ADVERTORIAL Limba germană pentru copii şi adulţi - învaţă una dintre cele mai vorbite limbi din lume

Media-Advertising / 29 august 2022

Limba germană pentru copii şi adulţi - învaţă una dintre cele mai vorbite limbi din lume

Limba germană devine o limbă din ce în ce mai importantă în Uniunea Europeană, având peste 100 de milioane de vorbitori nativi. De asemenea, se numără printre cele mai vorbite zece limbi din lume, fiind limbă maternă în 6 ţări şi limba oficială a unei minorităţi naţionale în 13 ţări de pe glob.

Învăţarea limbii germane nu reprezintă doar o contribuţie la multilingvism, ci promovează şi înţelegerea între români şi germani.

Drept reprezentativă pentru mediul germanofon din România şi pentru educaţia în limba germană, a luat naştere şi Asociaţia Gutenberg - cea mai mare comunitate şi reţea de tineri vorbitori de limba germană din România, însumând peste 160+ de proiecte şi programe educaţionale în 12+ ani de activitate.

Atât numărul membrilor şi participanţilor, cât şi al colaboratorilor, a crescut considerabil de la an la an şi, odată cu ele, interesul şi cererea pentru oportunităţi de formare şi dezvoltare profesională, programele educaţionale dezvoltate având drept elemente comune limba germană şi educaţia non-formală.

Astfel, am dezvoltat o serie de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă şi diferite nivele lingvistice, în cadrul a două iniţiative complementare de tip start-up:

- Centrul Gutenberg: cursuri de limba germană pentru adulţi şi companii;

- Centrul Didacto: cursuri şi activităţi educaţionale în limba germană pentru copii.

De ce limba germană?

Noi, toţi cei din Comunitatea Gutenberg, am ales limba germană din dorinţa de a ne dezvolta. Am profitat de orice oportunitate de învăţare, ne-am implicat în numeroase proiecte, programe de formare şi tabere educaţionale. Alături de oameni faini şi cu ajutorul unei mentalităţi orientate spre creştere şi deschidere, am promovat educaţia non-formală. Totodată, am înţeles ce avantaje aduce limba germană la nivel profesional.

În cazul adulţilor, limba germană reprezintă un pas important în carieră, oferind oportunităţi de angajare, avansare în poziţii ierarhice şi creşteri salariale. Mai mult, limba germană oferă deschidere şi către piaţa muncii din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveţia). Nu este de mirare că românii se află pe locul doi în topul angajaţilor străini din Germania.

Copiii care vorbesc germana au oportunitatea de a studia la universităţi de prestigiu din străinătate şi de a deveni profesionişti datorită programelor academice axate pe practică şi pe parteneriate relevante. Pe lângă faptul că sistemele educaţionale de top din lume pun accent deosebit pe rata de angajare a absolvenţilor lor, comunicarea într-o limbă străină cu oameni din întreaga lume şi independenţa oferită de traiul într-o ţară străină contribuie la formarea personalităţii. Chiar şi pentru cei care vor să rămână în România există 82 de linii de studiu în limba germană.

Limba germană pentru copii şi adulţi - învaţă una dintre cele mai vorbite limbi din lume

Limba germană pentru adulţi: progresează rapid în carieră

Misiunea Centrului Gutenberg este aceea de a-i sprijini pe toţi adulţii care doresc să înveţe limba germană prin cursuri online şi resurse educaţionale.

Centrul Gutenberg se ocupă de organizarea cursurilor clasice, după cerinţele încadrării în standardele lingvistice europene, de la nivelul A1 la C1, dar şi a celor conversaţionale, unde participanţii au posibilitatea de a-şi exersa cunoştinţele acumulate cu un vorbitor nativ de limba germană.

Un mare avantaj al cursurilor de germană online este faptul că poţi învăţa cu costuri reduse, din confortul casei tale, oriunde ai fi, putând revedea sesiunile înregistrate de mai multe ori, pentru fixarea informaţiilor. Dacă nu eşti convins de eficacitatea cursurilor online, poţi testa educaţia online prin participarea la un curs introductiv de germană 100% gratuit.

Limba germană pentru copii şi adulţi - învaţă una dintre cele mai vorbite limbi din lume

Limba germană pentru copii: o experienţă unică

Misiunea Centrului Didacto este de a-i învăţa limba germană pe cei mici şi a le dezvolta personalitatea prin experienţe educaţionale calitative, online şi offline. Toate activităţile sunt destinate copiilor cu vârste între 8-14 ani şi menite să crească încrederea de sine şi motivaţia acestora.

Există atât activităţi online, cursurile şi atelierele conversaţionale de limba germană, cât şi tabere cu prezenţă fizică şi tematici diverse, organizate vara şi iarna în Cluj-Napoca sau în zone de munte.

Dacă doriţi să testaţi un curs gratuit de germană, vă punem la dispoziţie sesiuni gratuite demonstrative, pentru a afla modul de desfăşurare, dinamica de grupul, metodele de predare şi nivelului lingvistic al copilului.

Vă invităm la programele Gutenberg, accesând site-urile noastre, să descoperim împreună tainele limbii germane!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb