ADVERTORIAL Securitatea reţelelor 5G - Huawei reacţionează la acuzaţiile SUA

M.I.
Media-Advertising / 10 ianuarie 2020

Securitatea reţelelor 5G - Huawei reacţionează la acuzaţiile SUA

Guvernul SUA a răspândit informaţii false despre Huawei timp de peste un an. În prezent, Departamentul de Stat din SUA a publicat o listă refăcută de informaţii false, prin care sugerează că personalul Departamentului de Stat ar înţelege, nu se ştie cum, tehnologia de reţea mai bine decât operatorii de telecomunicaţii care utilizează echipamentele noastre în activitatea lor de zi cu zi.

Pentru a respinge aceste acuzaţii formulate împotriva subscrisei, ne bazăm pe formatul utilizat de Departamentul de Stat în ultimul său atac.

Acuzaţie falsă #1: Huawei oferă cele mai ieftine echipamente deoarece beneficiază de finanţare din partea guvernului chinez.

Situaţia de fapt

Nu am afirmat niciodată că echipamentele noastre sunt cele mai ieftine. Am spus doar că sunt accesibile. În realitate, în multe dintre situaţii, preţurile noastre sunt mai mari decât cele cotate de alţi furnizori. Echipamentele noastre asigură valoare clienţilor noştri, care sunt pretenţioşi şi cunoscători în industria telecomunicaţiilor.

Aşa cum ştie orice student MBA, preţul mic nu reprezintă neapărat un avantaj concurenţial. Operatorii de telecomunicaţii nu achiziţionează în mod automat cel mai puţin costisitor echipament pe care îl găsesc, indiferent de criterii precum calitatea, securitatea şi alte criterii importante. Aceştia investesc sume considerabile pentru construirea şi întreţinerea propriilor reţele, şi la fel ca în toate afacerile, au în vedere numeroşi factori înainte de a realiza o investiţie majoră de capital.

Însă au pretenţia să primească valoare pentru banii plătiţi, iar noi le-o oferim. Unul dintre motive este acela că investim masiv în cercetare şi dezvoltare. În anul 2018, de exemplu, am cheltuit 14,3 miliarde USD pentru Cercetare şi dezvoltare (R&D). Această sumă este mai mare decât cea cheltuită de Apple, Intel, sau Cisco în anul respectiv - şi cu 30% mai mare decât bugetul combinat pentru Cercetare şi dezvoltare (R&D) al Ericsson şi Nokia, cei mai mari doi concurenţi ai Huawei în sectorul de reţele.

Graţie investiţiilor pe termen lung realizate în domeniul Cercetării şi dezvoltării (R&D), echipamentele noastre de reţea sunt în general mai mici şi, ca atare, mai uşor de transportat şi de instalat. De asemenea, au o eficienţă energetică mai mare şi costuri de întreţinere mai mici. Şi da, sunt mai accesibile.

Cât priveşte finanţarea societăţii noastre, aceasta provine în principal din reinvestirea veniturilor corporative. De asemene, obţinem împrumuturi de la bănci internaţionale. La fel ca numeroase alte societăţi din industria telecomunicaţiilor, apelăm la finanţare guvernamentală ori de câte ori aceasta este disponibilă, însă sumele implicate sunt comparativ mai mici. În anul 2018, valoarea subvenţiilor guvernamentale este echivalentă doar cu două zecimi dintr-un procent din veniturile noastre totale. Nu beneficiem de sprijin special din partea guvernului chinez. Şi, în acelaşi timp, guvernul nu ne protejează prin interzicerea pătrunderii competitorilor noştri pe piaţa din China: În anul 2018, atât Ericsson, cât şi Nokia au câştigat contracte de două miliarde de dolari în China.

Acuzaţie falsă #2: Echipamentele 5G ale Huawei nu sunt în realitate avansate, iar brevetele sale 5G sunt lipsite de "relevanţă şi valoare."

Situaţia de fapt

Potrivit CPA Global , firmă de consultanţă în domeniul proprietăţii intelectuale, deţinem cel mai mare volum de brevete 5G şi cel mai mare număr de familii de brevete acordate, esenţiale pentru tehnologia 5G. Într-o încercare nelogică de a dovedi că echipamentele 5G ale Huawei nu sunt cele mai avansate, Departamentul de Stat din SUA compară brevetele Huawei cu cele ale Sharp, Intel şi LG - societăţi care nu sunt furnizori de echipamente 5G.

Preşedintele Trump a anunţat planul Americii pentru tehnologia 5G în luna aprilie 2019, însă cercetarea Huawei a început cu un deceniu în urmă, ceea ce ne oferă un avans considerabil. Astăzi, suntem singura societate din lume care produce căşti 5G, staţii de bază 5G, fibră optică 5G şi hardware şi software pentru reţele de bază 5G.

Deţinem 20% din totalul brevetelor 5G - mai mult decât orice alt furnizor de echipamente de reţea la nivel mondial. Tehnologia noastră este recunoscută a fi cu 12 până la 18 luni înaintea concurenţei. În luna noiembrie 2018, Arhitectul Şef de Reţea al BT, Neil McRae, a numit Huawei "singurul furnizor real de tehnologie 5G."

Acuzaţie falsă #3: Huawei nu împărtăşeşte valorile occidentale.

Situaţia de fapt

În domeniul digital, valorile relevante sunt reprezentate de dreptul la securitate şi confidenţialitate. Huawei apreciază aceste valori la fel de mult precum cetăţenii americani - şi probabil mai mult decât guvernul federal SUA. Aşa cum Huawei a afirmat deja public , respectăm toate legile aplicabile în materia confidenţialităţii la nivel global, inclusiv Regulamentul General privind Protecţia Datelor din UE, cunoscut sub denumirea de GDPR. Această legislaţie europeană va deveni în scurt timp norma la nivel global, deoarece clienţii încep să solicite societăţilor să le protejeze datele cu caracter personal oriunde în lume. Huawei îşi ajustează procesele de manipulare a datelor în aşa fel încât să respecte cerinţele GDPR în toată lumea. Considerăm că şi alte multinaţionale vor proceda în scurt timp la fel.

În legătură cu securitatea, niciun client Huawei nu a experimentat niciodată o încălcare majoră în domeniul securităţii cibernetice, şi nu există nicio dovadă că Huawei şi-a compromis vreodată integritatea pentru guvernul chinez sau orice alţi actori. Statele Unite, pe de altă parte, au un trecut bogat de modificare a produselor digitale pentru colectarea de informaţii.

Un raport publicat într-un document al Parlamentului European din anul 1999 arată că, din anii 1940 până la începutul anilor 1990, Agenţia pentru Securitate Naţională din SUA (NSA) a fraudat sistemele de criptare comercializate de Crypto AG, societate din Elveţia, permiţând agenţiei să citească trafic diplomatic şi militar codificat din peste 120 de ţări. Mai târziu în acelaşi deceniu, NSA a redus nivelul de securitate din versiunile non-SUA ale motoarelor de căutare pe internet şi programelor de email produse de Lotus Notes , Netscape şi Microsoft , în aşa fel încât fişierele criptate cu programele respective să fie uşor de decriptat.

Mai recent, după cum se arată în lucrarea No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the U.S. Surveillance State, scrisă de jurnalistul american de investigaţie Glenn Greenwald, NSA a interceptat ruterele Cisco şi a instalat în secret echipamente de spionaj pe acestea înainte de a fi expediate către clienţi. Cotidianul The Guardian a raportat, de asemenea, că programul Bullrun al agenţiei, aflat în desfăşurare, instalează soluţii indirecte în software-ul şi hardware-ul de criptare disponibile pe piaţă, astfel încât NSA poate sparge codul acestora.

Huawei nu participă la aplicarea Legii CLOUD din SUA, lege care asigură accesul guvernului SUA la orice date păstrate pe servere, indiferent de locul în care acestea sunt amplasate, administrate de societăţi tehnologice din SUA.

Acuzaţie falsă #4: Huawei fură proprietate intelectuală.

Situaţia de fapt

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume. Cinci sute de operatori telecom cumpără echipamentele noastre şi le-au procedat timp de peste un deceniu. De asemenea, colaborăm cu peste 200 societăţi din Fortune Global 500. Este imposibil de atins acest nivel de succes comercial prin furt. În cazul în care am fi încercat să procedăm astfel, clienţii ne-ar fi evitat cu ani în urmă.

Huawei nu are nevoie să fure proprietatea intelectuală a niciunui terţ deoarece avem suficientă proprietate intelectuală proprie. Anul trecut, am depus peste 5.000 cereri de brevete la Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale. Suntem deţinătorul de brevete numărul 1 pentru tehnologia 5G, deţinând aproximativ 20% din totalul brevetelor 5G.

Plătim redevenţe pentru proprietatea intelectuală primită cu licenţă de la terţi. Începând din anul 2001, Huawei a plătit mai mult de 6 miliarde USD pentru licenţe de proprietate intelectuală primite de la terţi, 80% dintre acestea fiind achitate unor societăţi din SUA.

Într-o încercare de defăimare a Huawei, detractorii noştri au susţinut că am fost daţi în judecată de unii dintre concurenţii noştri pentru pretinse încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală. Poate aceştia nu cunosc faptul că sectorul tehnologic este marcat de neînţelegeri frecvente în materia proprietăţii intelectuale, sau că Huawei este implicată în mai puţine dispute privind drepturile de proprietate intelectuală decât societăţi similare. De exemplu, în 2018, am fost implicaţi în 29 cazuri de apărare a brevetelor în SUA, conform Lex Machina. Faţă de 58 de cazuri ale Apple, 40 ale Samsung şi 48 ale Google. Iar în tradiţia de peste 30 de ani a Huawei, nicio instanţă nu s-a pronunţat vreodată în sensul că Huawei a fost implicată în furt rău intenţionat de proprietate intelectuală, şi nicio instanţă nu a obligat societatea să plătească daune pentru acest capăt de acuzaţie.

Acuzaţie falsă #5: Eliminarea echipamentelor Huawei din reţele va fi facilă şi rapidă.

Situaţia de fapt

Departamentul de Stat susţine că costurile pentru înlocuirea echipamentelor Huawei în Europa sunt estimate la "doar 3,5 miliarde USD." Deşi înlocuirea echipamentelor de reţea este o operaţiune relativ comună, îndepărtarea echipamentelor Huawei va costa cu siguranţă mai mult decât estimarea guvernului SUA. Conform unui raport din The Daily Mail , o interdicţie prin care Huawei îi este interzisă furnizarea de echipamente pentru reţelele mobile 5G din Regatul Unit ar costa firmele peste 1 miliard GBP (1,3 miliarde USD). Şi asta doar în Regatul Unit. Un studiu care urmează a fi publicat de Oxford Economics estimează că impactul economic al interzicerii societăţii noastre de la furnizarea de echipamente pentru reţelele 5G ar putea ajunge până la 11,8 miliarde USD în Regatul Unit, 13,8 miliarde USD în Germania şi 15,6 miliarde USD în Franţa. Aceste estimări nu iau în considerare costurile suportate de celelalte ţări europene.

În Statele Unite, eliminarea echipamentelor Huawei din reţele ar obliga aproximativ 40 de operatori wireless de mici dimensiuni din comunităţi slab deservite, izolate şi rurale să arunce echipamente în valoare de milioane de dolari. Unii dintre aceşti operatori mici au afirmat că costurile eliminării echipamentelor Huawei i-ar putea arunca în faliment. Iar în schimb, case, şcoli, spitale, ferme şi afaceri mici din America ar putea rămâne fără servicii de telefonie mobilă sau internet accesibile.

Jeff Johnston, economist în cadrul băncii CoBank, care acordă credite fermierilor din SUA, a estimat că înlocuirea echipamentelor Huawei existente în Statele Unite ale Americii ar costa transportatorii rurali aproximativ 1 miliard USD şi va dura între trei şi şapte ani.

Acuzaţie falsă #6: Campania desfăşurată de SUA împotriva Huawei nu are legătură cu războiul comercial cu China

Situaţia de fapt

Deşi principalul imbold ce stă la baza campaniei desfăşurate de Washington are caracter geopolitic, campania are de asemenea legătură cu războiul comercial. Preşedintele Trump a admis acest lucru. Discutând despre posibilitatea unei tranzacţii comerciale cu China, Preşedintele Trump a afirmat în luna mai 2019: "Dacă am face o înţelegere, mi-aş putea imagina că Huawei ar putea fi inclusă într-o oarecare formă sau oarecare parte din aceasta."

Acuzaţie falsă #7: Huawei poate ascunde cu uşurinţă soluţii indirecte în produsele sale.

Situaţia de fapt

Nicio lege din China nu impune societăţilor private din China să se implice în spionaj cibernetic, iar guvernul Chinei nu controlează societăţile de drept privat cu sediul între graniţele acesteia / . Avocaţii de la Clifford Chance, firmă globală de avocatură cu sediul în Londra, a concluzionat că legislaţia din China nu acordă Beijingului autoritatea de a obliga firmele de echipamente de telecomunicaţii să instaleze soluţii indirecte sau dispozitive de ascultare - sau să se angajeze în orice tip de comportament care ar putea compromite securitatea reţelei.

Huawei este vânzătorul de echipamente de telecomunicaţii supus celui mai îndeaproape control din lume. Organizaţii independente din Regatul Unit, Germania şi Belgia testează în permanenţă produsele noastre într-o modalitate în care nici aceştia, nici vreo altă entitate, nu testează produsele niciunui alt furnizor de echipamente de reţea. În ciuda presiunii considerabile din partea guvernului SUA, agenţiile de securitate din Germania şi Regatul Unit au declarat că orice risc ridicat de produsele Huawei poate fi gestionat. De la înfiinţarea noastră, în anul 1987, niciunul dintre clienţii Huawei nu a experimentat o încălcare majoră de securitate cibernetică. Din acest motiv, printre altele, clienţii noştri au încredere în noi şi au încredere în produsele noastre.

Din cauza nivelului de control la care este supusă Huawei şi echipamentele noastre, şi ca urmare a nivelului de sofisticare a tehnologiei de securitate pentru reţele, orice încercare de a instala o soluţie indirectă în aparatura noastră hardware sau software ar fi detectată de către client. Operatorii de telecomunicaţii îşi verifică în permanenţă reţelele pentru a detecta orice nereguli, 24 de ore pe zi. Orice abatere de la tiparul normal ar ridica mai devreme sau mai târziu un semnal de alarmă. După acest moment, nicio societate sau guvern din lume nu ar mai cumpăra vreodată echipamentele noastre. Afacerea noastră s-ar prăbuşi, şi 194.000 de oameni şi-ar pierde locul de muncă.

Acuzaţie falsă #8: Huawei are legături nefiresc de strânse cu guvernul chinez, iar identitatea proprietarilor săi este un "secret bine păzit"

Situaţia de fapt

Să ne concentrăm în primul rând pe cea de a doua afirmaţie falsă. Departe de a fi "un secret bine păzit", identitatea acţionarilor noştri este la dispoziţia oricui doreşte să afle informaţiile respective. Invităm în mod periodic reporteri şi alţi vizitatori la sediul societăţii noastre, unde aceştia pot consulta în mod nestingherit registrul acţionarilor, în care sunt înscrise toate numele acţionarilor noştri.

Huawei este o societate de drept privat deţinută 100% de salariaţii noştri. Cel mai mare acţionar individual al nostru, Directorul General şi fondatorul societăţii, Ren Zhengfei, deţine puţin peste 1% din firmă. Restul procentelor de 99% din capitalul nostru este deţinut de sindicatul Huawei, deţinut integral de salariaţii noştri. Liderii de sindicat sunt aleşi de membrii de sindicat. Aceştia nu sunt numiţi de guvernul chinez sau de altă organizaţie cu afiliaţie guvernamentală. Sindicatul nu transmite rapoarte cu privire la activităţile comerciale ale Huawei către alte sindicate chineze de nici un nivel.

Deşi avem acţionariat privat, publicăm totuşi un raport anual ce conţine situaţiile financiare detaliate. Raportul este auditat de KPMG.

Cât priveşte legăturile guvernamentale: Nu avem nicio relaţie specială cu nici un guvern, inclusiv guvernul chinez. În timp ce orice societate tehnologică de dimensiunea societăţii noastre ar avea contacte cu diverse guverne - inclusiv, în mod firesc, guvernul din ţara de rezidenţă - niciunul dintre aceste contacte nu sunt neobişnuite. Multe societăţi din SUA au legături extrem de strânse cu Washington, în special cele din sectoarele apărării, ingineriei, energiei şi securităţii, şi niciuna dintre acestea nu pare deosebit de preocupată de acest fapt.

Se bate monedă pe faptul că fondatorul nostru a fost membru al armatei în anii 1970. Asta nu înseamnă decât că Huawei este una dintre multele societăţi de succes fondate de veterani . Numeroase societăţi de succes din SUA au fost înfiinţate de persoane cu trecut militar.

Acuzaţie falsă #9: Blocarea Huawei nu va încetini ritmul implementării tehnologiei 5G la nivel mondial.

Situaţia de fapt

Operatorii de telecomunicaţii sunt cei care vor implementa reţelele 5G. Aceştia, iar nu Departamentul de Stat din SUA, cunosc dacă blocarea Huawei va întârzia implementarea tehnologiei 5G.

În realitate, operatorii din Regatul Unit, Germania şi din alte ţări au afirmat cu tărie faptul că blocarea Huawei va întârzia realizarea reţelelor 5G. De exemplu, Directorul Tehnic al Vodafone, Scott Petty, a declarat în luna martie 2019 că eventuala interzicere a Huawei în Regatul Unit ar încetini realizarea reţelelor 5G (şi ar costa sute de milioane de GBP, o cheltuială care va fi suportată în cele din urmă de societăţile şi gospodăriile britanice) . Preşedintele grupului Vodafone, Nick Read, a susţinut de asemenea cu ocazia unui eveniment 5G organizat în luna decembrie 2019 faptul că verificarea Huawei reprezintă un obstacol în calea dezvoltării tehnologiei europene, care ar rezulta, în cele din urmă, în migrarea locurilor de muncă spre alte continente . Drept consecinţă, Read a declarat că Europa este "singura regiune care este dramatic întârziată" de verificările aplicate furnizorului.

Deşi există şi alţi furnizori de echipamente 5G, tehnologia Huawei este mai avansată. În anul 2019, T-Mobile a amânat utilizarea comercială a reţelei sale 5G. AT&T a anunţat că viteza aşa-numitei reţele 5G realizată de această societate era mai mică de 200Mbps, în timp ce LG U+ din Coreea, facilitată de dezvoltarea tehnologiei 5G a Huawei, poate asigura viteze de descărcare de peste 1,3Gbps.

Potrivit Oxford Economics, împiedicarea Huawei de la construirea infrastructurii 5G ar putea majora costurile investiţiei în tehnologia 5G a ţării cu orice procent cuprins între 8% şi 29% în deceniul următor. Aceasta ar putea întârzia accesul la tehnologia 5G pentru milioane de oameni, conducând la inovaţie tehnologică mai înceată şi reducerea creşterii economice.

Principiile economice de bază prevăd că excluderea unui concurent semnificativ poate ridica probleme deosebite atunci când există doar câţiva concurenţi în primă fază. În Statele Unite ale Americii, peste 90% din vânzările de infrastructură wireless sunt efectuate doar de două societăţi: Ericsson şi Nokia. Rezultatul acestei concentraţii tinde să fie reprezentat de calitate inferioară a tehnologiei, comercializată la preţuri mai mari.

---

Dacă aţi lecturat până în acest punct, vă mulţumim - cu adevărat. La Huawei, uneori avem sentimentul că cei cărora le este teamă de noi au deja părerea formată şi sunt imuni la orice dovadă în susţinerea poziţiei noastre. Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii, acestea se regăsesc pe facts.huawei.com.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb