ADVERTORIAL Cum să îţi pui banii să muncească pentru tine

Media-Advertising / 20 noiembrie 2023

Cum să îţi pui banii să muncească pentru tine

Plasamentul minim pentru Planurile de Investiţii pasive în ETF-uri de la XTB este doar 75 de lei

În era modernă a finanţelor, construirea unui viitor financiar solid nu mai este un lux, ci o necesitate. Datorită progreselor din domeniul financiar, avem acum la dispoziţie modalităţi inovatoare de a ne creşte capitalul prin investiţii.

ETF-urile (Exchange -Traded Funds) reprezintă o alegere ideală pentru investitorii mai puţin specializaţi sau cei la început de drum. Investiţiile în ETF-uri asigură un portofoliu divers chiar de la început şi tind să fie mai puţin volatile decât alte instrumente.

Ce este un ETF

Un ETF reprezintă o colecţie diversificată de active, ca un fond de investiţii, care însă se tranzacţionează pe bursă într-un mod similar acţiunilor.

Acesta poate urmări performanţa unor acţiuni, obligaţiuni, indici sau mărfuri.

La fel ca acţiunile individuale, ETF-urile sunt tranzacţionate pe tot parcursul zilei, la preţuri care se modifică în funcţie de cerere şi ofertă.

Modalităţi de a investi în ETF-uri

XTB, companie globală de investiţii, pune la dispoziţie investitorilor români un produs financiar dedicat fondurilor tranzacţionate la bursă (ETF): Planurile de Investiţii.

Spre deosebire de ETF-urile clasice, care presupun un anumit nivel de expertiză din partea investitorului pentru a face alegerile corecte, Planurile de Investiţii oferă un parcurs structurat. Astfel, procesul de selecţie devine simplificat cu ajutorul unor criterii diverse disponibile în platformă. Printre acestea se numără ratingul Morningstar, categoria de ETF, tipurile de active, extinderea geografică şi multe altele. În timp ce elaborează şi modifică planurile, clienţii pot urmări performanţa ETF-urilor din ultimii 5 ani, obţinând date valoroase despre investiţiile lor.

Produsul XTB oferă o cale practică de a construi un portofoliu variat, adaptat nevoilor personale. Astfel, cu o investiţie minimă de 75 de lei, se poate crea un plan cu până la nouă ETF-uri.

Numărul maxim de planuri posibile pentru fiecare investitor este de zece per cont, iar în total un client XTB poate avea 4 conturi de investiţii. Utilizatorii pot selecta dintr-o varietate de peste 350 de fonduri tranzacţionate la bursă, din sectoare şi ţări diverse.

Investiţia minimă per Plan de Investiţii de 15 euro, 75 de lei sau 15 dolari. După ce stabilesc suma pe care doresc să o aloce pentru a-şi construi Planul de Investiţii, clienţii vor putea stabili ce procent din această sumă să fie alocat fiecărui ETF din plan, fără să fie nevoiţi să acorde atenţie fiecărui instrument în parte.

Un atu distinctiv al Planurilor de Investiţii este capacitatea de a folosi fracţii de ETF-uri. Astfel, repartizarea resurselor în cadrul unui plan se realizează automat, având la bază profilul de risc al utilizatorului şi perioada de investiţie dorită.

Aceasta înlătură necesitatea de a se angaja în calcule elaborate legate de valoarea de investiţie sau de numărul de ETF-uri. Simplu spus, utilizatorul stabileşte doar procentul de distribuţie, iar matematica este gestionată automat de aplicaţie.

Planurile de investiţii XTB oferă comision de 0% pentru investiţiile de până la 100.000 de euro (rulaj care se resetează lunar), şi administrarea gratuită a planurilor. Acest lucru înseamnă că investiţia creşte fără a fi afectată de costuri inutile. Absenţa constrângerilor temporale permite clienţilor să îşi adapteze orizontul de investiţii la obiectivele lor. Impozitarea este similară cu achiziţionarea de ETF-uri şi acţiuni.

ETF-urile, din ce în ce mai populare printre români

Un număr semnificativ de clienţi români ai XTB îşi încep parcursul în investiţii prin achiziţia de ETF-uri. Trendul este unul ascendent: în 2021, procentul era de 30%, s-a majorat la 57% până la finalul lui 2022 şi a atins 58% în august 2023.

"Toate datele noastre dovedesc în mod clar că ETF-urile sunt populare în România. Întrucât Planurile de Investiţii fac investiţiile pasive şi mai simple, şi mai intuitive, acestea pot fi un impuls suplimentar pentru această clasă de active. Ne-am asumat să perfecţionăm şi să extindem acest produs", transmite Irina Cristescu, director general al XTB România.

Într-un sondaj realizat de XTB România, investitorii în ETF-uri au evidenţiat faptul că aceste instrumente oferă mai multe avantaje semnificative pe termen lung şi foarte lung: costuri foarte mici, lichiditate foarte mare şi diversificare.

Un atu este şi siguranţa dată de administratorii fondurilor tranzacţionate la bursă, cu un istoric dovedit. În acelaşi timp, au fost menţionate şi uşurinţa de a reproduce un indice bursier (prin ETF-urile bazate pe indici bursieri), dar şi natura pasivă a investiţiei, care permite investitorilor ocupaţi să îşi lase portofoliul să lucreze singur.

Despre XTB:

Grupul XTB este un furnizor internaţional de produse, servicii şi soluţii tehnologice de tranzacţionare şi investiţii. Entităţile Grupului XTB sunt supravegheate de cele mai mari autorităţi de reglementare din lume, inclusiv FCA, CySEC şi KNF. De peste 18 ani, XTB Group a oferit investitorilor de retail acces imediat la sute de pieţe din întreaga lume. XTB este o companie fintech bazată pe încredere, tehnologie şi suport. Din 2004, Grupul XTB şi-a extins activitatea, care acoperă acum 13 pieţe majore din Europa, America Latină şi Asia, câştigând încrederea a peste 847.000 de clienţi. Folosind propriile platforme premiate xStation şi xStation Mobile, entităţile XTB Group oferă acces la peste 6.000 de instrumente financiare, inclusiv acţiuni reale, ETF-uri şi CFD-uri pentru Forex, indici, mărfuri, acţiuni, ETF-uri şi criptomonede. Prin X-Open Hub, XTB oferă tehnologie de vârf instituţiilor financiare din întreaga lume. Mai multe pe: www.xtb.com.

Instrumentele financiare oferite sunt riscante. Investeşte responsabil. Pentru un rulaj lunar până în 100 000 EUR. Tranzacţiile efectuate după depăşirea acestui prag vor avea un comision de 0.2% (minim 10 EUR). Se poate aplica un cost de conversie valutară de 0.5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb