au preţ de achiziţie mai mic, costurile cu facturile de gaz vor fi mai mici şi se curăţa rapid, întrucât majoritatea sunt realizate din inox sau materiale emailate. Printre dezavantaje se înscriu faptul că aproximativ 30% din căldura degajată se pierde iar posibilele fluctuaţii ale gazului s-ar putea să încetinească procesul de gătire.

Pe de altă parte, maşinile electrice au un transfer termic mai eficient faţă de cele pe gaz iar distribuţia căldurii este uniformă, ceea ce ajută la scurtarea timpului de gătit. Printre inconvenientele unei astfel de achiziţii, ar trebui să notezi facturile mai mari la energia electrică, eventualele pene de curent şi faptul că aceste maşini de gătit au de regulă un preţ de achiziţie ceva mai mare.

4. Existenţa unui cuptor încorporat

Dacă în meniu ai prevăzut şi tipuri de mâncare care necesită coacere, cu siguranţă este mult mai avantajos să te gândeşti să achiziţionezi o maşină de gătit ce are şi un cuptor încorporat. Acesta poate fi pe gaz sau electric, indiferent dacă arzătoarele funcţionează pe gaz sau cu electricitate. Ai posibilitatea de a alege o maşină de gătit cu arzătoare pe gaz dar care are încorporat un cuptor electric, de exemplu.

5. Furnizorul de la care achiziţionezi maşina de gătit

Ca în cazul oricăror echipamente profesionale, pentru a fi sigur că faci cele mai bune alegeri şi investiţii, recomandarea este să lucrezi cu furnizori de încredere care îţi garantează calitate şi promptitudine.

Be Our Guest comercializează echipamente şi utilaje profesionale destinate bucătăriilor Horeca iar specialiştii din echipă îţi vor propune mereu cele mai bune variante pentru tine. Liniile 600, 700 şi 900 pentru maşini de gătit vândute de Be Our Guest îţi stau la dispoziţie cu o multitudine de modele şi variante: pe gaz, electrice, cu cuptoare încorporate sau nu sau cu 2, 4, 5 sau 6 arzătoare. Consultanţii cu cariere de peste 10 ani în domeniu îţi vor face planuri personalizate pentru a si sigur că îţi echipezi bucătăria aşa cum trebuie, la costuri care să fie eficiente şi pe care să le amortizezi în timp util. În plus, beneficiezi de service în perioada de garanţie a maşinilor de gătit iar livrarea va fi în timpul în care ai nevoie, de fiecare dată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb