ADVERTORIAL Cum să-ţi cauţi eficient un job în IT

Mihaela Pascari
Media-Advertising / 27 septembrie 2021

Cum să-ţi cauţi eficient un job în IT

IT-ul se numără printre industriile cu cea mai bogată ofertă de angajare. Cu toate acestea, pentru a obţine un loc de muncă e important să apelezi la sursele potrivite, dar şi să-ţi redactezi CV-ul într-un mod corespunzător. Iată câteva reguli care-ţi pot face căutarea unui job în IT eficientă.

Creşte-ţi şansele de angajare în IT

Foloseşte-te de mai multe surse de căutare

Cu cât identifici şi foloseşti mai multe surse de căutare a unui job, cu atât poţi avea rezultate mai rapide. Printre acestea se pot număra: site-urile de joburi, precum este platforma de recrutare eJobs România, anunţurile din presa scrisă, site-urile de carieră ale companiilor pe care le targetezi, dar şi recomandările prietenilor.

Totuşi, e important să fii selectiv cu privire la joburile pentru care aplici. Când găseşti un anunţ de recrutare citeşte-l cu atenţie şi întreabă-te dacă jobul respectiv este potrivit cu ale tale calificări şi cu experienţa anterioară. Astfel, în loc să te concentrezi asupra cantităţii de aplicări, investeşte-ţi energia în examinarea cu atenţie a fiecărui anunţ.

Apelează la mai multe canale atunci când aplici

Folosirea surselor enumerate nu trebuie să fie separată, sau într-o anumită ordine, ci concomitentă. Spre exemplu, dacă observi un job interesant pe unul dintre site-urile de recrutare, poţi aplica atât pe site-ul respectiv, cât şi pe site-ul companiei angajatoare. Majoritatea companiilor au o secţiune numită "Cariere" unde sunt postate locurile de muncă vacante.

Felul în care-ţi redactezi CV-ul contează

Despre modul în care ar trebui să arate un CV care poate să atragă atenţia recrutorilor din IT, am vorbit în acest articol. Iată însă principalele criterii de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să-ţi creşte şansele de angajare:

Corectitudinea informaţiilor din CV: menţionează numai date valide, complete, verificabile;

Complexitatea şi lungimea acestuia: CV-ul trebuie sa fie suficient de complex la nivel de informaţii, însă nu ar trebui să depăşească două pagini;

Datele de contact - Verifică-le înainte să aplici la un job. S-ar putea să-ţi scape o oportunitate de angajare, dacă-ţi treci datele de contact greşite.

Adaptează-ţi CV-ul în funcţie de locul de muncă la care aplici

În funcţie de jobul pe care ţi-l doreşti, e important să-ţi adaptezi CV-ul, mai ales în domeniul IT. Spre exemplu, dacă aplici pentru o poziţie de Tester, ar fi bine să treci în CV experienţa ta sau cursurile de specializare din această arie.

Ce să fac dacă nu găsesc locuri de muncă potrivite pentru mine?

Se poate întâmpla să nu găseşti exact jobul dorit printre toate oportunităţile vacante. Acest lucru însă nu ar trebui să te îngrijoreze, ci mai degrabă ar trebui să te determină ca în timpul căutării, să-ţi faci o listă de criterii pe care ar trebui să le îndeplinească viitorul tău angajator.

Poţi începe prin crearea unei liste de companii pentru care doreşti să lucrezi. Apoi, adaugă în dreptul fiecărei companii tipul de poziţie care crezi că ţi s-ar potrivi. Chiar dacă nu există nici o poziţie vacantă, poţi trimite CV-ul tău.

De asemenea, poţi compune un e-mail şi o scrisoare de intenţie adaptate şi personalizate pentru fiecare companie în parte.

Vrei să pui bazele unei cariere în IT?

Cea mai bună soluţie este să obţii, întâi de toate, o calificare. Tot ce trebuie să faci pentru asta, este să urmezi cursurile gratuite în IT, puse la dispoziţie de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Care sunt criteriile de selecţie:

Ai domiciliul sau reşedinţa în orice judeţ din România (cu excepţia judeţului Ilfov şi Municipiului Bucureşti),

Ai o vârstă cuprinsă între 25 şi 65 de ani,

Eşti angajat, cu contract de muncă, PFA & Întreprindere Individuală,

Ai absolvit cel puţin 8 clase

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb