ADVERTORIAL Perspectiva analistului: Cât de important este Huawei pentru industria 5G?

Media-Advertising / 29 iunie 2020

Perspectiva analistului: Cât de important este Huawei pentru industria 5G?

Succesul şi evoluţia pe piaţă a Huawei reprezintă actualmente un subiect controversat, criticii susţinând că vânzătorul este o acoperire pentru guvernul chinez, în timp ce mai mulţi operatori de telecomunicaţii susţin că furnizorul chinez inovează continuu în industrie şi stabileşte un nou standard pentru asistenţa acordată clienţilor. Este important de menţionat că cea mai mare parte a criticilor nu vine de la clienţi, parteneri sau chiar competitori, ci de la agenţii guvernamentale, organizaţii naţionale de securitate şi autorităţi de reglementare, într-o oarecare măsură. Linia dintre aceste două argumente opuse reprezintă un echilibru foarte delicat, care depinde în prezent de numeroase probleme critice, inclusiv războiul comercial geopolitic, relaţiile existente cu furnizorii şi condiţiile pieţei 5G. Această dezbatere este denaturată şi duce la o concluzie clară asupra acestor probleme foarte dificile.

Cu toate acestea, Huawei a fost o putere tehnologică pentru 4G şi 5G şi, probabil, are abilităţi avansate în dezvoltarea tehnologiei, dar mai ales în implementarea acestor reţele. Huawei este unul dintre principalii participanţi la reuniunile celui de-al treilea Proiect de parteneriat între generaţii (3GPP) şi unul dintre cei mai mari deţinători de brevete pentru 4G şi 5G. Însă implementarea acestor reţele este în prezent mai importantă, iar Huawei şi-a demonstrat experienţa, profesionalismul şi abordarea colaborativă în mai multe cazuri:

Huawei a dezvoltat conceptul SingleRAN în 2007 într-un laborator de inovare comun cu Vodafone. Acest concept descompune o staţie de bază celulară într-o unitate de bandă de bază (BBU) situată în partea de jos a turnului şi în unitatea radio de la distanţă (RRU) situată în apropierea antenei. Anterior, atât banda de bază, cât şi unităţile radio erau în partea de jos a turnului, iar cablurile de frecvenţă radio (RF) au fost utilizate pentru a le conecta la antene. Acest lucru a dus la costuri foarte mari de cablare şi pierderi de semnal şi la deficienţe de energie. Pe de altă parte, SingleRAN a oferit posibilitatea de a combina resurse în banda de bază pentru multe generaţii, inclusiv 2G, 3G şi 4G, la momentul respectiv şi este acum un standard al industriei fiind oferit de toţi furnizori.

Huawei a lansat conceptul CloudAIR în noiembrie 2017, care a permis împărţirea spectrului între sistemele 4G şi 5G. Acesta seamănă foarte mult cu conceptul de partajare dinamică a spectrului (DSS), care este comercializat în prezent pentru implementările 5G. Huawei nu a fost singura companie care a dezvoltat acest concept şi este posibil ca mulţi participanţi la 3GPP să fi contribuit la dezvoltarea comercială a DSS, dar s-ar putea spune că Huawei a fost una dintre primele care a identificat nevoia de partajare a spectrului între generaţii celulare.

Huawei a anunţat, de asemenea, o unitate de antenă activă (AAU) 64 T64R cu intrări multiple şi ieşiri multiple (MIMO) care acceptă lăţimea de bandă de 400 megahertzi (MHz) în banda de 3,5 Gigahertzi (GHz), forţând limita componentelor RF, amplificatoarelor de putere şi a design-ului sistemului. Această AAU a fost concepută pentru a sprijini operatorii de telefonie mobilă care nu deţin în permanenţă un spectru 5G în această bandă. Este posibil să nu existe mulţi operatori pe piaţă în această situaţie, dar acesta este un alt indiciu că Huawei încearcă în mod continuu să răspundă cerinţelor clienţilor.

Huawei a fost, de asemenea, singurul furnizor care a dezvoltat atât capacităţile reţelei IoT cu bandă îngustă (NB-IoT), cât şi chipset-uri/dispozitive din fazele timpurii de comercializare, aducând funcţii IoT celulare mai multor întreprinderi de nişă.

Aceste inovaţii sunt doar câteva exemple de produse şi soluţii noi ale Huawei, iar furnizorul raportează că au multe alte iniţiative în curs de elaborare, atât în tehnologie, cât şi în implementare. Acest lucru demonstrează faptul că Huawei este o companie importantă în dezvoltarea tehnologiei 5G şi a implementărilor de reţea, inclusiv a reţelelor exterioare pentru consumatori, precum şi a aplicaţiilor pentru întreprinderi. Interzicerea Huawei la nivel global nu numai că va limita alegerea operatorilor în ceea ce priveşte furnizorii, forţându-i eventual se bazeze pe un duopol sau chiar pe un monopol, ci va descuraja şi inovaţia tehnologică de-a lungul întregului lanţ valoric al industriei.

Dimitris Mavrakis

Dimitris Mavrakis, director de cercetare, gestionează acoperirea reţelei de telecomunicaţii a ABI Research, inclusiv platformele cloud de telecomunicaţii, transformarea digitală şi infrastructura reţelei mobile. Subiectele de cercetare includ AI şi tehnologii de învăţare automată, software şi aplicaţii pentru telecomunicaţii, sisteme de operare reţea, diverse SDN, NFV, LTE şi 5G.

ABI Research oferă îndrumări strategice vizionarilor, furnizând informaţii utile despre tehnologiile transformatoare care reformează drastic industriile, economiile şi forţa de muncă din întreaga lume. Echipa globală de analişti de la ABI Research publică studii inovatoare, adesea cu ani înaintea altor firme de consultanţă tehnologică, oferindu-le clienţilor noştri posibilitatea de a rămâne în fruntea pieţelor şi a concurenţilor lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb