ADVERTORIAL Interviu Vlad ILIESCU, Director General, Atelierele ILBAH

Ziarul BURSA #Companii / 12 decembrie 2016

Vlad ILIESCU

Vlad ILIESCU

Cine sunt Atelierele ILBAH în momentul de faţă?

Vlad ILIESCU: Atelierele ILBAH reprezintă una dintre cele mai mari şcoli de formare profesională din România şi evident ne adresăm adulţilor. Suntem o şcoală "altfel" ce organizează cursuri în domenii creative. Nu ne place să vorbim foarte mult despre noi sau să oferim cifre concrete, cred ca cel mai important este ca cei care finalizează un curs la Atelierele ILBAH să aibă realizari importante în domeniile pe care le aleg. Cartea noastră de vizită este reprezentată de absolvenţii noştri care acum profesează.

Cum a început povestea Atelierele ILBAH?

Vlad ILIESCU: Povestea Atelierele ILBAH a început în urmă cu 4 ani din dorinţa de a organiza cursuri în domenii creative atât din sfera Design-ului dar şi din cea Beauty.

De fapt, ne-am dorit întotdeauna să punem bazele unei şcoli care să aibă rezultate foarte bune şi în acelaşi timp să creeze o comunitate de oameni pasionaţi de drumul pe care au ales să meargă. Am analizat piaţa de formare profesională şi am observat că serviciile oferite erau destul de impersonale, reci şi de foarte multe ori neadaptate la cerinţele pieţei.

După 4 ani de activitate considerăm că am reuşit să ne atingem scopul şi să creăm o mare familie - Familia Atelierele ILBAH. Această familie, cum ne place nouă să o numim, este formată din traineri, cursanţi, colaboratori şi toţi oamenii frumoşi cu care am intrat în contact până acum. Cu toţii facem lucruri frumoase şi suntem pasionaţi de domeniile în care activăm, facem totul cu dăruire şi la un nivel foarte ridicat. Până în momentul de faţă sunt peste 8000 de adulţi care au urmat cursurile noastre.

Cum aţi reuşit să faceţi lucrurile altfel? Care este secretul?

Vlad ILIESCU: Ne-am implicat foarte mult şi ne-am dorit ca cei care participă la cursurile noastre să fie mulţumiţi de serviciile pe care le oferim. De asemenea, am fost mereu conştienţi că pentru a reuşi să construim o şcoala puternică şi de renume trebuie să avem rezultate foarte bune. În concepţia noastră, rezultate foarte bune nu pot să însemne decât absolvenţi care performează cu succes în domeniile pe care le-au studiat la noi. Suntem foarte atenţi la dorinţele cursanţilor şi adaptăm programele de studiu conform cerinţelor acestora, dar şi conform nevoilor pieţei, referindu-ne aici la angajatori.

Încă din timpul şcolii angrenăm cursanţii în tot felul de activităţi care să îi scoată din zona de confort şi să le ofere ocazia să facă practică la cel mai înalt nivel. Cursanţii de la Design Interior au ocazia să participe la amenajarea unor spaţii reale şi să facă vizite pe şantiere şi în showroom-urile furnizorilor de profil. Cei de la Design Vestimentar au ocazia să îşi prezinte colecţiile în cadrul unor prezentări de modă spectaculoase, iar cei din cadrul cursurilor de Beauty îşi exersează tehnica la cele mai importante evenimente din România. Suntem parteneri cu Bucharest Fashion Week şi Antena 1, dar şi cu marile Mall-uri din Bucureşti. Sunt foarte multe proiecte, imi este foarte greu să le enumăr pe toate.

Ce fel de cursuri organizaţi?

Vlad ILIESCU: Organizăm cursuri de Design (Design Interior, Design Floral, Design Vestimentar, Croitorie, Proiectare Vestimentară, Stilism) dar şi cursuri de Beauty (Hairstyling, Make-up, Cosmetică, Manichiură Pedichiură, Unghii False şi Masaj). În acest an am început să organizăm cursuri de Comunicare şi Relaţii Publice, Contabilitate şi Resurse Umane.

Majoritatea cursurilor pe care le organizăm sunt în permanenţă interconectate, iar cursanţii au proiecte comune.

Care au fost provocările cu care v-aţi confruntat la început de drum?

Vlad ILIESCU: Provocările pe care le-am întâlnit cred ca sunt cele cu care se confruntă orice afacere la început de drum. Ne putem referi aici la buget sau la faptul că la început nu prezinţi încredere.

Cea mai mare provocare a fost însă faptul că ne doream să ştie cât mai multe persoane că suntem altfel, că vrem să oferim nişte servicii bune şi că avem pretenţii mari de la cei care participă la cursurile noastre. Avem pretenţii mari atât de la traineri dar şi de la cursanţi.

Crezi că spiritul antreprenorial este ceva cu care te naşti sau se poate învăţa?

Vlad ILIESCU: Din punctul meu de vedere cred că se poate învăţa, dar trebuie să renunţi la foarte multe lucruri şi să fi dispus să te dedici 100% acestui scop. Cred că în momentul în care nu te mai poţi implica 100%, business-ul va începe să nu mai funcţioneze aşa cum trebuie.

Cum arată viitorul pentru Atelierele ILBAH?

Vlad ILIESCU: În momentul de faţă organizăm peste 20 de cursuri autorizate şi recunoscute la nivel internaţional. De asemenea suntem prezenţi cu 2 sedii în Bucureşti şi unul în Ploieşti. Suntem chemaţi în toată ţara şi evident că ne dorim să ne extindem mai mult la nivel naţional. Vom face această extindere treptat deoarece suntem furnizori de servicii şi ne dorim să oferim aceeaşi calitate în fiecare oraş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb