ADVERTORIAL Investeşti în acţiuni americane? Iată cum poţi creşte randamentul investiţiilor

Media-Advertising / 25 iulie 2022

Investeşti în acţiuni americane? Iată cum poţi creşte randamentul investiţiilor

Investitorii români sunt din ce în ce mai interesaţi de investiţiile pe pieţele externe, în special la bursa din SUA, însă nu sunt mulţi cei care realizează că plata unei cote mari de impozitare a dividendelor şi comisioanele de tranzacţionare aplicate de broker sunt reflectate în randamentul final al investiţiei.

La XTB poţi beneficia de o cotă redusă de impozitare a dividendelor, 10% în loc de 30%, şi de 0 comision pentru toate investiţiile în acţiuni cu deţinere, în limita unui prag de rulaj lunar de 100.000 Euro.

În topul prefererinţelor investitorilor care aplică o strategie bazată pe dividende se regăsesc aşa-numiţii "Aristocraţi ai Dividendelor", companii care plătesc dividende continuu timp de 25 de ani, cum sunt Ford, Bank of America, Walmart, Coca-Cola, AT&T, McDonald's sau 3M. Aceste companii americane, listate la bursă, plătesc investitorilor o sumă stabilită, în mod regulat, în fiecare trimestru, iar cele de top îşi majorează plăţile în timp, astfel încât investitorii să poată obţine un flux de numerar asemănător unei anuităţi.

Impozitul reţinut, de obicei, pentru aceste dividende este 30% din valoarea netă a dividendului, însă poţi avea o cotă de impozitare de doar 10% dacă alegi să completezi Formularul W-8BEN. Acesta ar trebui să îţi fie pus la dispoziţie de brokerul tău.

Atenţie! Nu toţi brokerii îţi pot oferi acest beneficiu! Verifică, deci, dacă brokerul tău îţi oferă posibilitatea de a completa Formularul W-8BEN pentru a evita dubla impozitare şi o cotă redusă de impozitare.

Investitorii care folosesc serviciile XTB, pentru a investi în companii americane pentru dividende, pot evita dubla impozitare şi pot beneficia de impozitul redus de 10%, în loc de 30%.

În plus, comisionul de tranzacţionare este 0% pentru această categorie de instrumente, Acţiuni şi ETF-uri (Exchange Traded Funds) cu deţinere, dacă rulajul lunar este mai mic de 100.000 Euro pe lună.

Rulajul reprezintă valoarea cumulată a tuturor tranzacţiilor realizate (cumpărări sau vânzări) cu instrumente clasice, acţiuni sau ETF-uri cu deţinere, pe durata unei luni calendaristice. Dacă valoarea acestuia este sub 100.000 Euro, comisionul este 0%.

În consecinţă, randamentul pe care îl au investitorii XTB va fi mult mai bun în comparaţie cu randamnentul unui investitor care este comisionat pentru tranzacţiile sale şi plateşte o cotă de impozitare de 30% din valoarea dividendului.

Tu ce comisioane şi impozite plăteşti pentru investiţiile tale?

Cota redusă de impozitare rezultă din acordul privind evitarea dublei impuneri încheiat între SUA şi ţara de reşedinţă a investitorului. În cazul reşedinţei fiscale a unei persoane într-o altă ţară decât România, cota de impozitare poate fi diferită de 10%.

Formularul W-8BEN este destinat tuturor investitorilor persoane fizice care nu au reşedinţa fiscală în SUA şi care nu sunt cetăţeni ai Statelor Unite, dar au o sursă de venit din SUA, inclusiv dividende plătite de companiile din SUA şi echivalentul dividendelor aferente CFD-urilor pe acţiuni sau ETF-urilor din SUA.

Dacă şi tu faci parte din categoria investitorilor ce au o strategie de investiţii bazată pe dividende şi vrei să îţi creşti randamentul invetiţiilor prin evitarea dublei impozitări, XTB îţi pune la dispozişie toate informaţiile despre Formularul W-8BEN: cine? cum? când?.

Companiile care plătesc dividende tind să aibă fundamente foarte bine înrădăcinate, prin urmare acţiunile de dividend pot oferi o anumită stabilitate portofoliului unui investitor.

Analizele asupra datelor istorice arată că "Aristocraţii dividendelor" au înregistrat scăderi mai mici în timpul recesiunilor în comparaţie cu indicele S&P 500.

Acest lucru face ca deţinerea acţiunilor acestor companii în timpul unei recesiuni să fie mai uşoară din punct de vedere psihologic. Afacerile mari cu avantaje competitive puternice tind să fie capabile să genereze fluxuri de numerar mai puternice, chiar şi în timpul recesiunilor sau al unor condiţii de piaţă nefavorabile.

Investitorii care urmăresc obţinerea de dividende caută acţiuni cu randamente ridicate ale dividendelor (raportul dintre dividend şi preţul acţiunii), dar există şi un alt factor de avut în vedere în acest caz: consecvenţa acordării dividendelor, care este deosebit de importantă pentru cei care doresc să obţină o sursă stabilă de venit.

Acţiunile de dividend pot oferi o combinaţie puternică de creştere şi venit unui portofoliu de investiţii. Secretul este alegerea unor companii care au potenţialul de a evolua bine în mediul de piaţă cu care este posibil să se confrunte în următorii ani. Dintre aşa-numiţii "Aristocraţi ai dividendelor", se fac remarcate primele 3 companii, Ford, Bank of America şi Walmart, care prezintă premise bune pentru o evoluţie satisfăcătoare şi pe termen mediu şi lung.

Ford Motor Company, care, deşi are "o vârstă înaintată" (118 ani), este departe de a fi un producător de automobile învechit. CEO-ul Jim Farley a preluat această funcţie în octombrie 2020 şi a plasat sectorul de vehicule electrice (EV) în centrul strategiei de creştere a companiei.

Perspectivele Ford sunt destul de optimiste, aşa încât conducerea s-a simţit confortabil să reintroducă recent dividendul, după o scurtă întrerupere în acordarea acestuia în primele faze ale pandemiei. În prezent, acţiunile companiei au un randament al dividendelor solid, de 1,9%, iar investitorii se pot aştepta ca plăţile în numerar ale firmei să crească pe viitor, o dată cu câştigurile sale.

Bank of America este foarte bine poziţionată pentru a beneficia de creşterea ratelor dobânzilor. Compania ar putea să obţină venituri nete mai mari cu 6,5 miliarde de dolari din dobânzi în următorul an, dacă ratele dobânzilor vor creşte cu doar un singur punct procentual.

Profiturile mai mari ar trebui să conducă la dividende mai mari, iar acţiunile Bank of America au deja un randament al dividendelor respectabil, de 1,9%.

Walmart se aşteaptă să înregistreze o creştere a traficului consumatorilor o dată cu creşterea preţurilor, atât în magazin, cât şi online, pentru că o creştere pe scară largă a preţurilor bunurilor şi serviciilor îi va determina pe cumpărători să caute alternative mai ieftine şi modalităţi de reducere a costurilor.

În plus, reţeaua masivă de distribuţie a Walmart i-a permis să gestioneze mai bine decât concurenţii săi mai mici dificultăţile cauzate de pandemie privind lanţurile de aprovizionare de retail. Pe măsură ce mai mulţi clienţi cumpără în magazinele sale, profiturile şi, ulterior, dividendele, ar trebui să crească în mod constant. În acest moment, investitori pot beneficia de un randament al dividendelor de 1,6%.

Câştigul din dividendele oferite de companii reprezintă o strategie populară folosită de mulţi investitori. De aceea, pentru clienţii care doresc să adauge astfel de companii în portofoliul lor, soluţia care va optimiza considerabil costurile legate de impozite şi comisioane de tranzacţionare este Formularul W-8BEN, pus la dispoziţie de un broker ce poate oferi 0% comision.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacţionează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luaţi în considerare dacă vă puteţi permite să vă asumaţi riscul ridicat de a vă pierde banii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb